Kuuma paikallispeli päättää nuorten harjoituskauden

TUTO Hockeyn A-nuoret pelaavat perjantaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen kauden alkua, kun Marli Areenalle saapuu vastukseksi TPS A. Ottelu alkaa klo 19 ja yleisöllä on siihen vapaa pääsy. Marli Areenan kioski ja päätyravintola palvelevat ottelussa.

TUTO Hockeyn A-nuorten päävalmentaja Elmo Aittola on tyytyväinen saadessaan TPSn harjoitusotteluun vieraaksi Marli Areenalle.

”Olemme nämä pari aiempaa vuotta tuskailleet Nuorten SM-liigaan valmistautuessa sillä, kun muut sarjan joukkueet eivät ole olleet halukkaita pelaamaan meitä vastaan harjoitusotteluita. Nyt vihdoin saimme harjoitusottelun Nuorten SM-liigaan valmistautuvaa joukkuetta vastaan, siitä suuret kiitokset kuuluvat TPS:n valmennuksessa Hööpille (Hermanni Vidman) ja Bogulle (Anatoli Bogdanov).

Hyvä harjoituskausi, haastava syksy

Harjoituskauteen Aittola on toistaiseksi tyytyväinen.

– Olen tyytyväinen harjoituskauteen toistaiseksi. Pitää ottaa huomioon, että Nuorten SM-liigaan valmistautuminen on aikataulullisesti äärimmäisen haastava sillä sarja alkaa niin aikaisin. Toisaalta ottelutahti on äärimmäisen kova ja kun tähän lisää vielä meidän kotiottelupainotteisen alun, niin meille olisi äärimmäisen tärkeää saada hyvä alku. Kokonaisuudessa meidän on kuitenkin pelattava koko syksy (34 alkusarjan peliä) tasaisesti, jotta tavoitteemme ylemmässä loppusarjassa toteutuu.

Huomisessa paikallisottelussa on Aittolan mukaan erityislatausta.

-Kyllähän TPS sytyttää aina, ehkä vielä vähän enemmän nyt kun David Mudrak siirtyi sinne.

Paikallispeleissä aina erityinen lataus

Hyökkääjät Tomi-Petteri Ansio ja Daniel Kovanen liittyivät kesän aikana TUTOn vahvuuteen. Kummankin seura oli vielä viime kaudella TPS, joten huomisen paikallisottelun voisi olettaa olevan heille erityinen.

Ansiolle paikallispelit ovatkin erityisiä, tällä kaudella ne ovat myös poikkeuksellisia näytönpaikkoja.

– Tämän kauden paikallispeleissä on itselläni erityinen lataus, sillä siirto tänne ei tapahtunut missään parhaissa olosuhteissa viime kauden päätteeksi. Nämä ottelut ovat erityisiä näytönpaikkoja itselleni, ja ainahan paikallispelit sytyttävät. Niissä on kuitenkin tietynlaista vastakkainasettelua ja taistelua kaupungin herruudesta.

Kovanen komppaa Ansiota siinä, että paikallispeleissä on erityinen meininki.

– On tosi hienoa kohdata ja haastaa entinen seura, paikallispeleissä on aina erityinen meininki.

Hyvä kesä alla

Kummankin pelaajan kesä on sujunut erinomaisesti.

– Olemme kesän aikana rakentaneet todella hyvän pohjakunnon koko joukkueena. Joukkuehenki on erinomainen ja pelisysteemikin alkaa olla sisäistettynä, joten olemme valmiita sarjan alkuun. Itselläni on sellainen tunne, että olen harjoitellut ensimmäistä kertaa todella kovaa, ja se tuntuu myös siirtyneen pelikentälle, kertoo Kovanen.

Ansiolla kesä on niin ikään sujunut erinomaisesti, vaikkakin harjoitusottelussa tulikin pientä takapakkia.

–  Alkukausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Kesä meni erinomaisesti ja osaltaan auttoi hyvään alkuun. Pelejä itselläni on alla vasta pari, sillä pieni puujalka pakotti huilaamaan tovin. Joukkueeseen oli helppoa tulla, sillä täällä on ennestään paljon vanhoja joukkuekavereita.

Innolla Nuorten SM-liigaan menestymään

Tavoitteet tulevaan kauteen on molemmilla selvät – vakiinnuttaa paikka kokoonpanossa ja menestyä joukkueena.

– Odotan innolla ensimmäistä kauttani A-nuorissa. Henkilökohtaisena tavoitteenani on kasvaa pelaajana ja omaksua Nuorten SM-liigan myötä tuleva fyysisempi ja nopeampi tempoisempi peli. Tämä on ensimmäinen kauteni A-nuorissa, joten tärkeintä olisi saada ehjä ja tasapainoinen kausi alle. Siitä olisi hyvä pohja rakentaa tulevaa, kommentoi Ansio tulevan kauden tavoitteita.

– Omat tavoitteeni on kehittyä pelaajana ja vakinaistaa paikka pelaavassa kokoonpanossa sekä auttaa joukkuetta menestymään, vastaa puolestaan Kovanen.

TUTO Hockey A – TPS A harjoitusottelu Marli Areenalla perjantaina 23.8. klo 19.00. Yleisöllä on otteluun vapaa pääsy. Marli Areenan kioskit ja päätyravintola palvelevat ottelussa.

Edustus matkaa Vantaalle

TUTO Hockeyn edustusjoukkue on tulessa niin ikään perjantaina, kun se matkaa Tikkurilaan Kiekko-Vantaan vieraaksi. Kyseessä on TUTOn kauden toinen harjoitusottelu. Vielä torstaina ottelun kokoonpano oli arvoitus, mutta muutoksia viime perjantaina pelattuun TUTO-KooVee peliin tulee varmasti. Kummankin pelin (TUTO A ja edustus) kokoonpanot julkaistaan perjantaina iltapäivällä.

Kiekko-Vantaa- TUTO Hockey, perjantaina 23.8. klo 18.30 Vantaalla. Otteluseuranta ja kokoonpanot löytyvät täältä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää