LeKin tähdet voimattomia TUTOn edessä

TUTO Hockey – LeKi
3-1 (2-1, 1-0, 0-0) Yleisöä: 1624

TUTOn vieraaksi Marli Areenan keskiviikkoiltaan saapui Liiga-tason pelureilla vahvistunut LeKi. Daniel Corson ja Andy Chiodon tasoiset pelimiehet eivät kuitenkaan auttaneet vierailijoita, vaan kotijoukkue vei pisteet 3-1 lukemin.

Ottelu lähti hieman arkaillen liikkeelle ja pelikatkot keskeyttivät kenttätapahtumat useaan otteeseen. Illan avausmaali nähtiin ajassa 6:37 ja sen teki hieman yllättäen vierailija LeKi. Lassi Mattila painoi laidasta läpi ja upotti kiekon Tommi Virtasen vartioiman TUTO-maalin takakulmaan.

Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt, vaan Anton Kokkonen hankki huikean yksilösuorituksen jälkeen LeKin Atte Mäkiselle estämisjäähyn ajassa 10:46. TUTO-ylivoima ei ehtinyt vanhentua minuuttiakaan, vaan pelikellon näyttäessä 11:44 sinipaidat tasoittivat. Tuukka Pulliainen jakoi näyttävän syötön Aki Keinäselle, joka latasi kiekon tuttuun tapaan verkon perukoille. LeKi-maalivahti Andy Chiodo oli tilanteessa täysin voimaton.

Ajassa 14:31 TUTO siirtyi 2-1 johtoon. Pulliainen jakoi jälleen ja tällä kertaa Nico Maneliukselle viivaan. Manelius pommitti viivalta järkyttävän kovan lyöntilaukauksen, joka upposi vastustamattomasti Chiodon selän taakse. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1 johtoasemassa.

Kakkoserässä Betonillekin töitä

Toinen erä lähti hieman ensimmäistä sähäkämmin liikkeelle ja TUTO-maalivahti Tommi ”Betoni” Virtanen joutui torjuntatöihin huomattavasti useammin kuin avauserässä. Kakkoserän ensimmäisen kympin aikana molemmat joukkueet pääsivät testaamaan ylivoimansa toimivuutta, mutta lisämaaleja ei nähty.

Pelikellossa oli 33:05, kun TUTO siirtyi 3-1 johtoon vierailijoiden pienoisesta hallinnasta huolimatta. Pirteän alkukauden pelannut Aleksi Rutanen vei lempääläispakki Atte Mäkistä ja nasautti pelivälineen Andy Chiodon patjojen välistä sisään. Rutasen maali jäi erän viimeiseksi pöytäkirjamerkinnäksi ja toiselle tauolle lähdettiin sinipaitojen kahden maalin johtoasemassa.

TUTOlla ei hätää

TUTO tuli kolmanteen erään isännän ottein. Niko Palonen jakoi tuttuun tapaan pommejaan ja ajassa 42:33 tuomari näki yhdessä niiteistä kyynärpäätaklauksen. LeKi-ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja pelikellon näyttäessä 45:40 oli kotijoukkueen vuoro yrittää miesylivoimalla. Maalia ei syntynyt tästäkään ja jäähyn päätyttyä Matias Simontaival karkasi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon, jonka Tommi Virtanen eleettömästi torjui.

Kotijoukkueella ei ollut ottelun loppupuolella mitään hätää, vaikka LeKi otti maalivahdinkin pois. Rutiininomainen suoritus riitti tällä kertaa täyteen pistepottiin.

LeKin päävalmentaja Jarkko Glad harmitteli vierailijoiden tehottomuutta.

”Oli tiukka peli. Meillä oli muutama virhe, joista kaveri pääsi rokottamaan. Itse ei saatu maaleja paikoista, joita meillä oli. Mun mielestä oli tasokas peli. TUTO on hyvä joukkue ja tänään hävittiin paremmalle”, Glad myönsi.

TUTO-koutsi Ismo Lehkonen alleviivasi kollegansa väitteet ottelun tasosta ja nosti samalla yhden ketjuistaan ylitse muiden.

”Samaa mieltä, tasokas peli. Harvemmin kehun yksittäisiä pelaajia, mutta KokkonenPusaRutanen oli tänään suvereeni. Ylivertaista suorittamista. Kolme pistettä lämmittää äärimmäisen paljon ja tyytyväinen olen iltaan”, päätti Ika.

 

KUVAKOOSTE TUTON FACEBOOK-SIVUILLA

 

TUTOn kotiottelut jatkuvat jo perjantaina Kupittaalla, kun vieraaksi saapuu hallitseva Mestis-mestari Mikkelin Jukurit. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 16.00! Saat tähänkin otteluun liput ennakkoon edullisemmin. Edullisemmat ennakkoliput voit hankkia vaikkapa tästä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää