LeKi täysi vastaantulija Marli Areenan lauantai-illassa

TUTO Hockey – LeKi


4-1 (2-1, 2-0, 0-0) Yleisöä: 1616

Tilastot

TUTO ja LeKi kohtasivat lauantaina jo toisen kerran viikon sisään, kun lempääläläiset saapuivat vierailulle Turkuun. Edellisessä ottelussa tappion kärsinyt TUTO maksoi kalavelat ja oli tällä kertaa vahvempi maalein 4-1.

TUTO lähti lauantaiseen kamppailuun LeKiä vastaan vahvalla revanssimielialalla ja vierailijat olivat alusta asti selkeitä vastaantulijoita. Kotijoukkue painoi hyökkäys toisensa jälkeen paineen vaarallisesti LeKin maalille, mutta vierailijoiden maalilla torjunut Simon Nielsen torjui hyvin.

Ajassa 5:09 TUTO siirtyi kuitenkin johtoon, kun Atte Sillanpää karkasi suoraan vaihtoaitiosta maalintekoon. Vaarallinen laukaus puolustajan jaloista löysi tiensä Nielsenin patjojen välistä maaliin ja peli oli 1-0. Kamppailu oli vanhentunut 15:55, kun TUTO iski toistamiseen. Tuukka Pulliainen ja Aleksi Rutanen petasivat paikan Antti Virtaselle, jolla oli helppo työ siivota peliväline tyhjään pesään.

Avauserä oli täydellistä kotijoukkueen hallintaa, mutta ajassa 18:20 LeKi pääsi kuin vahingossa maalin pähän, kun Nestori Lähteen laukaus pomppi onnekkaasti TUTO-veskari Kimmo Meriläisen selän taakse.

TUTO ratkaisi toisessa erässä

Sinipaidat aloittivat myös kakkoserän pirteästi ja toista erää ehdittiin pelata vain 1:23, kun kiekko oli lempääläläisten maalissa. Tällä kertaa maaliin syöttöpisteen saivat Antti Virtanen ja Roni Viirlas, ja Ville-Vesa Vainiola siirsi kiekon voimattoman Nielsenin selän taakse.

LeKi pääsi toisessa erässä kahdesti ylivoimalle, mutta TUTO puolusti hyvin, eikä sinipaidoilla ollut hädän päivää. Ajassa 38:30 LeKin Mika Niemi huitoi Vainiolaa ja joutui jäähylle. TUTOn ylivoima pyörikin vahvasti ja pelikellon näyttäessä 39:32 tilanne oli 4-1. Roni Viirlas pääsi laukomaan viivasta vapaasti ja kiekko päätyi kultakypärä Anrei Hakulisen kautta Antti Pusalle, joka vei kotijoukkueen maalin edestä jo turvallisen tuntuiseen johtoon.

”LeKi hävisi paremmalleen”

LeKi ei saanut kolmanteen erään lähes minkäänlaista kiriä aikaiseksi ja TUTOkin tyytyi lähinnä pelaamaan kellosta aikaa pois. Erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät LeKin Atte Mäkisen kaksi kahden minuutin jäähyä, joiden aikana kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut enää kasvattamaan johtoaan. Näin ollen TUTO vei varsin ruutininomaisella esityksellä kolme pistettä.

Lempääläläisten päävalmentajan Jarkko Gladin mukaan LeKi hävisi paremmalleen.

”Meidän pelaaminen oli astetta parempaa kuin eilen, mutta tämän tasoista porukkaa vastaan se ei riittänyt. Olen tyytyväinen, että moraali säilyi loppuun asti”, Glad kertoi.

TUTO-päällikkö Ismo Lehkonen oli luonnollisesti tyytyväinen ja totesi, että kaksi erää kotijoukkue pelasi oikein hyvin molempiin suuntiin.

”Kolmannessa erässä tuli pientä mukavuudentunnetta kroppaan, mutta Meriläinen hoisi loput. 50 minuuttia oli tosi hyvää jääkiekkoa meiltä ja tästä on hyvä jatkaa”, päätti Ika.

TUTO pelaa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona Vantaalla Kiekko-Vantaata vastaan. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 15.1., kun Marli Areenalla vastaan luistelee JYP-Akatemia.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää