Loistava Pelicans ja alkujännitys pilasivat nuorten ensi-illan

Nuorten SM-liiga

TUTO Hockey – Pelicans 3-6 (0-3, 0-2, 3-1) TILASTOT

TUTO Hockey A-nuorten sarja-avaus Marli Areenalla tarjosi kylmää kyytiä isännille. Loistavasti pelannut Pelicans hyödynsi armotta alkujännityksestä kärsineen kotijoukkueen heikon alun ja vei pisteet Lahteen 3-6 lukemin.

Erinomaisia otteita harjoituskaudella esittänyt TUTO Hockeyn A-nuorten joukkue lähti luottavaisena sarjakauden avaukseen Lahden Pelicansia vastaan. Tiedossa oli, että viime kaudella sarjassa neljänneksi sijoittunut lahtelaisryhmä on myös tällä kaudella kova. Samalla se olisi erinomainen tasonmittaaja heti kauden alkuun.

Ottelussa selvisi heti ensimmäisillä minuuteilla kaksi asiaa. Ensinnäkin lahtelaisryhmä oli odotetun kova ja lisäksi pelikaaneilla vaikutti olevan poikkeuksellisen hyvä lentokeli päällä. Pelicansin hyvyyttä korosti toisaalta se tosiasia, että TUTOn kesän aikana suuresti muuttunut ryhmä kärsi avausottelussa kramppikuumeesta, jonka johdosta käytännössä yksikään pelaaja ei yltänyt harjoituskaudella nähtyyn tasoon.

Loistavasti pelannut Pelicans hyödynsi armotta TUTOn jännityksen iskien taidolla ja osin tuurillakin taululle jo avauserässä 0-3 lukemat. Vaikka Waltteri Urpolahti esitti koko ottelun ajan TUTOn maalilla erinomaisia otteita, muuttuivat lukemat toisen erän aikana tilanteeseen 0-5.Lahtelaisten maalitalkoissa nousi esiin erityisesti hyökkääjä Juuso Jämsen, joka iski ottelussa tehot 2+2.   

Ottelun jälkeen TUTO Hockeyn A-nuorten päävalmentaja Elmo Aittola kertasi ottelun ratkaisuhetkiä.

– Erinomaista kenraalia seurasi huono ensi-ilta. Joukkue kärsi selvästi kramppikuumeesta ja vastaavasti Pelicans oli tänään loistava ja valmis pelaamaan ensimmäisestä vaihdosta alkaen.

TUTOn maalihanat aukeavat kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä kaukaloon asteli sisuuntunut kotijoukkue, joka sai erään erinomaisen alun Verner Perkolan avatessa TUTOn maalitilin vain 11 sekunnin pelin jälkeen. Suurempaa kiriä maali ei saanut aikaan, mutta kolmannesta erästä tuli ehdottomasti ottelun tasaisin ja TUTOn kannalta paras. Jämsenin viimeisteli erän puolivälissä Pelicansin illan viimeisen osuman ylivoimalla. Vastaavasti TUTO pääsi pelaamaan erän lopulla kahdesti ylivoimaa ja kaunisteli molemmilla kerroilla maalisarakettaan Karri Forsblomin toimesta.

Aittola oli niin ikään tyytyväinen kolmannen erän esitykseen.

-Kolmas erä oli meiltä jo ihan hyvää lätkää. Ei siitä pisteitä jaettu mutta varmasti jokaiselle jäi vähän vähemmän huono fiilis illan pelistä.

Perjantaina uusi päivä ja uusi peli

TUTO Hockeyn A-nuorten pelit jatkuvat jo perjantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. Se on Aittolan mukaan taas täysin uusi peli.

-Perjantaina on taas täysin uusi peli. Me pystymme pelaamaan todella hyvää lätkää, nyt pitää vaan saada joukkue sitoutuneeksi ja tuo turhanpäiväinen jännitys pois. Tilalle on saatava se sielu ja taistelu, joka tänään puuttui jännityksen vuoksi.

Perjantain ottelu alkaa Marli Areenalla klo 18.30. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä Veritas Stadionilla on saman aikaisesti TPS:n jalkapallo-ottelu ja parkkipaikat ovat todennäköisesti melko tiukassa.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää