Matt Nickerson tuo turvallisuuden tunnetta nuorille pelaajille – ”Se loppuu nyt”

TUTO julkisti 19.5. järjestetyllä risteilyllä suomalaista kiekkokansaa kuohuttaneen hankinnan, kun seura tiedotti yhdysvaltalaispuolustaja Matt Nickersonin liittyvän joukkueen vahvuuteen kauden 2018-2019 kattavalla sopimuksella.

Matt Nickerson on hahmo, joka herättää vahvoja tunteita kaikissa paikoissa jossa hän on pelannut, etenkin Suomessa. Connecticutin Old Lymestä ponnistava Nickerson saapui Suomeen ensimmäistä kertaa syksyllä 2005, vain 20-vuotiaana.

Heti ensimmäisellä kaudellaan isokokoinen (193cm/106kg) jenkkipakki teki lähtemättömän vaikutuksen suomalaiseen jääkiekkokansaan, varsinkin Porin Isomäen fanaattiseen yleisöön. Sensaatiomaiseen SM-hopeaan päättyneellä kaudella Nickerson pelasi runkosarjassa 36 ottelua, joissa hän keräsi tehot 5+8=13. Rangaistusminuutteja hänelle kirjattiin peräti 236 minuutin edestä, joka on edelleen Liigan yhden kauden ennätys.

Myöhemmin urallaan Nickerson on edustanut Suomessa myös Tampereen Ilvestä sekä silloin vielä Mestiksessä pelannutta Kouvolan KooKoota. TUTOon saapuessaan kokenut 33-vuotias puolustaja rantautuu siis jo kolmatta kertaa Suomeen. Mutta mikä tekee juuri Suomesta mieluisen paikan Nickersonille?

”Suomi on mahtava paikka pelata jääkiekkoa. Suomalaisten pelaajien taitotaso on erittäin korkea ja minulla on ollut aina todella hauskaa Suomessa pelatessani. Täällä olen myös lähellä vaimoni perhettä, joten Suomeen palaaminen tuntui järkevimmältä ratkaisulta.”

Farmisarjojen ja Englannin kautta takaisin Suomeen

Viimeiset viisi kautta Iso-Britannian EIHL-liigassa pelannut Nickerson ehti brittivuosiensa aikana pelata niin skotlantilaisessa Fife Flyersissä, Pohjois-Irlantilaisessa Belfast Giantsissa kuin englantilaisessa Milton Keynes Lightningissakin. Pitkän uran aikana tutuksi ovat tulleet myös Pohjois-Amerikan farmisarjat AHL ja ECHL.

Suomessa hyvin viihtyvä Nickerson kertoo olleensa yhteyksissä TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan kanssa aiempinakin vuosina, joka helpotti päätöstä saapua Aurajoen rannoille.

”Tapasin Elmon jo vuosia sitten ja pidin jo silloin siitä paketista, joka TUTOlta löytyy: Turku on mahtava kaupunki ja Marli Areenalla olosuhteet ovat pukukopeista lähtien äärimmäisen hyvät.

Turvaa nuorille pelaajille

Yhtenä tulevan sesongin värikkäimmistä Mestis-pelaajista kauteen lähtevä Nickerson saapuu Turkuun kovin tavoittein.

”Toivottavasti pystymme jatkamaan sitä menestystä, jota TUTO viime kaudella saavutti. Tietenkin mestaruuden voittaminen on tavoite numero yksi, mutta myös joukkueen nuorten pelaajien kehittäminen on itselleni iso tavoite.”

Isokokoinen Nickerson tunnetaan fyysisenä ja räiskyvänä pelaajana, joka pitää joukkuekavereidensa puolia loppuun saakka. Niinpä häneltä löytyy terveisiä myös muiden joukkueiden pelaajille.

”Pidän huolta omasta päästä ja pyrin luomaan tilaa ja turvallisuuden tunnetta nuorille pelaajillemme. Olen kuullut, että viime vuonna TUTOn tähtipelaajat ja nuoret olivat ”kohteina”, mutta se loppuu nyt.”

Vastustajien lisäksi Nickerson haluaa lähettää terveisensä myös kaikille TUTO-kannattajille.

”Haluaisin sanoa kaikille uskollisille TUTO-kannattajille, että odotan jo innolla näkeväni teidät kaikki elokuussa hallilla. Viettäkää mahtava kesä, ensi kaudesta tehdään yhdessä mielenkiintoinen!”

Teksti: Jyri Sulander

Kauden 2018-2019 kausikortit ovat myynnissä NYT! Oman korttisi voit hankkia täältä.


 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää