”Levätään hyvin ja aloitetaan tyhjältä pöydältä”

Eetu-Ville Arkiomaa siirtyi TUTOon kuluvan kauden alla. Pehmeistä käsistään ja hyvästä luistelustaan tunnettu Arkiomaa ei itse ole vielä täysin tyytyväinen omaan panokseensa, mutta uskoo vahvasti nousujohteiseen suhdanteeseen.

Eetu-Ville Arkiomaa siirto Kupittaalle julkaistiin toukokuussa järjestetyn TUTO-risteilyn yhteydessä. Siirto aiheutti paljon positiivista hypeä Arkiomaan ja joukkueen ympärillä, olihan Arkiomaa edellisellä kaudella iskenyt Heinolan Peliittojen riveissä 39 tehopistettä 47 ottelussa. Jo julkaisuvaiheessa TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kertoi, että synnynnäiseksi maalintekijäksi kuvaillulta Arkiomaalta odotetaan Marli Areenalla ennen kaikkea tuloksentekoa.

Kauden ensimmäisen puolikkaan aikana Arkiomaa on vetänyt TUTO paidan päälleen 26 ottelussa, joissa hän on iskenyt seitsemän maalia ja antanut kaksitoista maaliin johtanutta syöttöä. Siitä huolimatta mies itse ei ole vielä täysin tyytyväinen omaan peliinsä

”Alkukausi ei mennyt ihan odotusten mukaisesti hyvän Suomen Cupin jälkeen. Mun mielestäni ollaan kuitenkin oikealla tiellä ja menossa eteenpäin.”

Arkiomaa myös muistuttaa, että uuteen ympäristöön totuttelu vie aina oman aikansa.

”Se ei ole koskaan itsestäänselvyys, että hommat lähtevät rullaamaan uudessa joukkueessa nappia painamalla. Kaiken aikaa teen töitä sen eteen, että saan pelin sille tasolle mihin on edellytykset.”

Kiitos kannattajille

TUTO on ympäri Mestistä tunnettu uskollisesta ja äänekkäästä kannattajaryhmästään. Myös tällä kaudella TUTO-kannattajat ovat reissanneet joukkueen perässä ympäri Suomea, esimerkiksi Vantaalle, Espooseen, Savonlinnaan ja Imatralle. Arkiomaa on Mestis-tasolle poikkeuksellisesta kannattajatoiminnasta mielissään, ja haluaakin jakaa kiitostaan kannattajille.

”Kiitos siitä, että olemme saaneet pelata kannustuksen alla, oltiin sitten kotona tai vieraissa. Se on sellainen juttu jota arvostaa.”

”Aloitetaan tyhjältä pöydältä”

Joulunaika on periteisesti stressaavaa ja kiireellistä. Jääkiekkoilijoiden kohdalla asia on kuitenkin päinvastoin, sillä joulutauko tarjoaa vajaan kahden viikon mittaisen hengähdyksen keskellä raskasta runkosarjaa. 24-vuotias Arkiomaa viettää joulunsa rauhaisissa merkeissä, yhdessä vanhempien ja sisarusten kanssa. Levon ja rauhoittumisen jälkeen runkosarjan toista puolikasta lähdetään rakentamaan niin sanotusta nollapisteestä.

”Levätään hyvin, unohdetaan edelliset ottelut ja aloitetaan tyhjältä pöydältä.”

TEKSTI: Jyri Sulander
KUVA: Shaun Duncan

TUTO palaa joulutauolta takaisin kaukaloon perjantaina 29.12., kun Espoo United saapuu runkosarjan viimeiselle vierailulleen Marli Areenalle. Edullisemmat ennakkoliput klo 18:30 alkavaan ”kinkunsulattelu-matsiin” voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää