Kuvakooste: TUTO taisteli elintärkeän voiton Vantaalla

K-Vantaa – TUTO Hockey

1 – 3 (0 – 1, 0 – 2, 1 – 0) 

Tilastot

TUTOlla oli edessään pakkovoiton paikka neljännessä välieräottelussa Vantaan Trio Areenalla. Ottelusarjaa 3-0 johtaneet lohipaidat eivät onnistuneet katkaisemaan sarjaa, vaan upeasti taistellut ja tasoaan huomattavasti nostanut TUTO nappasi elintärkeän voiton lukemin 1-3. 

 

TUTO aloitti ottelun todella terävästi. Heti ensimmäisten vaihtojen aikana hyökkääjä Tomi Wilenius karkasi läpiajoon, mutta Jani Kauton uittotunneli pysyi tällä kerralla ummessa.

 

 

 

Tuttuun tapaansa energisesti esiintynyt Kalle Moisio aiheutti vantaalaispuolustajille siinä määrin hankaluuksia, että lohipaidat päätyivät puolustamaan ”Gretzkyä” kahden miehen voimin.

 

 

 

”Gretzky” Moision meno oli sen verran vakuuttavaa, että sitä saapui ihmettelemään lähietäisyydeltä rakas isoveli Patrik ”Pati” Moisio.

 

 

 

TUTOn avausmaalin ampui tulisesta laukausestaan tunnettu Mikko Laine. Ajassa 06:19 syntynyt maali syntyi suoraan aloitusvoiton jälkeen todellisella kanuunalla.

 

 

 

Ja tähän tapaan syntyi TUTOn 0-2 johtomaali. Maalista vastasi nuoren orin elkein läpiajoon karannut pikakiituri Tuukka Pulliainen. Maagisen läpisyötön maaliin tarjosi nuori ja lupaava Petteri ”Petu” Nummelin.

 

 

 

Kun Nummelin pääsi tehopisteiden makuun, ei se jano ihan heti loppunut. Ajassa 39:22 nähtiin väläytys Petun brilliantista peliälystä: kun koko vantaalaisnelikko odotti alivoimalla syöttöä, uitti Nummelin kiekon matalana Kauton vartioiman maalin alanahkaan.

 

 

 

1-3 kavennusmaalin jälkeen K-Vantaa haki vimmatusti lisämaaleja, mutta uhrautuvasti pelannut TUTO kesti paineen 21 kertaa torjuneen Karolus Kaarlehdon johdolla. Tässä malliesimerkin uhrautuvasta pelaamisesta tarjoilee puolustaja Jere Karlsson.

 

 

Vantaan Trio Areenalle oli jälleen saapunut joukko uskollisia TUTO-Rebelsejä. Äänekkäästi kannattaneet Rebelsit tarjosivat vierasjoukkue TUTOlle sen ansaitseman tuen tässäkin ottelussa.

 

KUVAT: SHAUN DUNCAN
TEKSTI: JYRI SULANDER

Välierät jatkuvat keskiviikkona tulikuumalla viidennellä välieräottelulla, joka alkaa Marli Areenalla kello 18:30. Hanki edullisemmat ennakkolippusi otteluun Ticketmasterin ennakkomyyntipisteistä, tai TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää