LeKi jälleen vastaantulija TUTOn käsittelyssä

TUTO Hockey – LeKi

5-2 (3-0, 0-1, 2-1)

Tilastot

TUTO Hockey ja LeKi kohtasivat perjantaina toisensa toistamiseen viikon sisällä. Tälläkin kertaa TUTO oli parempi, nyt lukemin 5-2.

”Yleisö varmaan huomasi, että meillä on todella jalkava joukkue. Selvästi parempaa kiekollista peliä kuin viikko sitten. Häkin pitäisi tosin heilua enemmän, kyllä paikkoja oli”, sanoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

LeKi oli varsinkin avauserässä täysi vastaantulija ja Rasmus Kulmala vei TUTOn johtoon jo 27 sekunnin pelin jälkeen. Turkulaiset kasvattivat ennen erätaukoa johtoaan vielä kahdella maalilla, kun Anton Ollikainen ja Oskari Siiki osuivat. Siikin osumaan syötön tarjoili Patrik Virta, joka jakeli läpi ottelun hyviä tekopaikkoja ketjukavereilleen.

”Tämä on mielenkiintoinen sentteri tämä Patrik Virta. Poika olisi voinut tehdä tänään kahdeksan pistettä, jos kaverit olisivat vaan laittaneet paikoista sisään. Oltaisiin ihmetelty sitten pelin jälkeen, että mikäs kaveri tämä Virta oikein on”, Lehkonen naureskeli puhuessaan 19-vuotiaasta hyökkääjästä, joka voitti viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssin.

Myös Virta oli tyytyväinen ensimmäiseen peliinsä TUTOn paidassa.

”Tosi hyvät tunnelmat avausmatsin jälkeen. Ketjulla toimi tosi hyvin, vaikka ollaan vasta muutama päivä vedetty. Uskon, että tästä tulee tosi hyvä kausi.”

Virta ja ketjukaverinsa Siiki ovat molemmat koko kauden lainalla TPS:stä. Virran mukaan parivaljakon kemiat osuvat mainiosti yhteen. 

”Mulla ja Siikillä tuntui menevän hyvin, ei voi valittaa. Ja uskon, että jatketaankin kimpassa, ollaan nuoria kavereita ja saadaan hyvä juttu siitä”, Virta sanoi.

”Yli 50 pisteen pelaaja liigaan”

Toisessa erässä LeKi pääsi paremmin peliin mukaan ja lempääläisten Anton Levtchi vastasi erän ainoasta maalista. Kolmannessa erässä TUTO teki kuitenkin vastustajastaan selvää, kun ensin Virta iski ylivoimamaalin ja lopulta Ollikainen laukoi Kalle Moision syötöstä limpun tyhjään LeKi-maaliin. TUTO-osumien välissä vierailijoiden Aleksi Luhtalampi onnistui ylivoimalla maalinteossa.

Patrik Virran ensimmäinen TUTO-maali syntyi hivenen onnekkaasti, kun LeKin puolustaja ohjasi hyökkääjän lähettämän syötön omaan maaliinsa.

”Taisi olla niin hyvä syöttö, että halusi laittaa siitä omiin. Yritin Siikille laittaa takatolpille, mutta LeKin äijä pääsi väliin ja tuikkasi omiin. Mutta mikäs siinä, kaikki lasketaan”, hymyili Virta.

Ismo Lehkonen kehui ottelun jälkeen vuolaasti tehot 1+1 nakuttanutta Virtaa.

”Kun vertaa sitä näihin TUTOn pelaajiin mitä minulla silloin nuorempina oli – Pärssiset, Virtaset ja Uusikartanot. Kaikista tiesi, että niistä tulee 50 pisteen pelaajia liigassa ja tämä on ihan sitä samaa osastoa.”

”Hyvin harvasta Mestis-pelaajasta voi suoralta kädeltä sanoa, että pitkässä juoksussa tulee yli 50 pinnan mies liigaan. Mutta tästä voi.”

Myös Virta itse lupaa, että parempaa on luvassa.

”Voin kyllä sanoa, että pystyn paljon paremminkin pelaamaan. Vielä tänään ei todellakaan nähty parasta minua.”

TUTOn seuraava harjoitusottelu on Marli Areenalla perjantaina 28.8. klo 18.30, kun vierailulle saapuu K-Vantaa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää