Mestiksen jättiläiset taistelevat finaalipaikasta

TUTO Hockey saa perjantaina pelattavassa Suomen Cupin välierässä vastaansa Espoo Unitedin. Harjoituskauden aikana jo kahdesti kohdanneet seurat iskevät yhteen Marli Areenan kaukalossa klo 18:30 alkaen.

Tiukka ottelu edessä

Perjantaina Marli Areenalle saapuva Espoo United on tullut TUTO-pelaajille tutuksi jo harjoituskauden aikana, sillä joukkueet ovat iskeneet jo kahdesti yhteen. Elokuussa Turussa pelatun ottelun Espoo United voitti lukemin 2-3, kun taas viime viikolla TUTO sai revanssin voitettuaan Espoossa 2-4.

Kolmatta kauttaan TUTOssa aloittava Aki Juusela vahvistaa sen, mitä tulokset kertovat: perjantaina on edessä äärimmäisen tiukka matsi.

”Kova joukkue vastassa, ehdottomasti yksi alkavan kauden päävastustajista. Tiukkoja pelejä ollaan heitä vastaan pelattu, ja varmasti tulee sellainen nytkin.”

 

Tuttuja pelaajia vastassa

Espoolaisjoukkueen riveistä löytyy tuttuja pelimiehiä, sillä vielä viime kaudella TUTOa edustaneiden Aleksi Rutasen ja Joonas Toivasen lisäksi myös puolustaja Miika Franssila on viilettänyt Marli Areenan jäällä kotijoukkueen paidassa.

Tuttujen pelaajien kohtaaminen miellyttää Juuselaa ottelun alla, mutta 26-vuotiaan hyökkääjän mukaan kaverisuhteet unohtuvat, kun aletaan taistelemaan voitosta.

”Totta kai on hienoa nähdä tuttuja jätkiä, mutta eipä siinä kesken pelin hirveästi ”värjäilemään” ehdi. Siellä ne menevät muiden pelaajien seassa.”

TUTOsta tuttujen pelaajien lisäksi Unitedista löytyy useita korkeammilta sarjatasoilta tuttuja pelaajia, kuten KHL:ssä, Allsvenskanissa ja Liigassa pelannut Santeri Saari. Runsaasta kokemuksestaan huolimatta St. Louis Bluesin kesällä 2013 varaamalla puolustajalla on ikää vasta 22 vuotta.

Kansainvälistä kokemusta joukkueeseen tuo myös maalivahti Mika Norja, joka on viimeisten vuosien aikana edustanut muun muassa Helsingin IFK:ta, Mikkelin Jukureita ja ruotsalaista Timrå IK:ta.

 

Valtakunnassa kaikki hyvin

Suomen Cupissa toistaiseksi Järvenpään Haukat, Kiekko-Vantaan ja LeKin pudottanut TUTO ei tule päävalmentaja Miika Elomon mukaan muuttamaan pelityyliään, vaikka vastaan asettuukin yksi sarjan kovimmista joukkueista.

”Keskitymme ainoastaan oman sapluunan viemiseen paremmaksi. Pelaamme tutuksi tulleella tyylillä, mutta pyrimme koko ajan kehittymään nopeammiksi tilanteiden tunnistamisessa.”

Yksi Elomon esiin nostaman TUTOn oman sapluunan kulmakivistä on hiljattain kasattu tehotrio, jossa TUTO-ikoni Aki Keinäsen kanssa hyökkäävät täksi kaudeksi Kupittaalle siirtyneet Eetu-Ville Arkiomaa ja Niklas Näppi. Edellisessä Suomen Cup ottelussa lukuisia pitkiä hyökkäyksiä aikaan saaneen kolmikon yhteispeli on miellyttänyt myös päävalmentajan vaativaa silmää.

”Siinä on kaikki elementit huippuketjuun.”

Loppuun Elomo muistuttaa vielä siitä, että kaikki joukkueen tekeminen kumpuaa kaikkein pyhimmästä paikasta, eli pukukopista.

”Kilpailutilanne meillä on hyvä ja olen erityisen tyytyväinen pukukopin ilmeeseen ja yhtenäisyyteen. Koppi on pelaajien valtakunta, ja kun valtakunnassa on palaset kohdallaan, se tekee joukkueesta suuremman kuin yksilöiden summa on. ”

 

TUTO ja Espoo United iskevät yhteen perjantaina (15.9.) Marli Areenalla klo 18:30 alkaen. Panoksena ottelussa on paikka Suomen Cupin finaaliin, joten nyt lähdetään sankoin joukoin kannustamaan TUTO voittoon! Edullisemmat ennakkolippusi perjantain trilleriin voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää