Maailmanmestarista Lehkosen aisapari

TUTO Hockeyn valmennusryhmä saa alkavalle kaudelle erinomaisen lisäyksen, kun turkulaisen jääkiekon ikoni Marko Kiprusoff ryhtyy Ismo Lehkosen apuvalmentajaksi.

”Meille oli erittäin tärkeää, että löydämme valmennukseen oikean miehen loistavaa työtä tehneen Hermanni Vidmanin korvaajaksi. Katsoimme tilannetta kesän ajan rauhassa ja Lehkosen kanssa käymiemme keskusteluiden jälkeen näimme Kiprusoffin parhaana vaihtoehtona. Kiprusoffin kanssa käydyt keskustelut etenivät erittäin nopeasti johtuen molempien osapuolien innostuneesta asenteesta yhteistyötä kohtaan. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme näin kokeneen ja meritoituneen kiekkomiehen valmennusryhmäämme”, kertoo TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola sopimuksen taustoja. 

43-vuotias Kiprusoff on toiminut aiemmin muun muassa TPS:n liigajoukkueen sekä A-junioreiden apuvalmentajana. 

”Olen erittäin otettu ja iloinen TUTOn tarjoamasta mahdollisuudesta työskennellä lahjakkaiden ja tavoitteellisten urheilijoiden kanssa. Myös omat ajatukseni jääkiekkojoukkueen arvoista ovat yhtenevät muun joukkueenjohdon kanssa”, Kiprusoff sanoo.

Saavutukset vertaansa vailla

Myös TUTOssa kaudella 1990-91 pelanneen Kiprusoffin pelaajaura hakee vertaistaan. Miehen saavutuksiin kuuluu muun muassa maailmanmestaruus vuodella 1995, neljä SM-kultaa TPS:n paidassa, neljä MM-hopeaa sekä yksi olympiapronssimitali. 51 NHL-otteluakin pelanneella puolustajalla on varmasti paljon annettavaa TUTOn nuorelle joukkueelle. 

”Mun mielestä on helvetin kiva, että ’Kipru’ lähti tähän meidän projektiin mukaan. Hän tuo varmasti paljon apua ja hyviä ajatuksia varsinkin kiekolliseen pelaamiseen”, uskoo Ismo Lehkonen.

Aiempina kausina Lehkosen apuvalmentajana toiminut Hermanni Vidman oli hyökkäyspelin spesialisti, mutta nyt ”Ika” saa avukseen todellisen puolustuspelin ammattimiehen. Tämä avaa päävalmentajalle mahdollisuuden palata taas ns. ”omalle tontilleen”.

”Vastuuta on tarkoitus tunkea miehelle paljon. Vidmanin kanssa työskentelin itse paljon puolustajien kanssa, kun ’Hööpi’ keskittyi hyökkääjiin, mutta nyt Kiprun mukaantulon jälkeen pääsen taas pitkästä aikaa tekemään töitä lähinnä hyökkääjien kanssa.” 

”Molemminpuolinen hyvä hyöty”

Vuonna 2011 Suomen Jääkiekkoleijona nro 208:ksi aateloitu Kiprusoff odottaa innolla alkavaa kautta ja työskentelyä TUTOn organisaatiossa.

”Ikan intohimon ja kokemuksen kautta saan varmasti paljon hyvää oppia itselleni. Odotankin tulevalta kaudelta paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita.”

Myös Lehkonen on selvästi tyytyväinen uudesta aisaparistaan.

”Uskon, että tästä on molemminpuolinen hyvä hyöty ja on kiva saada Kipru tähän meidän juttuun mukaan”, Ika päättää.

Lisäksi TUTO Hockeyn valmennustiimissä jatkaa Eero Mört, joka on kahden edellisen kauden ajan toiminut pelianalyytikkona. Mört toimii jatkossa valmentajana, jonka tehtäviin kuuluu katsomo- ja tilastovalmennus. Uutena miehenä tiimiin liittyy myös Sami Koskinen, joka vastaa jatkossa joukkueen oheisharjoittelusta yhdessä Ismo Lehkosen kanssa. Koskinen toimii samalla myös A-juniorijoukkueen fysiikkavalmentajana.

TUTOn edustusjoukkue aloittaa yhteisen jääharjoittelun maanantaina 3.8. Ensimmäinen harjoitusottelu on Valkeakoskella torstaina 6.8., jolloin vastaan asettuu KHL-joukkue Sibir. TUTO järjestää Valkeakoskelle kannattajamatkan, jolle voi ilmoittautua mukaan vielä sunnuntaihin 2.8. saakka!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää