Matsiennakko: TUTOlla tähtäimessä perjantai-illan kotivoitto

TUTO saa ”kuuden pisteen” kamppailussa vastaansa Iisalmen Peli-Karhut. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Marli Areenalla enteili kevättä, kun kentällä käytiin tulista vääntöä playoff -hengessä.

IPK ja TUTO ovat kohdanneet toisensa kauden aikana kolme kertaa, joista kaksi ottelua on IPK vienyt nimiinsä. Kaksi edellistä keskinäistä matsia ovat venyneet jatkoajalle, joten perjantai-iltanakin on odotettavissa tasaväkinen kamppailu. Sarjataulukossa peräkkäin majailevat IPK (3.) ja TUTO (4.) käyvät taistelua pudotuspelien kotiedusta kahden pisteen erolla toisiinsa, kun vieraat ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. TUTOn perässä hengittävä Sapko on tasapisteissä kotijoukkueen kanssa ja maalierokin joukkueiden välillä on pienin mahdollinen –yksi päästetty maali.

TUTOn päävalmentaja Antti Virtanen odottaa IPK-pelistä yhtä värikästä kuin joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Marli Areenalla.

– Toivottavasti tulee samanlainen matsi kuin viimeksikin täällä. Oli itselläkin hieno fiilis pelin jälkeen. Matsissa sai taklata, kun yleensä tällä kaudella on tullut jäähyä, jos on ollut joku rajumman näköinen kontakti.

IPK:lta löytyy kasapäin niin kiekollista osaamista kuin myös taitoa vastustajan hämmentämiseen. Huomio kannattaakin kiinnittää siirtorajalla IPK:hon siirtyneeseen Kristian Afanasyeviin, joka on lyhyessä ajassa tehnyt vakuuttavaa jälkeä, sekä IPK:n yhden kauden piste-ennätyksen rikkoneeseen Ilkka Pikkaraiseen, joka on kentällä myös taitava sopan keittäjä.

IPK pelasi keskiviikkona kotipelin Kajaanin Hokkia vastaa ja vei ottelun huimin luvuin 10-0. TUTO puolestaan kärsi karvaan tappion K-Vantaalle, kun vieraat katkaisivat TUTOn kahdentoista ottelun pisteputken. Tappiosta sisuuntunut kotijoukkue lähtee nyt hakemaan korjausliikettä ja erittäin tärkeitä sarjapisteitä, jotta mahdollisuus kotietuun säilyisi.

Virtanen painottaa, että TUTOn tulee keskittyä omaan tekemiseensä ja puolustuspään pelaamiseen, jotta pisteet jäävät Kupittaalle.

– Emme kiinnitä huomiota niinkään vastustajan peliin, vaan koetetaan saada oma peli kuosiin.  Erityisesti tiukkaan puolustuspeliin pitää kiinnittää huomiota. Kun playoffit lähestyvät, niin maalimäärät tippuvat ja omien päästettyjen maalien määrä pitää saada alemmaksi.

TUTO on saanut lisäyksiä kokoonpanoonsa KHL-konkarien Alexander Nikulinin ja Dmitry Megalinskyn lisäksi myös omista A-nuorista, kun Ilari Vähäuski nousi keskiviikkona pelaavaan kokoonpanoon. Myös jo useamman ottelun edustuksen mukana pelannut Valtteri Virtanen on esittänyt hyviä otteita kaukalossa.

Hanki liput otteluun täältä ja tule kannustamaan TUTO kiinni kotietuun!

Ottelun tärpit:

  • TUTOn nuoriso-osasto & KHL-kokemus
  • Huimassa vireessä oleva IPK:n Kristian Afanasyev (4 ottelua, tehot 4+3)
  • Turkulaisille tuttu hämmentäjä Ilkka Pikkarainen

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää