Miika Elomo on TUTOn uusi päävalmentaja

TUTO Hockeyn uusi päävalmentaja on Miika Elomo. 38-vuotias Elomo korvaa maanantaina päävalmentajan tehtävistä poistuneen Ismo Lehkosen välittömästi. Elomon sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi ensi kauden sekä sisältää option kaudesta 2017-2018.

TUTO Hockeyn seurajohto ja Lehkonen sopivat yhteisymmärryksessä maanantaina, ettei Lehkonen jatka päävalmentajana kuluvaa kautta loppuun.

”Tämä on harmillinen tilanne, mutta taaksepäin ei katsella ja homma jatkuu. Eteenpäin mennään ja tavoitteena on edelleen mestaruus”, painottaa TUTO Hockeyn osaomistaja ja hallituksen varapuheenjohtaja Mikko Lehtinen.

Pöydällä oli muutamia vaihtoehtoja, mutta näistä parhaaksi osoittautui nopealla aikataululla Elomo. Turkulaisen kiekon kasvattina Elomo on TUTOlle luonteva ja paras ratkaisu.

”Seurajohto halusi keskiviikon peliin mennessä tehdä nopeasti valmentajavalinnan ja halusimme nuoren turkulaisen valmentajan, joka pystyy aloittamaan välittömästi ja jolla on kokemusta nuorten pelaajien kanssa työskentelystä sekä myös miesten tasolla valmentamisesta”, taustoittaa TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

”Elomo on kouluttautunut ammattivalmentajaksi ja hänellä on hyvä kosketuspinta turkulaisiin jääkiekkoilijoihin. TUTO Hockey haluaa strategian ja arvojensa mukaisesti olla rakentamassa turkulaista kiekkoilua, joten Elomo sopii TUTOon erinomaisesti”, kertoo puolestaan TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavinen.

Elomo itse on innostunut mahdollisuudesta päästä valmentamaan taas kotikaupungissaan.

”Tällä pallilla on ollut todella päteviä valmentajia ja olen otettu siitä, että olin yksi ehdokas ja minuun vielä päädyttiinkin. TUTO on perinteikäs turkulainen seura, jonka edellinen päävalmentaja oli pitkän linjan valmentaja ja tunnettu siitä, että joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa.”, Elomo sanoo.

”Se on nykyaikana vaan fakta, että välillä valmentajanpesti loppuu kesken sopimuskauden ja se on ikävää. Mutta toisaalta se on minulle mahdollisuus ja hyppään sellaiseen paikkaan, jossa asiat on ammattimaisesti hoidettu ja osaan arvostaa sitä.”

”Turkulaisena koen ylpeyttä”

Viime kaudella Miika Elomo valmensi TPS:n A-junioreita hyvällä menestyksellä, kunnes korvasi kesken kauden Kai Suikkasen TPS:n Liiga-joukkueen peräsimessä. Pesti päättyi kuitenkin lyhyeen. 

”Elomo teki hyvää työtä nuorten parissa, mutta oli tekemättömässä paikassa aikuisten kanssa”, Aittola sanoo.

Elomon apuvalmentajaksi TUTOon palaa 43-vuotias Marko Kiprusoff, joka toimi jo alkukaudesta Ismo Lehkosen apuvalmentajana. Elomo ja Kiprusoff ovat valmentaneet yhdessä niin TPS:n A-junioreita kuin liigajoukkuettakin. Maalivahtivalmentajana jatkaa Antti Meriläinen.

”Hyppään TUTOn penkin taakse erittäin innostuneena ja minulla on hyvä kutina vatsan pohjassa. Sain mukaan myös ’Kiprun’, joka oli tällä kaudella jo osa valmennustiimiä ja tuntee joukkueen hyvin”, kertoo Elomo.

”Tietenkin turkulaisena koen myös ylpeyttä, että saan tehdä tätä työtä ja valmentaa vielä kotikaupungissa. Kupittaa on vielä alueena sellainen, jossa koen, että turkulainen jääkiekko on syntynyt. Vanhemmat asuvat siinä lähellä ja ylipäätään tärkeä paikka minulle silloin pelaajauran alkuvaiheilla.”

Elomo on viimeisen valmennuspestinsä jälkeen vetänyt happea, katsonut paljon jääkiekkoa ja elänyt normaalia elämää.

”Siinä oli aika tiukat neljä vuotta valmennushommissa ja sain korkeakoulututkinnon kesäkuun alussa valmiiksi. Uskon, että teki ihan hyvää olla vähän taustallakin”, sanoo Elomo.

”Olen ollut kiekossa kuitenkin mukana katsojana, fanina ja tuonut omaa ammattitaitoa joihinkin pöytiin. Arki on ollut hieman erilainen kuin päivittäinen valmentajan työ ja nyt ovat akut täynnä virtaa.”

Menestyksekäs pelaajaura

Menestyksekkään pelaajauran pelannut Elomo varattiin vuonna 1995 NHL:ään ensimmäisellä kierroksella ja 23:ntena pelaajana Washington Capitalsin toimesta. NHL-otteluja tilille kertyi ainoastaan kaksi, mutta oikeana laitahyökkääjänä pelannut Elomo voitti AHL:n mestaruuden kaudella 2000-2001.

SM-liigaa turkulaissyntyinen Elomo pelasi 230:n ottelun verran. Hän voitti TPS:n ja HIFK:n paidassa Suomen mestaruuden ja päätti uransa Espoo Bluesissa kauteen 2004-2005. TUTO Hockeyn nykyisestä joukkueesta Elomolla on hyvä käsitys.

”On tuttuja, joita olen valmentanut ja pelaajia, joita olen seurannut, jos miettii vaikka Aki Keinästä ja Tuukka Pulliaista, jotka ovat seuraikoneja ja Mestiksen ehdotonta kärkeä.” 

”Olen seurannut pelejä ja joukkue on kurinalainen ja kovin työtä tekevä, mutta välillä se on tosi pienestä kiinni. Eikä kenelläkään ole kristallipalloa, miksi asiat eivät menekään kuten niiden pitäisi mennä”, Elomo sanoo.

TUTO majailee tällä hetkellä tämän kauden Mestiksessä sijalla kuusi ja kotiedun tuovaan neljänteen sijaan on matkaa jo 15 pistettä. Mestiksen runkosarjaa on jäljellä vielä 12 ottelua.

”Koen nyt nämä runkosarjan 12 peliä erittäin mielenkiintoisena. Mennään peli edellä ja saadaan se rentous sieltä esiin, sillä itse joukkuehan on erittäin laadukas”, kehuu Elomo.

”Pelejä lähdetään voittamaan ja sarjasijoitus on tiukka. Ehkä on jossain määrin pettymys, ettei olla siellä kärkikahinoissa, mutta asioita on tehty hyvin ja joukkue tiedostaa, että jokainen peli on mahdollisuus. Joukkue on riittävän hyvä siihen, että se on aina kolmen pisteen mahdollisuus ja kaikki välipäivät keskittyvät siihen, että pelistä saadaan maksimaalinen tulos ulos.”

”Seison pelaajien takana”

Elomon TUTO tulee pelaamaan vauhdikasta kiekkoa. Tärkeintä on löytää peliin rentous ja iloisuus sekä saada turha miettiminen pois ratkaisupaikoissa.

”Uskon vahvasti, että se on yhteistyötä pelaajien kanssa. Niin kauan kuin olen valmentanut, se on ollut valmentajien sekä seurajohdon yhteistyötä ja pelaajat ovat siinä päänäyttämöllä.”

”Tulen antamaan täyden tuen jokaiselle jätkälle ja olen siinä ihan tunnettukin, että pidän pelaajien puolta. Joskus joutuu asioihin puuttumaan kovemmallakin kädellä, mutta ne ovat sitten joukkueen sisäisiä asioita. Pelaajat voivat luottaa siihen, että seison heidän takanaan”, Elomo kertoo.

TUTO Hockeyn ensimmäinen ottelu Elomon aikakaudella pelataan jo huomenna keskiviikkona klo 18.30, kun Kupittaan Marli Areenalle saapuu LeKi. Täten Elomon ja joukkueen välillä ei kovin kauaa ole valmistautumisaikaa.

”Huomenna on hieno kotipeli, jossa pääsen aloittamaan valmennuksen ja joukkue on näyttöhaluja täynnä. Uskon, että sellainen positiivisuus näkyy myös katsomoihin huomenna ihan itsestään”, sanoo Elomo. 

”TUTOn odotetaan menestyvän aina ja niin se on nytkin.”  

Varmista paikkasi keskiviikon ottelussa TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää