Maailmanluokan vahvistus TUTOon

TUTO vahvistuu maailmanluokan pelimiehellä, kun 37-vuotias hyökkääjä Kurtis McLean liittyy mukaan joukkueen vahvuuteen.

McLeanin aiemmat meriitit ovat häikäisevät. Oikealta laukovalle keskushyökkääjälle on kertynyt kokemusta lähes kaikista maailman huippusarjoista NHL:stä lähtien. Suomalaiset muistavat kanadalaishyökkääjän kenties parhaiten Rauman Lukossa vietetystä ajasta. Kaudella 2010-11 McLean nakutteli Lukossa tehoja lähes pisteper peli tahtiin, viimeistelemällä 60 runkosarjaottelussa 55 pistettä. Yhteensä taitavalla pelintekijällä on vyöllään 102 runkosarjaottelua (34+64=98) sekä 17 playoff-peliä (6+6=11) Liigassa.

Edeltävät kaksi kautta McLean kiekkoili itävaltalaisen Graz 99ersin riveissä EBEL-liigassa.

Kurtis McLean liittyy TUTOn vahvuuteen vieraspelissä KOOVEEta vastaan Tampereella keskiviikkona mikäli siirto ulkomailta saadaan maaliin ajoissa.

– Aloite Kurtisin pelaamiselle tällä viikolla tuli mieheltä itseltään maanantai-iltana. Siirtoprosessi käynnistettiin välittömästi, mutta tarvittavissa paperitöissä menee aikansa ja emme voi olla täysin varmoja pelaako McLean vielä Tampereella.
Tällä erää on sovittu kahdesta seuraavasta pelistä ja maaottelutauon jälkeen katsotaan missä mennään, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kommentoi sopimusta.

Kotikaukalossa McLean nähdään perjantaina 2.11. TUTO – RoKi ottelussa.

TUTOn vahvuuteen liittyy myös puolustaja Eetu Salmela. Salmela saapuu HC Indians Kaarinasta kahden ottelun ajaksi.

– Salmela on ollut ”Inkkareitten” paras pakki alkukaudella. Indiansin päävalmentaja Miikka Laaksonen suositteli, että meidän tilanteeseen Salmela voisi olla sopiva palanen. Eetu Salmela on mukana kaksi ottelua ja myös hänen osaltaan päätös jatkosta katsotaan maaottelutauon jälkeen, Aittola jatkaa.

Kurtis McLeanin TILASTOT
Eetu Salmelan TILASTOT

McLeanin kotidebyyttiin pääsyliput löydät edullisimmin ennakkoon klikkaamalla TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää