Matt Nickerson Kupittaalle – TUTOlle runsaasti vahvistuksia.

(Kuva: Copyright Jaakko Stenroos / https://jaskan.kuvat.fi/)

TUTOn tulevan kauden joukkuetta vahvistavat muun muassa Liigasta tutut Matt Nickerson ja Lassi Kokkala.

Matt Nickerson TUTOon

TUTOn puolustus saa kaudeksi 2018-2019 joukkoonsa todellisen isännän, kun yhdysvaltalaispuolustaja Matt Nickerson saapuu Turkuun. Aiemmin urallaan muun muassa Iowa Starsia, Springfield Falconsia, Malmö Redhawksia, Porin Ässiä sekä Tampereen Ilvestä edustanut Nickerson saapuu TUTOon Iso-Britannian EIHL-liigasta.

EIHL:ssä järkälemäinen (193cm/103kg) Nickerson pelasi edellisen viiden kauden ajan, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

Värikkäästä ja fyysisestä pelityylistään tunnettu Nickerson saapuu Turkuun innoissaan. Kehuja hän jakaa etenkin TUTOn tarjoamille olosuhteille.

”Tapasin Elmon (Aittola) jo vuosia sitten ja pidin jo silloin siitä paketista, joka TUTOlta löytyy: Turku on mahtava kaupunki ja Marli Areenalla olosuhteet ovat pukukopeista lähtien äärimmäisen hyvät. Täällä olen myös lähellä vaimoni perhettä, joten Suomeen palaaminen tuntui järkevimmältä ratkaisulta.”

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan sopimus saatiin aikaiseksi nopealla aikataululla.

”Olimme Mattin kanssa yhteydessä ja selvisi, että meillä olisi ikkuna auki keskustella mahdollisesta Suomeen palaamisesta. Pääsimme yhteisymmärrykseen erittäin nopeasti, ja ”kaupalle” saatiin sinetti, kun mies oli käymässä Suomessa.”

Pelaajana Aittola kuvailee Nickersonia juuri sellaiseksi, jota TUTO kaipaa.

”Oikeastaan se, miksi halusimme Mattin voidaan jakaa kolmeen osaan. Ensimmäisenä on se, että ihmiset kaipaavat persoonia kaukaloon, ja kovin montaa herra Nickersonia suurempaa persoonaa ei ole Suomeen saatavilla. Toinen on se, että kaipasimme koppiin maailmaa nähneen ammattilaisen, joka pystyy tukemaan nuoria pelaajia. Jokainen pelaaja, jolta olemme kysyneet, Matt noussut listan kärkeen joukkuepelaajista puhuttaessa. Kolmantena: olemme kärsineet vuosittain aika paljon loukkaantumisista, ja viime kaudella oli pahimmillaan puoli ryhmää telakalla. Mestiksestä on tullut sarja, jossa sattuu ja tapahtuu. Haluamme nähdä, muuttaako Mattin läsnäolo tätä asiaa. Pelillisesti mies täyttää helposti kaikki Mestiksen vaatimusalueet, sillä Englannin pääsarja on ammattilaissarja, sieltä löytyy lähes jokaisesta jengistä pari kentällistä pelaajia, joilla on yli toistasataa peliä AHL:stä, ECHL:stä tai muiden maiden ammattilaissarjoista.”

KHL-kokemusta kaksosista

TUTOn hyökkäys puolestaan vahvistuu K-Vantaalta saapuvilla Atte ja Miro Mäkisellä. 22-vuotiaat kaksoisveljet viettivät juniorivuotensa pääosin Helsingin Jokereissa, jossa heidän tililleen merkittiin myös KHL-otteluita vuosina 2015-2017.

Veljeksiltä löytyy takataskustaan myös Mestiksen mestaruus, jota he pääsivät juhlimaan Mikkelin Jukureiden paidassa keväällä 2016.

Kuluneella kaudella Miro keräsi K-Vantaan paidassa 48 ottelussa tehot 13+13=16, kun taas loukkaantumisista kärsineen Aten tilille merkittiin ainoastaan 16 ottelua, joissa syntyi tehot 1+3=4.

Aittolan mukaan Mäkiset hakevat TUTOsta lopullista läpimurtoa.

”Veljeksistä on vaikea olla puhumatta monikossa. Kumpaakin on tullut seurattua kaudesta 2013 lähtien, ja pidän suunnattoman paljon siitä palosta, jolla Mäkiset pelaavat jääkiekkoa. Pelillisesti molemmilla on kyky tehdä tulosta, ja ennen kaikkea potentiaalia kasvaa tekemään sitä illasta toiseen. Kummaltakin odotetaan seuraavan askeleen ottamista pelaajana, ja kunhan he pysyvät terveenä, tulevat he ottamaan sen askeleen TUTOssa.”

Kokkalasta kärkiosaamista hyökkäykseen

TUTO saa hyökkäykseensä kokeneen ja nimekkään vahvistuksen, kun 29-vuotias Lassi Kokkala saapuu Stavangerista Kupittaalle. Urallaan Kokkala on pelannut komeat 282 liigaottelua tehoin 39+46=85.

Mestiksessä turkulaislähtöinen hyökkääjä on pelannut 129 ottelua, joista kuusi TUTOn riveissä kaudella 2009-2010. Tehokkaimman Mestis-kautensa Kokkala pelasi kaudella 2013-2014 Vaasan Sportin riveissä, jolloin 54 ottelussa syntyi upeat 57 tehopistettä (28+29). Aiemman Mestis-taipaleen aikana Kokkalan kaappiin ehti kertyä myös Sportin paidassa voitettu mestaruus keväällä 2012, jolloin hän voitti myös pudotuspelien pistepörssin.

Suomen mestaruuden keväällä 2010 voittanut Kokkala on Aittolan mukaan äärimmäisen laadukas pelaaja.

”Ykkössentterin ruudun mitat täyttävän pelaajan etsiminen ei ole välttämättä se helpoin rasti, mutta se muuttui helpoksi kun selvisi, että Kokkala haluaisi takaisin Turkuun. Hän on isokokoinen, klassinen taitosentteri, joka omaa myös tarpeeksi lujan laukauksen, jolla tehdä tulosta. Kokkala on selkeä johtava hyökkääjä ryhmäämme.”

Lonkilasta Pohjanoksan kirittäjä

TUTOn toinen maalivahti kaudella 2018-2019 on 20-vuotias Samu Lonkila. Lonkila on KalPan kasvatti, joka torjui kuopiolaisten A-nuorten maalinsuulla kaudet 2015-2016 ja 2016-2017. Kuluneen kauden Lonkila vietti NAHL-joukkue Minot Minotauroksen riveissä, jossa hän pelasi runkosarjassa 31 ottelua torjuntaprosentilla 91,8.

Pudotuspeleissä hän torjui joukkueensa aina finaaleihin saakka, keräten 14 ottelussa torjuntaprosentikseen huiman 93,4. Aittola näkeekin Lonkilassa paljon potentiaalia.

”Nimi ei sanonut minulle yhtään mitään kaksi kuukautta sitten, mutta kun Jarkko Näkki oli yhteydessä ja kertoi kuluneesta kaudesta, heräsi kiinnostus välittömästi. Lonkila on selkeästi ottanut ison pompun maalivahtina NAHL:ssä, ja torjui Minot Minotauroksen peräti NAHL:n finaaleihin saakka. Se on saavutus, johon ei voi suhtautua heppoisesti. Mikäli Lonkila jatkaa siitä mihin jäi, tulee tän antamaan Pohjanoksalle kunnon haasteen ensi kauden pelaavan maalivahdin tittelistä.”

Friman ja Mäkelä jatkavat

Uusien pelaajien lisäksi TUTO on tehnyt myös jatkosopimuksia, kun hyökkääjät Nico Friman ja Juho Mäkelä jatkavat TUTOssa. Friman saapui kesken viime kauden Hermeksestä TUTOon, pelaten TUTOssa 13 runkosarja- ja 18 pudotuspeliottelua. Tehopisteitä Frimanille kertyi yhteensä 17. Aittolan mukaan Friman ylitti kaikki häneen kohdistuneet odotukset TUTOon siirryttyään.

”Frimanilla oli niin vaikea alkukausi alla, ettei ihan uskallettu odottaa sitä, mitä lopulta saimme. Huikea rytminmuutos, joka vaatii isosti luonnetta ja Friman on meille tärkeä pelaaja. Hän pelaa jokaisen vaihdon täysillä, omaa hyvän laukauksen ja uskaltaa käyttää sitä. Friman on viimeisen päälle äijä.”

Lukon A-nuorista Turkuun siirtynyt Mäkelä puolestaan pelasi kuluneella kaudella ensimmäisen täyden kautensa miesten sarjoissa. Energisestä pelityylistään tunnettu Mäkelä pelasi 38 runkosarjaottelua tehoin 2+2, kun taas pudotuspeleissä tilille kertyi 16 ottelua tehoin 0+1.

”Mäkelältä hyvä debyyttikausi, ja nyt nuori mies tarvitsee hyvän kesän alle, jotta hän pystyy ottamaan seuraavan askeleen pelaajana. Mäkelä on nöyrä joukkuepelaaja, josta löytyy santapaperia”, kuvailee Aittola Mäkelää.

Tala try-outille

TUTOn puolustus saa riveihinsä koeajan kautta paikkaa hakevan Joona Talan. 21-vuotias puolustaja on alun perin Laitilan Jyskeen kasvatti, mutta valtaosan junioriurastaan hän on edustanut Rauman Lukkoa.

Edelliset kaksi kautta hyvillä teholukemilla Suomi-sarja -joukkue Forssan Palloseurassa kiekkoilut Tala muistuttaa Aittolaa monella tapaa viime kaudella Mestiksen puolustajien piste-ennätyksen rikkoneesta Kalle Valtolasta.

”Joona Talassa on paljon samoja asioita kuin Kalle Valtolassa, niin hyvässä kuin pahassa. Otamme Talan mukaan harjoittelemaan, jotta näemme, mihin hän sijoittuu tässä vaiheessa uraansa Mestis-kartalla.”

Lehtonen try-outilla Tapparassa

Viime kaudella lopullisen läpimurtonsa Mestiksen eliittiin tehnyt hyökkääjä Matias Lehtonen hakee koeajan kautta paikkaa hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Tapparan joukkueesta. Kuluneella kaudella Lehtonen iski runkosarjassa peräti 45 ja pudotuspeleissä 10 pistettä. Lehtosella on sopimus myös TUTOn kanssa.

”Lehtosen kuvio on sovittu niin, että meillä on herran kanssa sopimus ensi kaudesta, mikäli Tappara ei häntä pidä. Ajankohta on syyskuun alkupuolella. Kuvio on Lehtosen kannalta erinomainen, sillä nyt hän saa keskittyä harjoittelemaan ammattilaisena koko kesän.”

Ensi kauden kausikortit ovat nyt myynnissä! Kausikortit ovat TUTO-korttien tapaan Early Bird -alennuksessa 31.5. saakka, joten toimi nopeasti ja hanki omasi TÄÄLTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää