Legenda on palannut – Aki Keinänen mukaan TUTOn valmennustiimiin

Yksi TUTO Hockeyn historian suurimmista legendoista liittyy mukaan Miika Elomon ja Marko Kiprusoffin muodostamaan valmennustiimiin. Tiimi vahvistuu myös uudella maalivahtivalmentajalla.

Urallaan huikeat 722 runkosarja- ja pudotuspeliottelua Mestiksessä pelannut Keinänen päätti upean pelaajauransa viime kevääseen, joka päättyi TUTOn osalta KeuPa HT:lle kärsittyyn finaalitappioon. Alun perin ”Kenin” oli tarkoitus ottaa perusteellisesti etäisyyttä jääkiekkoon, mutta asiat muuttuivat pian uran päättymisen jälkeen.

– Ensin pidin totaalisen irtioton jääkiekosta, mutta kevään ja kesän aikana useat keskustelut päävalmentaja Miika Elomon kanssa sekä hänen tarjoama houkutteleva työnkuva saivat minut lähtemään mukaan jo tälle kaudelle, Keinänen kertaa menneitä tapahtumia.

Houkuttelevalla työnkuvalla Keinänen tarkoittaa uutta rooliaan TUTOn edustusjoukkueen valmennustiimissä, jossa hän aloittaa niin sanotun kolmosvalmentajan roolissa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ”Keni” on joukkueen mukana jäällä kaksi kertaa viikossa, jonka lisäksi hän seuraa katsomon puolelta kaikki TUTOn kotiottelut.

– Pyrin tukemaan pelaajia ja jakamaan heille omia kokemuksiani 15-vuotiselta Mestis-uraltani. Annan heille esimerkiksi vinkkejä treenaamiseen, ravintoon ja kehonhuoltoon liittyen, kertoo ”Keni” uudesta roolistaan.

Vapaa-aika kuluu treenatessa

Vaikka Keinänen lopettikin jääkiekkouransa, kuuluu määrätietoinen harjoittelu edelleen hänen elämäänsä. Tosin ”Kenin” omien sanojen mukaan harjoiteltava laji on vain vaihtunut aiempaan verrattuna.

– Arki täyttyy merkittävästi lisääntyneestä vapaa-ajasta, joka tosin näyttää kuluvan edelleen treenaamisen merkeissä. Mutta jääkiekkomaila on vaihtunut tennismailaksi.

Parhaillaan valmennusuraansa aloitteleva Keinänen kertoo, ettei ole asettanut uudelle uralleen vielä sen suurempia tavoitteita.

– Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Tällä hetkellä haluan vain keskittyä nykyiseen rooliini, sillä tässä on loistava paikka kasvattaa kokemusta ja oppia uutta kahdelta ammattilaiselta.

Oivasta maalivahtivalmentaja

TUTOn valmennus vahvistuu myös toisella tutulla nimellä, kun Petteri Oiva liittyy mukaan tiimiin. Sekä edustuksen että A-nuorten maalivahtivalmentajana toimiva Oiva kuului viime kaudella naantalilaisen VG-62:n valmennustiimiin.

Oiva toimi TUTOn maalivahtivalmentajana myös kaudella 2007-2008, joka huipentui historiallisiin mestaruusjuhliin. Edellisen kymmenen vuoden aikana Oiva on Naantalin lisäksi valmentanut Turun Palloseuran junioreissa sekä TUTOn C-nuoria kaudella 2013-2014. Uuteen urakkaansa Oiva lähtee täynnä intoa, selkeiden tavoitteiden saattelemana.

– Odottavaisin fiiliksin takaisin tuttuun halliin. Valmennuukseen tuon tarvittaessa ehkä hieman erilaista näkökulmaa peliin, jos sitä kaivataan. Tavoitteena on kuitenkin olla veskareille niin edustuksessa kuin A-nuorissakin taho, joka pyrkii olemaan pilaamatta nuoria lupaavia maalivahteja. Itse en ole enää vuosiin tuijottanut torjuntaprosentteja, vaan minulle ja joukkueelle tärkeintä ovat ”gamesaverit”. Niillä voitetaan varsinkin tasaiset pelit ja ne, joihin lähdetään altavastaajina.

Teksti: Jyri Sulander
Kuva: Shaun Duncan

TUTO pelaa seuraavan kotiottelunsa tämän viikon perjantaina (12.10.), kun Heinolan Peliitat vierailee Marli Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput perjantain kuumaan matsiin voit hankkia TÄSTÄ.


 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää