Lisää uusia pelaajasopimuksia – Rasmus Kulmala siirtyy TUTOon

TUTO Hockeyn kauden 2015-2016 ryhmä kasvoi jälleen, tällä kertaa viidellä uudella pelaajalla. Nimensä sopimuspapereihin kirjoittivat hyökkääjät Rasmus Kulmala, Jasper Lindsten ja Kalle Moisio sekä puolustajat Kristaps Baževičs ja Niko Karhu. 

20-vuotiaat Kulmala, Lindsten ja Moisio sekä 22-vuotias Karhu tulivat tutolaisille tutuiksi jo viime kaudella, kun Kulmala, Lindsten ja Karhu pelasivat TUTOssa lainalla Turun Palloseurasta. Moisio sen sijaan siirtyi kesken kauden TUTOsta juuri TPS:ään. Nyt kaikki herrat ovat allekirjoittaneet vuoden mittaiset sopimukset TUTO Hockeyn kanssa, joten kaikki ovat nyt TUTOn sopimuspelaajia.

Latvialainen Baževičs sen sijaan on 20-vuotias puolustaja, joka pelasi viime kaudella A-nuorten SM-liigaa Porin Ässissä. Myös Latvian maajoukkueessa esiintynyt 185-senttinen ja 90-kiloinen puolustaja merkkautti 47 ottelussa tehopisteet 9+17=26. Baževičsin sopimus kattaa myös kauden 2015-2016.

”Joukkueen rakentaminen on edennyt hyvin ja olemme saaneet pidettyä joukkueessa erinomaisen jatkumon viime kauteen verrattuna. Katsomme tällä hetkellä rauhassa tilannetta ja toimimme sitten tarpeen mukaisesti. Sopimustilanteemme on ajankohtaan nähtynä nyt erinomainen”, kertoo TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

”Saimme näiden sopimusten myötä joukkueeseen aimo annoksen turkulaisuutta myös tulevaksi kaudeksi.”

Alla Aittolan kommentit jokaisesta pelaajasta erikseen.
 

Rasmus Kulmala

”Kulmala tulee olemaan erittäin iso palanen TUTO-hyökkäystä ensi kaudella. Viime vuonna luontaisesti vaikeahkon alun jälkeen ´Sege´ alkoi taas saada pelaamisesta kiinni ja ennen pudotuspeleissä tapahtunutta loukkaantumista nuorten maailmanmestarin suuntaviiva osoitti vahvasti ylöspäin. Rasmus on parhaimmillaan keskushyökkääjänä. Kiekollisesti erittäin vahva pelaaja, joka nopeudellaan ja pelitaidoillaan pystyy viemään pelin vastustajan alueelle ja tekemään myös tulosta.”

 

Jasper Lindsten

”Lindstenin ensimmäinen kausi miesten sarjoissa meni totutellessa, mutta paluu pudotuspeleissä todisti jo miehistymistä. Erittäin nopea luistelija ja taitava pelaaja, joka tulee ensi kaudella olemaan askeleen parempi kaikessa tekemisessä.”

 

Kalle Moisio

”Moisiolla alkaa jo kolmas kausi Mestiksessä, joka on hyvä askel nuorelle 20-vuotiaalle pelaajalle. Kallen hyvät esitykset viime kaudella poikivat jo mahdollisuuden siirtyä Liigaan, mutta varsinkin kiekollisen pelaamisen kannalta kausi Mestiksessä ja kotikaupungissa on paras ratkaisu. Erittäin nopeajalkainen ja röyhkeä pelaaja, joka pitää huolen, ettei vastustajilla ole Marli Areenalla hauskaa. Asenne ja työmäärä ovat aina tapissa.”

 

Niko Karhu

”Karhu palasi viime kaudella kasvattajaseuraansa ja oli kauden mittaan omalla tekemisellään yksi suurimpia tasonnostajia. Tylyn ja karhean puolustuspelaamisen lisäksi saimme nähdä kauden loppupuolella myös kiekollista pelaamista. Niko on viimeisen päälle urheilija, joka on täysin sitoutunut itsensä kehittämiseen joka päivä. Uskomme vahvasti, että voimme odottaa Karhulta tulevalla kaudella vieläkin suurempaa panosta.”

 

Kristaps Baževičs

”Kris rantautui kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen viime kaudeksi Ässien A:han ja oli ASM-sarjan parhaita puolustajia läpi kauden. Suurimmat vahvuudet ovat ehdottomasti puolustajan päätehtävässä eli puolustamisessa, mutta kehitysaihio on erittäin hyvä kokonaisvaltaiseen pelaamiseen myös kiekon kanssa. Tästä Kris antoi myös viime kaudella paljon näyttöjä ja niin kiekko kuin myös ajatus pysyvät mukana. Erittäinen nälkäinen nuori joukkueurheilija, joka on liikenteessä timanttisella asenteella.”

 

Kuvat: Tauvon Paikka

 

TUTO Hockeyn sopimustilanne 29.5.2015

Maalivahdit:

Petteri Similä (2016)    

Kalle Hokkanen (2016)

 

Puolustajat:

Kristian Tuohilampi (2016)

Anssi Virkki (2016)

Olli-Pekka Heinimäki (2016)

Otto-Eemeli Linke (2016)

Matias Pulli (koko kauden lainasopimus, HC TPS)

Niko Karhu (2016)

Kristaps Baževičs (2016)

 

Hyökkääjät:

Tuukka Pulliainen (2017)

Aki Keinänen (2017)

Hannu Kuru (2016)

Joni Seinelä (2016, try out)

Atte Sillanpää (2016)

Joona Monto (2016)

Anton Ollikainen (2016)

Topi Taavitsainen (2016)

Rasmus Kulmala (2016)

Jasper Lindsten (2016)

Kalle Moisio (2016)

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää