Marco Tuokko palaa kirkkaisiin valoihin: "Vain voittamisella on väliä"

TUTO on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen kokeneen Marco Tuokon kanssa. Kolme Suomen mestaruutta voittanut ja miltei 600 ottelua SM-liigassa ja Elitserienissä pelannut Tuokko tekee ensiesiintymisensä Marli Areenan yleisölle tulevana keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan.

34-vuotiaan hyökkääjän paluusta kaukaloon on kuhistu lehtien palstoilla jo jonkin aikaa ja se yllätti myös vanhan konkarin.

”Yllättihän se positiivisesti, minkä palstatilan ja kuhinan se sai aikaan, kun tällainen vanha äijä on tekemässä paluuta kirkkaisiin valoihin. Toisaalta, en kyllä koskaan ole sanonut lopettavani kiekkouraani, vaikka pari sapattivuotta välissä onkin ollut”, sanoo Tuokko.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen otti kolme kuukautta sitten yhteyttä Tuokkoon ja pyysi miestä hyppäämään mukaan. Konkarin mukaan vastausta ei pitänyt kauaa miettiä.

”Pitihän siinä ensin saada vihreää valoa työnantajalta sekä perheeltä, jotka molemmat ovat ottaneet hienosti tämän paluun kiekkohommiin. Rakkaus ja intohimo lajiin olivat niin kovia, että loppujen lopuksi päätös oli helppo. Ika on se, joka on antanut minulle nuorena poikana eväät pelaamiseen ja koulinut minulle tällaisen räväkän luonteen. Hulluhan sitä olisi ollut, ellei olisi tähän hienoon projektiin mukaan lähtenyt. Kyllä sitä päänpaukutusta jo vähän odottaa”, Tuokko nauraa.

Täydessä kunnossa, kun pudotuspelit alkavat

Kun Tuokko ensi keskiviikkona miltei kymmenen vuoden tauon jälkeen hyppää omassa kotikaupungissaan askiin, hän ajattelee vain yhtä asiaa.

”Voittamista, millään muulla ei ole mitään väliä.  Olen nähnyt puolenkymmentä kotiottelua ja jätkät pelaavat pirun iloista peliä, johon on kiva hypätä mukaan. Se, mihin lentoon itse pääsen on toki vielä pieni arvoitus, mutta uskon olevani täydessä kunnossa keväällä, kun pudotuspelit alkavat. ”

Tuokon tavoite kaudelle on kristallinkirkas. Mies haluaa voittaa Mestiksen mestaruuden TUTO-paidassa ja nousta Liigaan. 

Päävalmentaja Ismo ”Ika” Lehkonen odottaa jo vesi kielellä Tuokon paluuta tositoimiin.

”Saamme hänen tulonsa myötä koppiin askeleet siitä, mitä voittaminen vaatii, sillä tällä kaverilla jos jollain ovat intohimo ja kokemus sitä luokkaa, mistä nuoremmat pelaajat saavat ottaa oppia. Verbaalinen iloisuus ja päivittäinen innostus tekemiseen tarttuvat varmasti myös muihin pelaajiin. Meillä on kaiken kaikkiaan ollut Marcon kanssa aika hauska yhteinen historia, jossa on välillä vähän läiskynytkin”, päättää Ika naureskellen.

 

Keskiviikkona 15.1. klo 18.30 Marco on irti. Varaa paikkasi debyyttiotteluun TÄSTÄ

 

TPS-legenda Marco Tuokko palaa kirkkaisiin valoihin TUTOn paidassa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää