Kotiedun takaa-ajo jatkuu perjantaina: "Pisteet jäävät Turkuun"

TUTO Hockey – JYP-Akatemia

Pe 27.2. klo 18.30

Marli Areena

Mestiksen pudotuspelit lähestyvät ja Kupittaalla pelataan perjantaina playoffien kotiedun kannalta niin sanottu kuuden pisteen ottelu, kun sarjassa kolmantena oleva JYP-Akatemia saapuu viidentenä olevan TUTOn vieraaksi. Joukkueiden välistä piste-eroa on viisi pistettä ja jyväskyläläiset ovat pelanneet ottelun Turun ylpeyttä enemmän.

JYP-Akatemian sarjasijoitus on ollut suurelle yleisölle ehkä pieni yllätys, mutta TUTO-koutsi Ismo Lehkoselle ei.

”Muutama vähän nuorempi jätkä, mutta siellä on sellaisia jätkiä, jotka ovat kaksi-kolme vuotta sitten voittaneet Suomen mestaruuden A-junioreissa ja nyt ne ovat periaatteessa parhaassa iässä. Joukkue on lisäksi erittäin luisteluvoimainen ja pääsee pelaamaan paineettomasti koko ajan. Farmijoukkueiden ei tarvitse paljon stressiä ottaa, että mikä se sarjasijoitus on.”

TUTO otti keskiviikkona kotikaukalossaan tärkeän voiton, kun KooKoo kaatui 3-1. Sarjassa toisena olevan KooKoon ja kolmosen Akatemian pelisssä on puolustaja Otto Linken mukaan eroa. 

”KooKoolla on kiekollista peliä enemmän, kun taas Akatemia yrittää enemmän luistelun kautta päästä paikoille. Molemmat ovat kuitenkin kovia joukkueita, siitä ei pääse mihinkään.”

Linkelle vastuuta monipuolisesti

24-vuotias Linke palasi kahden HCK-kauden jälkeen hyvillä mielin takaisin TUTOon.

”Tänne oli oikein mukava päästä. Kaksi vuotta meni Keravalla. Siellä oppi asioita ja osaa taas arvostaa, kun pääsi tänne kotiin.”

Linke on saanut kuluvalla kaudella paljon vastuuta niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin. Muutamassa ottelussa mies on pelannut hyökkääjänäkin, kuten keskiviikon KooKoo-ottelussa. Hyökkääjän pesti kesti keskiviikkona kuitenkin vain yhden erän.

”Ihan päin persettä meni, niin oli pakko ottaa se pois. Oli helvetin hyvät ne pari peliä ja odotusarvot oli tosi isot, että pannaan Linke harppuunaksi. Mutta se on nyt pelannut liian hyvin pakkina, niin otettiin se äkkiä pois”, Ismo Lehkonen nauroi.

”On se vähän eri, kun pakkina on tottunut, että kaikki ovat siinä edessä. Hyökkääjänä kun tulee sivu- ja takapaineet siniviivan kulmaan, niin kyllä se aina vähän hämää. Varsinkin eilen tuli joka puolelta äijiä, eikä siinä tiennyt mitä tekisi”, vastasi Linke.

Sairastuvalta hyviä uutisia

Perjantaina Linke pelaa jälleen omalla tontillaan puolustajana, kun TUTOn sairastupa alkaa tyhjentyä. Joukkueen parissa vellonut vatsatauti alkaa olla taittunut ja sekä Oskari Lehtinen että Aleksi Rutanen ovat taas terveiden kirjoissa.

”Äsken Linke mulle tiedotti, että Oskari ja Rutanen on mukana. Uski ilmoitti vielä, että sillä on vähän huonompi olla vatsansa kanssa”, Lehkonen kertoi.

Ikalla oli ilouutisia kuitenkin myös sentteriosastolta, sillä Tuukka Pulliainen ja Toni Jalo lähestyvät pelikuntoa.

”Voi olla, että Tuukka ja Jalo tulevat jo ensi viikolla mukaan ja sitten meillä onkin oikeastaan kaikki rivissä. Niin Tuukka ainakin eilen uhosi, että hän on kovaa vauhtia tulossa takaisin.”

”Bensaa koneeseen heti alkuun”

TUTO ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljästi ja turkulaiset ovat vieneet kohtaamisista kolme kertaa pidemmän korren. Kotivoitto on odotettavissa perjantainakin.

”Odotan vauhdikasta peliä ja kotivoittoa, tässä on tiukkoja ja tärkeitä pelejä vielä jäljellä. Pisteet jäävät Turkuun”, Otto Linke sanoo.

”Me ollaan aloitettu pelit koko kauden ajan verkkaisesti ja ollaan vähän kuten diesel. Jos nyt saataisiin bensaa koneeseen heti alkuun”, toivoo puolestaan Lehkonen.

TUTO Hockey ja JYP-Akatemia taistelevat kotiedusta Marli Areenalla perjantaina klo 18.30 alkaen. Hanki ennakkoon edullisempi ottelulippu ja osallistut ottelun aikana arvottavan Lenovon tabletin arvontaan.

Seuraa heitä

#36 Kaapo Kähkönen, TUTO Hockey

Elävä muuri on ollut viime otteluissa nimensä veroinen. Varsinkin keskiviikkona yli 40 laukausta pysäyttänyt maalivahti oli elementissään. On hieman huolissaan, kun on TUTO-pelaajista Linken ja Mikko Lehtosen lisäksi ainoa, joka ei ole tehnyt maalia ja laukookin kiekkoa hanakasti kohti vastustajan tyhjää maalia.

#20 Topi Nättinen, JYP-Akatemia

Akatemian kapteenistoon noussut Nättinen iski keskiviikkona Peliittoja vastaan taululle tehot 1+2. Kikkarapää on tunnollinen puolustussuuntaan, mutta kuten tehopisteet osoittavat, myös vaarallinen hyökkäyspäässä.

 

Rudi on taas pelikunnossa.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää