Lohi ui läpi TUTOn katiskasta

TUTO Hockey – K-Vantaa
1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Tilastot

Mestiksen Kane`s Weekend huipentui TUTOn osalta Kaarinan lähiöpeliin K-Vantaata vastaan. Ottelua saapui seuraamaan peräti 1770 katsojaa, joka on suurin tällä kaudella Marli Areenalla nähty yleisömäärä. Runsaslukuinen yleisö joutui kuitenkin pettymään, sillä vierasjoukkue vei pisteet mukanaan Vantaalle lukemin 1-2.

Edellisissä otteluissa TUTO oli päästänyt muutaman helpon maalin, mutta tänään puolustus- ja maalivahtipelaaminen oli hyvällä tasolla. Siitä huolimatta pisteet karkasivat vieraiden mukaan. Tappion jälkeen päävalmentaja Miika Elomo peräänkuulutti etenkin tehokkuutta viimeistelyyn.

”Meillä oli neljä tyhjää maalia ja me ammuttiin niistä plekseihin. Sen ei pitäisi olla mahdollista tälla tasolla. Kylmäpäisyyttä tarvitaan maalipaikkojen suhteen, tyhjään maaliin kun ei tarvitse kiskaista täyttä lämäriä.”

Ottelun avauserässä nähtiin vauhdikasta ja laadukasta jääkiekkoa. Ensi minuuteilla ottelua hallitsi kotijoukkue, ja vahva paine pakottikin K-Vantaan ottamaan kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta. Hyvistä paikoistaan huolimatta TUTO ei onnistunut ylivoimalla rikkomaan kuparista.

Pian rangaistuksen jälkeen isäntien vahva ote tuotti kuitenkin tulosta, kun toisessa ottelussa perättäin osunut Hannu Kuru pääsi laittamaan kiekon maalinedustalta verkon perukoille. Upean syötön maaliin tarjosi läpi ottelun pirteästi esiintynyt Mikko Laine.

Avauserässä TUTO onnistui painamaan painopisteen vantaalaispäätyyn jokaisen neljän kentän voimalla. Lisämaaleja isäntien vahva paine ei kuitenkaan tuottanut, vaan se katkesi erän puolivälin jälkeen TUTOlle vihellettyyn rangaistukseen. Rangaistuksen aikana K-Vantaa onnistui tasoittamaan ottelun, kun Frank Gymer ohjasi lähietäisyydeltä kiekon ohi voimattoman Karolus Kaarlehdon.

Toinen erä hakemista

Ottelun toisen erän aloitti vahvemmin vierasjoukkue K-Vantaa. Vieraiden vahva erän aloitus palkittiin ajassa 23:06, kun TUTOn puolustuksen nukahtaessa Julius Rantaeskola karkasi läpiajoon. HIFK-kasvatti ei paikan tullen epäröinyt, vaan nosti kiekon varmasti ohi Kaarlehdon. Myös Elomon havaintojen mukaan vantaalaiset paransivat selkeästi peliään toiseen erään tultaessa.

”Toiseen erään Vantaa paransi. Meiltä erä oli kokonaisuudessaan melkoista hakemista.”

Maalinsa jälkeen K-Vantaa tarjosi TUTOlle todellista mahdollisuutta tasoittaa ottelu, keskittyessään pelaamisen sijaan lähinnä rangaistusten ottamiseen. Lukuisista ylivoimamahdollisuuksista huolimatta TUTO ei onnistunut ottelua tasoittamaan.

Toisessa erässä ottelun tunnetaso alkoi nousta, ja ajoittain kentällä nokiteltiin useamman miehen voimin. Oman kortensa kekoon kantoi TUTO-puolustaja Samu Suominen kouluttamalla vantaalaispelaajaa, joka oli vain hetkeä aiemmin jarrutusliikkeellään heittänyt lumet maalivahti Karolus Kaarlehdon silmille.

Materiaali kaventui, jalka keventyi

Viikon kolmatta otteluaan pelannut TUTO koki ottelun aikana kovia, kun osumaa tuntui saavan vuorotellen jokainen TUTOn pelaaja. Oman osuutensa saivat muun muassa mailasta kasvoihinsa saaneet Kalle Valtola ja Timi Lahtinen, sekä tasapainonsa menetettyään laitaa päin rysähtänyt Anssi Virkki. Vastoinkäymisistään voimaa ammentaneen TUTOn taisteluilme oli päävalmentaja Elomon mieleinen.

”Tiukka taistelu oli ja muutama jätkä putosi matkalla. Viimeisessä erässä vedettiin kolmella ketjulla, mutta kapeasta materiaalista huolimatta pelattiin loistava viimeinen erä. Taisteluilme oli loistava, mutta tänään se ei vaan riittänyt.”

Päätöserässä kotijoukkue sai rakennettua tukun hyviä maalipaikkoja, mutta kerta toisensa jälkeen ne kilpistyivät vantaalaismaalivahti Aaro Peltosen suojuksiin. Edes lopun aikalisä ja ilman maalivahtia pelaaminen eivät tuottaneet turkulaisten kannalta toivottua tulosta. TUTOn Joonas Toivasen mukaan tappiosta johtuvaan harmitukseen ei jäädä rypemään, vaan ottelu käsitellään nopeasti ja suunnataan katse kohti ensi viikolla edessä siintäviä haasteita.

”Harmitellaan hetki kopissa, eikä jäädä liikaa miettimään. Ensi viikolla on edessä kaksi kovaa peliä ja niihin lähdetään tähtäämään maanantaina.”

Raskaasta viikosta huolimatta TUTOlta ei missään vaiheessa loppunut jalka kesken. Päävalmentaja Elomon mukaan ruuhkainen viikko on nähtävä positiivisena asiana, josta on poimittava eväitä tulevaan.

”Posin kautta mennään. Paljon pelejä ja joukkuetta koetellaan, mutta tässä on nuorella joukkueella loistava paikka ottaa opiksi. Kolmannessa erässä näki, ettei missään tapauksessa jäänyt jalasta kiinni.”

Seuraavan kerran TUTO Hockey pelaa perjataina 25.11, kun Marli Areenalla pelattavaan kotiotteluun vieraaksi saapuu RoKi Rovaniemeltä. Ottelu alkaa kello 18:30. Osta liput edullisemmin ennakkoon Ticketmasterin myyntipisteistä, tai TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää