Lehtosen ja Laurilan TUTO-urat huipentuvat tiistaina –

Mikke Laurila ja Miikka Lehtonen ovat pelanneet TUTOn A-nuorten paidassa yhteensä 324 ottelua, joka on junioritasolla poikkeuksellinen määrä. Nuorten SM-liigan huipentuessa tiistaina TUTOn ja Ilveksen väliseen otteluun huipentuvat myös hyökkääjäkaksikon upeat urat TUTOn A:ssa. 

Ylä- ja alamäkiä

Mikke Laurila saapui Kupittaalle 2013-2014, kun hän siirtyi TUTOn B-nuorten joukkueeseen. 71 tehopistettä tuottanut kausi jäi 21-vuotiaan hyökkääjän ainoaksi TUTOn B-nuorissa, sillä hän vaihtoi jo kesällä 2014 A-nuorten riveihin.

Nyt vajaat neljä vuotta myöhemmin takana on neljä kautta, 174 ottelua ja 158 pistettä (68+90) TUTOn A-nuorissa. Laurila on noussut eniten otteluita TUTOn A-nuorissa pelanneeksi pelaajaksi, jonka lisäksi hän on joukkueen kaikkien aikojen pistetilastossa sijalla kolme. TUTOssa vietetty aika on tarjonnut Laurilalle paljon.

”Aika TUTOssa on ollut hieno ja vaiherikas. On ollut ylä- ja alamäkiä, mutta pääsääntöisesti on aina saanut pelata hyvässä ja voittavassa joukkueessa. Olen nähnyt ja kokenut sellaisen kauden, joka on päättynyt keväällä suureen pettymykseen sekä viime kauden upean sarjanousun. Eli molemmat ääripäät on koettu. Tietysti tässä on kehittynyt pelaajana, mutta myös ihmisenä olen kasvanut ja oppinut kaikenlaista.”

Laurilan ura Kupittaalla sai arvoisensa päätöksen, kun hän pääsi nousujuhliin päättyneen viime kauden myötä pelaamaan Nuorten SM-liigaa Marli Areenalla. Haastajan roolista kauteen lähteeneen joukkueen kausi on Laurilan mukaan ollut onnistunut.

”Meidän piti olla sarjan heittopussi, mutta joukkueena uskoimme siihen, että pystymme pärjäämään kaikkia vastaan. Siinä olemmekin onnistuneet ja olemme näyttäneet muille, että ollaan todella kova vastustaja.”

A-nuorten kausi huipentuu tiistaina, kun joukkue isännöi Tampereen Ilvestä. Vaikka TUTO A:lla ei enää ole mahdollisuuksia nousta mukaan Nuorten SM-liigan pudotuspeleihin, on pelissä vielä Laurilan mukaan runsaasti panosta.

”Kyllä kauden tietysti aina voittoon haluaa päättää. Ja meillä on edelleen mahdollisuus olla kaupungin ykkösjoukkue, joten eiköhän siinä riitä meille panosta aivan tarpeeksi.”

Loppuun Laurila valoittaa vielä tulevaisuuden suunnitelmiaan jääkiekon osalta.

”Kiinnostusta lajia kohtaan on edelleen ja halua kehittyä pelaajana löytyy. Haluan jatkaa ilman muuta pelaamista, mutta katsotaan myöhemmin, missä ensi kausi vietetään.”


Laurila ja Lehtonen pääsivät juhlimaan Nuorten Mestiksen mestaruutta kauden 2016-2017 pääteeksi (Kuva: Shaun Duncan)

Mestaruus kruununa

Aiemman uransa Laurilan tapaan TPS:n junioriorganisaatiossa pelannut hyökkääjä Miikka Lehtonen saapui vahvistamaan TUTOn A-nuoria kaudella 2014-2015. Myös Lehtonen on neljän TUTO-kauden aikana ehtinyt nousta korkealle joukkueen kaikkien aikojen tilastoissa: syöttöpisteissä Lehtonen on toisena (104), pisteissä neljäntenä (136) ja pelatuissa oteluissa kolmantena (150). Tiistain ottelun myötä hän nousee jakamaan ottelutilastossa toista sijaa, kun hän saa 151 ottelun myötä viime kaudella joukkueen kapteenina toimineen Kristian Tikan kiinni. 

Päällimmäisenä Lehtosen mielessä TUTO-vuosien osalta on kiitollisuus.

”Upea matka on takana! TUTO-aikaan on mahtunut urheilulle tyypilliseen tapaan niin ylä- kuin alamäkiä, mutta kyllä tässä kiitollinen saa olla siitä, että olen saanut pelata TUTOssa hyvässä seurassa ja hyvien joukkuekavereiden kanssa neljä kautta.”

Neljään kauteen mahtuu runsaasti tapahtumia ja muistoja, mutta sen rakkaimman muiston valitseminen ei Lehtoselta kauaa kestä.

”Ehdottomasti viime kevään mestaruus on se kaikkein hienoin muisto, mitä tämä aika on tuonut tullessaan!”

Tämän kauden otteista puhuttaessa Lehtonen säestää Laurilaa, antaen itselleen myös hieman kritiikkiä.

”Omalta osalta kausi ei ole mikään kummoinen ollut, mutta onneksi joukkue on pelannut hyvän kauden, ja näyttänyt isommille seuroille, että TUTO kannattaa ottaa tosissaan.”

Lehtosen suunnitelmissa on jatkaa jääkiekkoa myös tulevan kauden jälkeen, vaikka lopullinen suunta onkin vielä hämärän peitossa.

”Ei ole vielä mitään tarkkaa suunnitelmaa, mutta jääkiekkoa tulen jollain tasolla ehdottomasti harrastelemaan myös jatkossa.”

Teksti: Jyri Sulander

TUTOn A-nuorten upea kausi huipentuu tiistaina, kun joukkue kohtaa Marli Areenalla Tampereen Ilveksen. Lippu klo 19:00 alkavaan otteluun maksaa 5€. Toivomme, että päätöskamppailuun saapuisi paikalle mahdollisimman moni, jotta joukkue saisi sille kuuluvan kiitoksen kaudesta. A-nuorten matsiin lipun ostaneille tarjoamme lisäetuna pääsylipun keskiviikon Mestis-otteluun. Näet siis sekä A-nuorten että edustuksen runkosarjan päätöskamppailun viidellä eurolla!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää