Meriläinen nollasi Jukurit

Mestiksen välierät: TUTO Hockey – Jukurit

3-0 (0-0, 2-0, 1-0) Yleisöä: 2284

Tilastot

Otteluvoitot 2-1

TUTO ja Jukurit jatkoivat kolmannessa välierässä samalla kaavalla kuin kahdessa aiemmassakin kamppailussa. Yleisö näki Marli Areenan perjantai-illassa tasaisen playoff-taiston, josta ei tunnetta puuttunut. TUTO-maalivahti Kimmo Meriläisen nollapeli ja Aleksi Rutasen kaksi osumaa ratkaisivat kuitenkin voiton kotijoukkueelle.

”Kaksi erää puskettiin varmaan 50 kertaa vastustajan viiden miehen puolustukseen. Kaistat olivat tukossa, eikä päästy siitä mailaviidakosta läpi. Olen erittäin tyytyväinen voittoon ja huomenna lähdetään jahtaamaan kolmatta”, sanoi Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Molemmat joukkueet olivat selvästi tiivistäneet puolustuspeliään ja ensimmäinen erä olikin maaliton. Kotijoukkue TUTO otti toisen erän lopussa pelin kuitenkin haltuunsa ja iski kaksi osumaa.

TUTOn ensimmäisen maalin rakensi huippuvireessä oleva Tuukka Pulliaisen ketju, kun Pulliainen jakoi kiekon Aki Keinäselle, joka kiersi maltilla Jukurien maalin ja iski kiekon vanhanaikaisella Jukurit-maalivahti Oskari Setäsen selän taakse.

Sinipaitojen 2-0 osuma syntyi rangaistuslaukauksesta, kun Patrik Lostedt kaatoi Aleksi Rutasen läpiajossa. Nuorukainen ei kovassa paikassa juurikaan hermoillut, vaan laukoi kiekon varmasti Setäsen patjojen välistä sisään.

”TUTO pelasi hienon ottelun ja tämä oli tiukka ja hyvä peli kaikinpuolin. 1-0 tilanteessa meillä oli hyvä paikka, mutta vastahyökkäyksestä tuli sitten läpiajo, rankkari ja 2-0. Palautellaan nyt ja huomenna koitetaan uudestaan”, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

”Monilla on vielä parannettavaa”

TUTO pelasi kolmannessa erässä järkevästi ja Jukurit vaikutti väsyneeltä. Mikkeliläiset eivät saaneet kunnon kiriä aikaiseksi missään vaiheessa, vaan päätöseränkin ainoasta maalista vastasi kotijoukkue. Jukurit yritti kavennusta ilman maalivahtia, kun Antti Virtanen polki laidasta läpi ja syötti kiekon Rutaselle, joka viimeisteli illan toisen täysosumansa tyhjiin.

Lehkonen ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen omiensa esitykseen.

”Monilla on vielä parannettavaa, eikä esimerkiksi Hakulinen ollut oma itsensä. Uskon, että huomenna se lentää, kun annan sille 1,5 tuntia kunnolla raippaa.”

TUTO johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1. Välieräsarja jatkuu siis heti huomenna Mikkelissä ja Turussa pelataan seuraavaksi maanantaina.

Meriläinen torjui kaiken.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää