Lohen perkausta Marli Areenalla keskiviikkona

TUTO Hockey – K-Vantaa
Ke 18.1.2017 klo 18:30
Marli Areena

 

Lohi rantautuu kolmannen ja viimeisen kerran Aurajoen paremmalle puolelle Mestiksen runkosarjassa, kun K-Vantaa saapuu TUTO Hockeyn vieraaksi keskiviikkona. Tasaista nousua sarjataulukossa tehnyt vantaalaisryhmä on tällä kaudella ollut TUTOlle äärimmäisen hankala vastus.

Kauden aiemmasta kolmesta kohtaamisesta TUTO on onnistunut voittamaan vain yhden, kun marraskuun lopulla K-Vantaa kaatui Turussa Aki Juuselan alivoimamaalilla lukemin 3 – 2. TUTOn puolustaja Samu Suominen antaa keskiviikon vieraille tunnustusta ja myöntää vantaalaisryhmän olevan hankala vastustaja.

”En tiedä mikä K-Vantaasta tekee niin hankalan vastustajan. Ainakin he pelaavat erittäin kurinalaista peliä ja paineistavat hyvin. Joukkueesta löytyy myös paljon taitoa.”

Mestiksen runkosarjan kääntyessä kohti loppusuoraa, ovat kaikki pelit todella kovia, etenkin kun vastaan asettuu kovassa nousukiidossa viimeajat liitänyt joukkue. Suominen ei tästä paineita ota, vaan päinvastoin nauttii kovista peleistä.

”Hyvillä fiiliksillä lähdetään matsiin. Hienoa päästä pelaamaan joukkuetta vastaan mikä on nostanut tasoa koko kauden ajan. Luvassa on varmasti tiukka vääntö.”

Perusasiat kuntoon ja miehet terveeksi

Vuoden vaihtumisen jälkeen TUTO järjesti varsinaisia ilotulituksia, iskien kahteen ensimmäiseen otteluun upeat 15 maalia. Seuraavissa otteluissa tahti puolestaan hiipui, kun täyden pistepotin turkulaisilta ryöstivät niin Jokipojat kuin KeuPa HT. Suomisen mukaan peruspelaaminen on laitettava kuntoon.

”Täytyy vaan keskittyä peruspelaamiseen, ennen kuin voidaan ruveta tekemään mitään hienouksia. Kun se onnistuu, niin paikat tulee kyllä automaattisesti.”

Alkuvuodesta TUTOn sairaslista on pidentynyt kuin pikkupojan joululahjalista konsanaan, joten sairastuvan tyhjeneminen on TUTOn toivelistan kärkipäässä. Vuorotellen sairastuvalla ovat aikaa viettäneen niin Kristian Tuohilampi, Kristian Järvinen, Mika-Matti Hyvärinen, Anssi Virkki kuin Aki Juuselakin. Samu Suominen ei kuitenkaan suostu menemään loukkaantumisten taakse, vaan toteaa niiden vaikuttaneen joukkueen peliin varsin vähäisesti.

”Ei pelaaminen ole mitenkään muuttunut loukkaantumisten myötä. Kaverit vierellä vaan vaihtuvat, mutta pelitapa pysyy samana.”

Vantaalaisilta ottelusta on sivussa neljän ottelun mittaista pelikieltoa kärsivä hyökkääjä Niklas Andersson.

Turistinähtävyyksiä vantaalaisille

Kun TUTO ja K-Vantaa kohtasivat edellisen kerran Kupittaan Marli Areenalla, oli vantaalaisten mukana matkannut upea määrä lohen kannattajia. Ruutanoiden panoksella ottelun tunnelma nousi uusiin ulottuvuuksiin, eikä itse ottelukaan jättänyt ketään kylmäksi.

Vasta kesällä turkulaistunut maailmanmatkaaja Samu Suominen antaa vantaalaisille tulevia Turun reissuja varten muutaman vinkin, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa. Forssan, Oulun, Kalifornian ja Texasin kautta Turkuun kotiutuneella Suomisella on sen verran matkakokemusta vyöllään, että hän varmasti tietää mistä puhuu.

”Parasta Turussa on Kupittaan pyhättö ja Lone Starin Burgerit. Monet puhuvat jokilaivoista, mutta itse en ole niin paljoa ehtinyt niissä käymään, että ihan esille pystyisin nostamaan.”

Seuraa heitä

TUTO Hockey #66: Kalle Valtola

Vahvaa läpimurtokautta pelaava 21-vuotias puolustaja on ehdottomasti seuraamisen arvoinen pelaaja. Hannu ”Hantta” Virtamaisista käännöksistään tunnettu kiekollinen puolustaja on noussut tärkeäksi palaseksi TUTOn ylivoima- ja avauspelaamista. Manchester Cityn fanina tunnetun Valtolan silkinpehmeiden käsien uhriksi on tällä kaudella joutunut jo useampi vastustaja.

K-Vantaa #43: Patrik Moisio

Veljesparit jääkiekossa kiehtovat aina. Varsinkin silloin kun he pelaavat vastakkain. Urallaan TUTOakin edustanut vanhempi Moisio palasi lyhyen ulkomaanreissunsa jälkeen Suomeen, tällä kertaa K-Vantaan riveihin. Fyysisestä pelityylistään tunnettu Patrik on pelaaja, joka herättää tunteita aina kaukaloon hypätessään. Veljesten ensimmäisen Mestis – kohtaamisen vei nimiinsä Patrik. Onko tällä kertaa Kallen ja TUTOn vuoro?

TUTO Hockey – K-Vantaa keskiviikkona (18.1.) klo 18.30 Marli Areenalla. Osta liput ennakkon edullisemmin TÄSTÄ.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää