Mies joukkueen yleiskunnon takana

TUTO aloitti jo viime kaudella yhteistyön Sport Science Lab:n kanssa. Jatkumo yhteistyölle solmittiin viime viikolla ja tämä tuo ilonaiheita molemmille osapuolille. Juttelimme asiasta fysiikkavalmentaja Viljo Niemeläisen kanssa.

 

 

”Minulle jäi viime kaudesta todella hyvä fiilis ja intressimme oli kaiken aikaa jatkaa yhteistyötä TUTO Hockeyn kanssa. Viime kauden aikana saimme hommat todella hienosti vauhtiin ja tämä työhän ei periaatteessa ole koskaan valmis.”

Päävalmentaja Ismo Lehkonen on Niemeläiselle tuttu mies jo vuosien takaa.

”Lehkonen valmensi minua C-junioreissa ja sieltä opin miehen aikoinaan tuntemaan. Ismon kanssa neuvoteltiin tulevan kauden harjoitusmetodeista ja ajatusmallit yhtenivät heti ensi tapaamisella. Painava syy yhteistyön jatkamiseen oli myös se, että uskon oppivani Lehkoselta paljon jääkiekkoilijan kehittämisestä. Tämän tietotaidon pystyn tuomaan SSL:n päivittäiseen toimintaan”

Viljo Niemeläisen vastuulle on annettu tuleva peruskuntokausi ja mies on tästä luonnollisesti mielissään.

”Teimme Ikan kanssa linjaukset tulevasta kesätreeniohjelmasta ja toteutan sen omalla tavallani. Siihen saan Lehkoselta työrauhan. Se on onnistumisen edellytys.”

Uuden ajan monipuolinen harjoittelumalli

Sport Science Lab on USA:ssa kehitetty harjoituskonsepti, jonka Niemeläinen toi yhtiökumppaninsa, Mikko Huhdon, kanssa Suomeen. SSL:n on tarkoitus olla urheilijan suorituskykyä parantava harjoitussysteemi.

”Tarkoituksenamme on auttaa urheilijaa kohtaamaan lajinsa asettamat haasteet lajista riippumatta. Kyseessä on monipuolinen harjoitussysteemi, jonka sisällä kaikkia urheilullisuuden osa-alueita pystytään kehittämään. Kehittäminen voi kohdistua aina kehon asentotunnosta reaktiiviseen voimaan ja kaikkeen siltä väliltä”

 

Niemeläisellä ruutu myös jääharjoittelussa

Niemeläisen rooli oli viime kaudella puhtaasti kuntopuolella. Tällä kaudella miehen rooli joukkueen valmennuksessa tulee laajenemaan myös jääharjoittelun puolelle. Niemeläisen ammattitaito ei rajoitu ainoastaan kuivaharjoittelun puolelle.

”Kauden aikana jääharjoitteeni tulevat keskittymään aamujäille. Siellä tulemme tekemään töitä yksilöllisesti pelaajien luistelumekaniikan ja yksilötaidon kanssa.”

 

 

Toimitusjohtaja iloinen yhteistyön jatkumisesta

TUTO Hockey Oy:n toimitusjohtaja Timo Kinnunen on tuoreesta yhteistyösopimuksesta luonnollisesti iloinen.

”Olen erittäin mielissäni siitä, että saimme Niemeläisen jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäimme. Näen SSL-harjoittelun investointina pelaajien terveyteen ja fyysiseen kuntoon. Tämä jatkumo yhteistyölle mahdollistaa sen, että tulevalla kaudella saamme pelaajistostamme ulosmitattua aivan kaiken. Tiedän että meillä on pelaajia, joista emme ole vielä kaikkea nähneet.”

 

 

Tutustu lisää Sport Science Labin toimintaan osoitteessa sportsciencelab.fi

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää