Lainapelaajista sopimuspelaajia – Lahtinen ja Mäntylä jatkavat TUTOssa

Hyökkääjä Timi Lahtinen ja puolustaja Henry Mäntylä pukevat TUTO-paidan ylleen myös kaudella 2018-2019.

Kolmella edellisellä kaudella TUTOn paidassa vuokrapelaajana viilettänyt hyökkääjä Timi Lahtinen palaa Marli Areenalle myös kaudella 2018-2019. Tällä kertaa 23-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan saavu TUTOon lainapelaajana, vaan omana sopimuspelaajana.

Lahtinen kärsi viime kaudella harmittavasta loukkaantumisesta, jonka vuoksi runkosarjan pelit jäivät hänen osaltaan yhdeksään pelattuun otteluun. Pudotuspeleissä työteliäs hyökkääjä sen sijaan pääsi loistoonsa, iskien 18 ottelussa tehot 4+4=8.

Aiemmin urallaan muun muassa Espoo Bluesia ja TPS:ää edustanut Lahtinen kertoo, että päätös jatkaa TUTOssa syntyi helposti.

”Aina kun lainalle olen Kupittaalle tullut, on se ollut miellyttävä paikka tulla. Koko organisaatio, valmennus ja fasiliteetit ovat huippuluokkaa, missä pelaajan on helppo keskittyä olennaiseen, eli pelaamiseen ja kehittymiseen. Myös fanien kannustus ja muutenkin hallilla oleva hyvä pöhinä ovat hienoja juttuja pelaajalle, joten ratkaisu ei ollut vaikea minulle.

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola näkee, että taakse jääneet loukkaantumishuolet sekä oikea rooli tulevat olemaan avainasemassa Lahtisen osalta kaudella 2018-2019.

”Timille tämä on jo neljäs kausi TUTOssa, mutta ensimmäinen TUTOn omana sopimuspelaajana. Nuorella miehellä on ollut urallaan paljon epäonnea; kroppa on ollut kovilla ja liigavalmentajilla on ollut tarve vähät välittää herran parhaasta ja repiä väkisin neloskenttään. Lahtinen lähtee ensi kauteen terveenä ja selkeillä tavoitteilla ja tulee olemaan sarjan ehdotonta eliittiä.”

Lahtinen avaa myös Aittolan mainitsemia selkeitä tavoitteita.

”TUTOlla on joka vuosi erittäin kova ja kilpailullinen joukkue, enkä näe mitään syytä, miksei ensi kaudellakin olisi. Tärkeintä on hitsautua yhteen joukkueena ja saada peli priima kuntoon kevättä kohden mentäessä. Muutaman ison loukkaantumisen takia viime kaudet ovat omalta osaltani olleet rikkonaisia, joten nyt on tärkeää saada ehjä kausi alle. Kesällä voimatasot hyvälle mallille ja mies kuntoon, niin voi keskittyä vain pelaamiseen ja sitä kautta saada onnistumisia ja auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin.”


Timi Lahtinen palaa Marli Areenalle TUTOn sopimuspelaajana. (Kuva: Shaun Duncan)

”Erittäin ikävä pelata vastaan”

Myös 20-vuotias puolustaja Henry Mäntylä pukee ylleen TUTO-paidan tulevalla kaudella. Kuluneen kauden Mäntylä aloitti Tampereen Ilveksessä, josta hän päätyi LeKin kautta loppukaudeksi Kupittaalle. TUTOssa Mäntylä ehti pelata yhteensä 17 ottelua tehoin 1+3=4.

Mäntylässä Aittola näkee kovaa pelaavan puolustajan, joka tuo äijämäistä otetta joukkueen alakertaan.

”Mäntylällä oli vähän vaikea kausi alla ja hän hyppäsi helmikuussa suoraan peliin mukaan. Hän oli juuri sitä, mitä olimme etsineet; hyvin äijämäinen ote ja erittäin ikävä pelata vastaan. Kun tämän lisäksi kiekollinenkin peli onnistuu ja mies istuu tyyppinä hyvin siihen mitä haemme, oli hänen kanssaan helppoa sopia jatkosta.”

Mäntylä itse kertoo jatkavansa Turussa hyvillä mielin, jonka jälkeen hän naulaa joukkueen odotukset varsin yksinkertaisesti.

”Erittäin hyvillä fiiliksillä jatkan TUTOssa. Täällä on hyvä valmennus ja toimiva organisaatio. Tulevalta kaudelta odotan vauhdikkaita pelejä ja Mestiksen mestaruutta.”


Myös puolustaja Henry Mäntylä jatkaa TUTOssa kaudella 2018-2019. (Kuva: Shaun Duncan)

Mäntylän ja Lahtisen otteita pääset seuraamaan edullisemmin TUTO-kortilla, joka on 31.5. asti Early Bird -alennuskampanjassa hintaan 99€ (norm. 129€). Oman TUTO-korttisi voit hankkia TÄÄLTÄ!


 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää