Kuusela torjui voiton Peliitoille

TUTO Hockey – Peliitat:
3-4 (0-1, 3-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1) TILASTOT

Yleisöä: 1299

Juhani Tamminen kertoi TUTOn playoff-infossa, että ennakkosuosikin asema on todella vaikea lähtökohta joukkueelle kuin joukkueelle. Tämä näkyi Kupittaalla TUTO – Peliitat –sarjan avausottelussa, kun Peliitat johti ottelua toisen erän alussa jo kahdella maalilla.

– Iso game on vasta alkanut ja taistelu jatkuu, Juhani Tamminen sanoi ottelun jälkeen.

Avauserässä nähtiin alussa kovin varovaista ja tarkkailevaa pelaamista. Peliitat iski armottomasti erän ainoasta paikastaan maalin. Peli pyöri ensimmäisen erän Peliittojen ylivoimaa lukuun ottamatta täysin Joonas Kuuselan vartioiman maalin ympärillä. Ylivoimalle päästyään Peliitat kuitenkin rankaisivat lähes välittömästi ja pääsivät lähtemään erätauolle yllättävässä 0-1 johdossa.

Maaleitta koko runkosarjan pelannut Marlo Koponen oli isännistä lähimpänä maalintekoa, kun puolustajan siniviivalaukaus kilahti maalin tolppaan.

Toisen erän alkuun Peliitat rankaisivat uudelleen ylivoimalla ja karkasivat jo kahden maalin johtoon. Tamminen käytti aikalisänsä Peliittojen toisen maalin synnyttyä ja saikin taiottua jälleen kerran joukkoihinsa lisää virtaa.

Aikalisän jälkeen ehdittiin pelaamaan vain kaksi minuuttia, kun peli oli jo tasalukemissa 2-2. Ensin Derek Famulare runttasi maalin kulmalta todellisen tahtomaalin ja pian tämän jälkeen nelosketju pelasi hienosti paikan Markus Mäkiselle, joka sai viimeistellä tasoitusmaalin tyhjään rysään.

Famulare pääsi tuikkaamaan isännät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon muutamaa minuuttia ennen toista erätaukoa. Runkosarjan lopulla vähemmille tehoille jäänyt ykkösketju iski toisessa erässä kaksi todella tärkeää osumaa ja oli muutenkin alati vaarallinen. Varsinkin Famulare esitti kauden parhaimpia otteitaan.

 

Ottelussa jouduttiin lopulta hakemaan ratkaisua pitemmän kaavan kautta, kun Peliittojen Sami Holappa niittasi pelin tasoihin kolmannen erän alussa. Tuukka Pulliaisella oli vielä aivan ottelun varsinaisen peliajan loppuhetkillä mahdollisuus voittomaaliin, mutta mies laukoi ohi lähes varmasta paikasta.

– Raastava peli. Ei missään nimessä kaunista tai näyttävää meidän osalta. Mutta jos haetaan jalkapallosta vertauskuvaa, me pelaamme tällä hetkellä FC Barcelonaa vastaan,Petri Karjalainen maisteli voiton jälkeen.

Pitkän illan ratkaisu nähtiin vasta ajassa 103.42, kun Jani Keinänen onnistui ylivoimalla ohittamaan Tommi Virtasen ja täten ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan siirtyi Peliitoille. Ottelun sankari oli peräti 80 kertaa torjunut Joonas Kuusela Peliittojen maalilla.

– Se oli playoffia. Sotaa millimetreistä. Tänään ne millimetrit olivat vastustajan puolella, Juhani Tamminen tuumi pitkän pelin jälkeen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää