Kupittaan perjantai-illassa äärimmäisen tärkeä kamppailu: "Aletaan näyttää Ferrarilta"

TUTO Hockey – Hokki

Pe 13.2. klo 18.30

Marli Areena

TUTO Hockeyn kolmen pelin viikko jatkuu perjantaina toisella perättäisellä kotiottelulla, kun Marli Areenalle vieraaksi saapuu Kajaanin Hokki. Mestiksessä kolmantena olevan Hokin ja TUTOn välistä eroa on ainoastaan neljä pistettä.

”Niin sanotusti kuuden pisteen peli, kun on vain muutama piste eroa kaveriin. Iso peli sinänsä, että halutaan kuitenkin haalia pisteitä runkosarjan loppua kohden ja nousta sijoja sarjataulukossa”, sanoi TUTOn Mikko Lehtonen ottelun aattona.

Turkulaisryhmä voitti keskiviikkona LeKin Kupittaalla 5-1. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Rasmus Kulmala ei voitosta huolimatta kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Kolme pistettä lämmittää mieltä, mutta ei se erityisen hyvä peli ollut meiltä. Ei me jokaista joukkuetta tässä sarjassa tuollaisella pelillä voiteta, joten parantaa pitää”, Kulmala ruoski itseään ja joukkuetovereitaan.

TUTO keskittyy vain pelaamiseen

TUTOn päävalmentajan Ismo Lehkosen mukaan Mestiksen mestaruutta hamuavan turkulaisryhmän pääpaino on tästä lähtien vain ja ainoastaan pelissä. 

”Vedettiin maanantaihin asti vanhan kansan leireilyä ja liikuntaa aamusta iltaan. Sitäkin kautta tulee rytminmuutos ja nyt aletaan keskittyä vain pelaamiseen.”

Myös tulevat ja jo käynnissä olevat ruuhkaviikot sopivat Lehkosen mukaan kovaa harjoitelleelle TUTOlle hyvin.

”Meidän ei tarvitse poikien fyysisiä ominaisuuksia enää kehittää, vaan nyt ne voidaan vaan kutitella irti. Senkin takia uskon, että alkaa tulla iloisuutta peliin, kun ei olla koko ajan väsyneenä, vaikka pelataankin paljon. Uskon, että kolmen pelin viikot sopivat meille oikein hyvin. Pelaajat saavat kaikki kaikki karstat irti vanhasta Ladasta ja aletaan näyttää Ferrarilta”, kuvailee Lehkonen.

Hokki niskan päällä

Hokki on ollut TUTOlle kuluvalla kaudella vaikea vastustaja, sillä kajaanilaiset ovat voittaneet neljästä kohtaamisesta kolme.

”Viimeisissä matseissa on tullut turpaan ja nyt pitäisi kääntää kurssi. Huomenna meillä on siihen hyvä mahdollisuus, kun on perjantai-illan kotipeli ja hyvä voitto alla”, Rasmus Kulmala sanoo.

Runkosarjan kääntyessä kohti loppusuoraa, on taistelu pudotuspelien kotiedusta kovempaa kuin koskaan. Perjantain ottelun kaltaiset tapahtumat ovat ”Ika” Lehkosen mukaan hyvä valmistavia juttuja kevättä silmällä pitäen, eikä kotiedun merkitystä pidä väheksyä.

”Kyseessä saattaa olla meidän pudotuspelivastustaja ja peli tulee olemaan tietynlaista sotaa, vaikka se termistö onkin vähän vanhakantainen. Pojat hakevat jo taistelupareja ja tunne saattaa läikkyä yli. Mitä pidemmälle mennään, niin on tärkeää, ettei ruveta turhan päiten keräämään kilometrejä perseen alle”, päättää Ika.

TUTO Hockey ja Hokki kohtaavat perjantaina Marli Areenalla klo 18.30 alkaen. Tule kannustamaan TUTOa pudotuspelien kotiedun tavoittelussa ja hanki ennakkolippu ennakkoon edullisemmin TÄSTÄ!

Seuraa heitä

#41 Balazs Sebok, Hokki

Tomas Mikusin poissaollessa kajaanilaisten kultakypärää kantava Sebok on iskussa. Miehen saldo keskiviikkona KooKoota vastaan oli peräti neljä syöttöpistettä.

#55 Topi Taavitsainen, TUTO Hockey

#TT55 alkaa virittäytyä huippuvireeseen kevään ratkaisupelien lähestyessä. Keskiviikon LeKi-ottelun huippuhetki oli Taavitsaisen maali, jossa mies vei maalivahti Aaro Peltosen täysin kassalle ja nosti lätyn pussiin. Lisää tulee.

 

Pysäyttääkö Kaapo Hokin?

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää