Kupittaalla tarjoillaan perjantaina todellista herkkua: Pärssinen – Pulliainen – Kangasniemi

TUTO Hockey – SaPKo

Pe 6.3. klo 18.30

Marli Areena

Mestiksen pudotuspelien kotietua himoitseva TUTO Hockey pelaa perjantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun Marli Areenalle saapuu SaPKo. Pelaavaan kokoonpanoon saadaan myös mieluisin mahdollinen paluu, kun keskushyökkääjä Tuukka Pulliainen hyppää taas kaukaloon.

”Tuukka pelaa nuoren Timo Pärssisen ja kokeneen Iikka Kangasniemen kanssa. Hannu Kuru siirtyy laitaan ja pelaa Rasmus Kulmalan ja Laineen Jeren kanssa”, kuvaili TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen torstaina kieli poskessa.

Pulliaisen paluu on TUTOlle luonnollisesti äärimmäisen tärkeä asia niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Kokenut kettu johti Mestiksen pistepörssiä täysin ylivoimaisesti ennen loukkaantumistaan.

”Joukkueen johtohahmoja ilman muuta. On tosi hyvä juttu, että 'Tuke' pääsee tosipelien alkaessa takaisin peliin”, puolustaja Niko Karhu sanoo.

Karhun tykki alkanut laulaa

TPS:stä lainalla TUTOssa pelaava 21-vuotias Karhu iski viime viikolla KooKoota vastaan Mestis-uransa avausmaalin. Jatkoa seurasi heti kuluvan viikon keskiviikkona, kun K-Vantaan verkko pöllysi ”Rannikkotykin” lämärin voimasta.

”Hyvä, että mullakin käy joskus tuuri. Lähellä se on ollut aikaisemminkin, mutta nyt on vain jostain syystä sattunut osumaan kohdalle”, vähättelee Karhu.

Lehkonen sen sijaan laittaa Karhun maalimäärän tuttuun tyyliinsä kakkosvalmentaja Hermanni Vidmanin piikkiin.

”Ollaan vähän mietitty ja tultu siihen tulokseen, että meillä on yv:llä väärät jätkät, kun Niko ei ole tykittämässä siellä. Hermanni on yv-vastaava, eikä luottoa vaan löydy. Minä kyseenalaistin sen esimerkiksi keskiviikkona vahvasti”, ”Ika” nauraa.

Lehkosen mukaan Vidman ei myöskään paljon perusteluita ylivoimavalinnoilleen anna.

”Kaikennäköistä äijää siellä käy, mutta Nikolle ei millään nappaa. Kun ei vastuuta tule, niin ei tule. Sen takia mä sitten joudun 5vs5-pelissä laittamaan sitä viivalle tykittämään ja sieltä se aika pommeja aina vetelee”, jatkaa Ika huulen heittoaan.

Liigassakin lähes 60 peliä pelannut Karhu on viihtynyt kasvattajaseurassaan TUTOssa erinomaisesti.

”Mun mielestä täällä on hyvä pelata. Nämä ovat tärkeitä pelejä itsellekin ja olen hyvin päässyt pelaamaan ja saanut vastuuta. Olen omasta mielestäni kehittynytkin ja kiekollista varmuutta on tullut lisää.”

Vieressä istuva Lehkonen on samaa mieltä.

”Niko on ottanut hyviä harppauksia eteenpäin ja se siinä olikin tarkoituksena. Olisi voinut aikaisemminkin tulla kasvattajaseuraansa takaisin. Niko jaksaa reenata aamusta iltaan ja on yksi meidän eniten harjoittelevia kavereita”, Lehkonen kehuu.

Vauhdikas kamppailu tiedossa

TUTO ja SaPKo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella viisi kertaa. Turkulaiset ovat voittaneet peleistä neljä ja kerran peli on päättynyt sarvipäiden voittoon.

”SaPKo on hyvä joukkue ja tullut ainakin aikaisemmissa peleissä kovaa päälle. Ainakaan Savonlinnassa ei ole ollut ylimääräistä aikaa. Täällä eivät välttämättä ihan samalla intohimolla ole tullut, mutta hyvä matsi on varmasti tulossa”, kuvailee Niko Karhu perjantain vastustajaa ja Lehkonen komppaa.

”Vastapuoli on huomenna sellainen, joka tykkää luistella ja kamppailla, eikä vetäydy kuoreensa. Intohimoinen ryhmä tulee vastaan ja se on meille tosi hyvä. Pelit SaPKoa vastaan ovat aina olleet vauhdikkaita.”

Kolme pistettä ja kotietu

TUTO on Mestiksessä kolmantena ja voi jo perjantaina varmistaa voitolla pudotuspelien kotiedun. SaPKo sen sijaan on kiinni toiseksi viimeisessä playoff-paikassa.

”Totta kai kotiedulla on iso merkitys. Jotkut vastustajat ovat tosi kaukaa ja onhan se paljon parempi aloittaa kotona kuin lähteä monen sadan kilometrin päähän pelaamaan ensimmäistä ottelua”, Karhu sanoo.

Turkulaisryhmä alkaa muutenkin olla valmiina kevään tärkeimpiin peleihin, sillä ensi viikolla on valmentaja Lehkosen mukaan kaikki viisi kentällistä terveitä ja mukana. Tommi Laineen nivusvaivakin paljastui ainoastaan krampiksi.

”Meidän liike näyttää menevän koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Keskiviikkona jo näytti, että jätkillä alkaa jalat liikkua, kuten meidän visio on ollutkin. Se tarkoittaa samalla sitä, että meidän pelikin on paljon lennokkaampaa ja silloin yleisö ainakin viihtyy. Sitä me haetaan ja sitä me toivotaan”, päättää Lehkonen.

TUTO ja SaPKo kohtaavat Marli Areenalla perjantaina klo 18.30 alkaen. Varmista paikkasi runkosarjan viimeiseen kotiotteluun TÄSTÄ ja osallistut samalla Lenovon tabletin arvontaan.

Seuraa heitä

#44 Mikko Nuutinen, SaPKo

Savonlinnalaisten kultakypärä pelaa erinomaista kautta. 24-vuotias laituri on iskeny 45 ottelussa tehopisteet 19+23=42.

#8 Tuukka Pulliainen, TUTO Hockey

Maestro is back. Tekee kentällä lähes mitä haluaa ja tuo varsinkin TUTOn ylivoimaan järjettömän määrän luovuutta. Sarjan paras pelaaja.

 

Tuukka Pulliainen palaa johtamaan TUTOn ykkösketjua.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää