Mestis-seurojen tiedote

Mestis-seurojen tiedote

Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen huippukiekon sarjajärjestelmä keskustelussa.

Puheenjohtajat ovat hyvin huolissaan suomalaisen jääkiekon nykytilasta. Mestis-seurat kokevat tämän johtuvan vuosien ajan kestäneestä yksipuolisesta toiminnasta, jossa kaikki Liigan ulkopuoliset organisaatiot on jätetty oman onnensa nojaan. Nyt ollaan pisteessä, jossa koko laji ei voi hyvin ja Liiga-joukkueiden etu on mennyt pelaajien, fanien sekä kaikkien muiden seurojen hyvinvoinnin edelle. Tilanne on kestämätön ja vaatii välittömiä korjaustoimia.

Tulevaisuuden sarjajärjestelmällä on valtava vaikutus nykyisiin Mestis-seuroihin. Tämän takia on välttämätöntä, että Mestis-seurat ovat kiinteästi edustettuina sarjajärjestelmää pohtivassa työryhmässä yhdessä Liigan, SJL:n sekä SJRY:n edustajien kanssa. Työ on aloitettava välittömästi. 

Lisäksi Mestis-seurat pitävät ehdottoman tärkeänä, että ennen uuden sarjajärjestelmän julkistusta osapuolet yhdessä varmistavat kilpailulain oikeanmukaisuuden sekä korjaavat muut epäkohdat Liigan ja SJL:n välisestä sopimuksesta, mukaan lukien talouteen liittyvät asiat.

Suomalaisella jääkiekolla on mahdollisuus tehdä lähitulevaisuudessa merkittäviä päätöksiä lajin elinvoiman parantamiseksi. Mestis-seurat ovat omalta osaltaan sitoutuneita tekemään lajin kannalta kaikkensa parhaan mahdollisen kokonaisuuden luomiseksi. 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää