KUVAKOOSTE: A-nuoret haastoivat hallitsevan Suomen mestarin kotiavauksessa

 

TUTO Hockey A – HPK A 

1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Marli Areena, 6.9.2017

Tilastot

TUTO Hockeyn A-nuoret saivat historiallisen liigakauden kotiavaukseensa vieraita Hämeenlinnasta. Hallitsevana Suomen mestarina kauteen lähtenyt HPK piti lopulta pintansa, vaikka kotijoukkue TUTO kovan haasteen tarjosikin. 

 

TUTO A sai otteluun lentävän lähdön, kun se siirtyi 1-0 johtoon jo reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Maalista vastasi ylivoimalla puolustaja Aleksi Runola, Adam Ziakin ja Roope Kallion kerätessä syöttöpisteet. Pisteellään slovakialaispuolustaja Ziak nousi TUTOn A-nuorten tehokkaimmaksi pelaajaksi neljän pelatun ottelun jälkeen (2+1).

 

 

Lennokkuus pysyi läsnä TUTOn pelaamisessa myös avausmaalin jälkeen, mutta lisämaaleja se ei kuitenkaan Kupittaan keskiviikkoillassa tuottanut. Tässä lennokkuuttaan esittelee perjantaina Vaasassa maalin makuun päässyt hyökkääjä Veeti Vuorio.

 

 

Tunteet nousivat ajoittain pintaan kiihkeän ottelun tuoksinnassa. Tässä mielipiteitään vaihtavat TUTOn Jere Heino sekä HPK:n varakapteenina toimiva Niilo-Kustaa Määttä.

 

 

Heinolle ei pelkkä Määtän kanssa painiminen riittänyt, vaan seuraavaksi tulilinjalle jäi HPK:n kakkosketjua johtanut keskushyökkääjä Olli Maansaari.

 

 

TUTOn maalilla jälleen vakuuttavasti esiityneelle Filip Lindbergille kirjattiin ottelussa kaikkiaan 34 torjuntaa…

 

 

…kun taas HPK:n maalilla virkaveli Roni Salmenkangas selvisi 24 torjunnalla.

 

 

Ottelun päätöskympille lähdettäessä eroa oli vierasjoukkueen eduksi ainoastaan yksi maali, mutta viiden minuutin sisällä toisistaan syntyneet maalit sinetöivät ottelun loppulukemiksi 1-4.

 

 

Illan muodikkaimmasta suorituksesta vastasi TUTOn maalin iskenyt Aleksi Runola, joka esitteli Marli Areenan yleisölle hieman avonaisempaa kaula-aukkoa.

 

 

Ottelun jälkeen TUTO A:n päävalmentaja Elmo Aittola manasi omiensa virheitä ja hukattuja paikkoja, mutta valoi myös uskoa tulevaisuuteen.

”Kantapään kautta opetellaan perusasioita pelistä ja sen voittamisesta. Jokainen omiin tullut maali tuli omista henkilökohtaisista virheistä, kun taas vastaavasti hyökkäyspäässä ei saatu tulosta aikaiseksi.

Voitettavissa olleen ottelun häviäminen syö ja opiksi näistä on otettava. Perjantai tulee nopeasti ja silloin ollaan parempia!”

KUVAT: Shaun Duncan
TEKSTI: Jyri Sulander

 

Haluaisitko päästä seuraamaan kaikki TUTO Hockeyn A-nuorten ja edustusjoukkueen runkosarjan kotiottelut edulliseen 99 euron hintaan? Jos vastasit kyllä, on TUTO-kortti oikea valinta juuri SINULLE! Oman korttisi voit hankkia TÄÄLTÄ.

Jaa eteenpäin:

Mestis-seurojen tiedote Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen...

Lue lisää

TUTOn Liiga-lisenssihakemus on edelleen voimassa TUTO Hockey on tänään, tiistaina 28.11., saanut Liigan lisenssikomitean puheenjohtajalta tiedon,...

Lue lisää

Joulukuu lähestyy kovaa vauhtia, ja TUTOn joulutuotteet on nyt myynnissä! MIkäli jokin paketti kiinnostaa, tai kaipaat...

Lue lisää