Lähellä mutta silti niin kaukana

TUTO Hockeyn A-junnujen ”kausi korkattiin” lauantaina 5.1.2013 kun varsinainen Nuorten Mestis käynnistyi Marli Areenalla. Vastaansa joukkue sai jo karsintasarjasta tutun EHC:n (East Hockey Club) Helsingistä. Karsintasarjassa hesalaiset veivät voitot luvuin 3-1 mutta nyt pelattiin eri pelejä. Kupletin juoni Nuorten Mestiksessä on selvä: sarjassa pelaa kahdeksan joukkuetta ja kahden täyden kierroksen jälkeen sarjan piikkipaikan haltija etenee Nuorten SM-liigakarsintoihin. Tuota paikkaa illan ottelussa lähti siis tavoittelemaan myös TUTO Hockey. Ottelu tärkeääkin tärkeämmistä pisteistä päättyi kotijoukkueen alun vahvasta hallinnasta huolimatta EHC:n 3-0 voittoon.

Kotijoukkue starttasi sarjaan niin sanotusti ”täpöllä”. Rosteriin on hankittu jämäköitä vahvistuksia, esimerkiksi Santeri Kallio VG-62:sta sekä Oskari Lehtinen Rauman Lukosta. Kokoonpanossa varsinkin puolustuspäässä puolestaan pelattiin varman päälle sillä kuuden pakin joukossa nähtiin neljä varsinaisen edustusjoukkueen pakkia. Satsaus näkyi ainakin ensimmäisen erän pelitapahtumissa sillä kahdeksankymmenen prosentin paineistuksella kiekko pyöri EHC:n päädyssä ja EHC:n veskarilla Obinna Puscasulla riitti hommia.

Sama prässi ja paine kohti EHC-maalia jatkui myös toisessa erässä ja vain Puscasun vahvat torjunnat pitivät tilanteen nollissa. TUTO-kone painoi kohti vastustajan pömpeliä herhiläisen tavoin – mutta – maaleja ei saatu tehtyä. Vastustajan ylivoiman aikana TUTOn Viljami Vahlsten pääsi karkumatkalle mutta ei saanut jallitettua Puscasua. Kotijoukkueen ote kautta linjan oli vahvaa ja Kimmo Meriläinen torjunnoillaan piti Ilkka Saarelan suojatteja mallikkaasti pystyssä. Vaan kuinkas ollakaan, toisen erän viimeisellä minuutilla EHC pääsi tuikkaamaan pikkumustan Meriläisen taakse. Hurjasta painostuksesta huolimatta kotijoukkue oli tappiolla. Hockey is a momentum game.

Totuuden torvi soi

Kotijoukkueen rajusta painostuksesta huolimatta kolmanteen erään lähdettiin tappioasemasta. Se oli karu totuus. Jos hesalaiset olivat olleet kaksi ensimmäistä erää puoli potkua tutolaisia jäljessä, ei sama pätenyt enää kolmannessa erässä ja EHC:n maalille pääsemisessä oli isoja ongelmia. Vastustaja sumputti keskialueen ja sai rikottua kotijoukkueen pelin ja pelinrakentelun tehokkaasti. Ratkaisun makua alkoi haista ilmassa kun ajassa 53.34 vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon. Mitä pidemmälle kello nakutti, sitä enemmän myös vastustaja alkoi saada otetta ottelusta ja kun kotijoukkue yritti kavennusta kuudella neljällä vastaan sai EHC ronkittua kiekon TUTOn puolustusalueella ja tyhjiin tehty maali sinetöi EHC:n vierasvoiton ja kolme tärkeää pistettä.

Tappiosta huolimatta TUTO Hockeyn esitys varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä oli toiveita herättävää. Joukkueen ilme oli liikkuva, juonikas ja aggressiivinen. EHC:n toisen erän viimeisellä minuutilla liruttama maali kuitenkin lamautti tiimin ja usko omaan tekemiseen hiipui aavistuksen. Otteluita piisaa kyllä, joskaan ei tolkuttomuuksiin hukattavaksi. TUTO Hockeyn A-nuorten pistejahti jatkuu jo tänään. Marli Areenalla kohdataan tuolloinkin ja vastaan asettuu karsintalohkon 2 ylivoimainen voittaja K-Vantaa. Eiköhän kannusteta TUTO Hockey kuitenkin voittoon joten mars mars Marli Areenalle tänään sunnuntaina kello 13.20.

Ottelun TUTO Hockey A – EHC A tilastot

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää