KUVAKOOSTE: Taistelu ei tuonut pisteitä A-nuorille

TUTO Hockeyn ja Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret taistelivat lauantaina sarjapisteistä Hämeenlinnan Ritari-areenalla. Tasainen ja rangaistusten värittämä ottelu kääntyi lopulta kotijoukkue HPK:n eduksi lukemin 3-1.

HPK A – TUTO Hockey A 

3-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Tilastot


Ritari-areenan jäälle luisteli motivoitunut ja kovavireinen TUTO. Edelliset kolme otteluaan voittanut vierasjoukkue lähti jahtaamaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti neljättä perättäistä voittoa.


Ottelu oli alusta saakka tiukkaa taistelua, jossa molemmat saivat omat tilaisuutensa.


Kotijoukkue HPK hyödynsi omat tilaisuutensa aavistuksen verran vieraita paremmin. Toisen erän puolivälissä HPK karkasi Olli Maansaaren ja Jaakko Kuusiston maaleilla 2-0 johtoon. Maalit olivat todellisia salamamaaleja, sillä niiden väliin mahtui ainoastaan seitsemän sekuntia. Isäntien kolmannen maalin iski Eemeli Jeskanen ajassa 59:36, TUTOn hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Jälleen vakuuttavasti TUTOn maalilla torjuneelle Filip Lindbergille kirjattiin ottelussa komeat 35 torjuntaa.


TUTOn ainokaisesta vastasi hyökkääjä Henry Seipell, jolle maali oli ensimmäinen Nuorten SM-Liigassa. Maalin syöttäjäksi merkittiin Aleksi Runola. Runola toimi ottelussa myös TUTOn kapteenina, kun Valtteri Virtanen oli pelikiellon vuoksi sivussa.


Hämeenlinnaan matkustaneet TUTO-kannattajat pitivät huolen siitä, että ankarasti taistellut vierasjoukkue sai ansaitsemansa tuen.


Roope Kallio on aloittanut kautensa vahvasti. 23 ottelussa Kallio on lihottanut pistepottiaan kuudellatoista (3+13) tehopisteellä, jonka lisäksi hänen +/- -tilastonsa näyttää komeasti lukemaa +7.


Myös Kallion jälkeen TUTOn sisäisen pistepörssin toisella sijalla majaileva Mikke Laurila on esiintynyt vahvasti Nuorten SM-Liigassa. 23 ottelussa Laurila on summannut tehot 6+7=13. Kauden tähän astisena kruununa voidaan Laurilan osalta pitää paikallisvastustaja TPS:n verkkoon ladottua hattutemppua, joka varmisti TUTOlle lopulta voiton kauden ensimmäisessa Turun derbyssä.

Kuvat: Sari Juhala
Teksti: Jyri Sulander

TUTO Hockeyn A-nuoret pelaavat seuraavan kotiottelunsa lauantaina 18.11., kun Espoon Bluesin A-nuoret saapuvat Marli Areenalle. Ottelu alkaa klo 13:30. Tervetuloa kannustamaan TUTO voittoon!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää