KooKoon uskomaton nousu tasoitti ottelusarjan

KooKoo – TUTO Hockey:
6-4 (0-1, 1-3, 5-0)  TILASTOT

 

TUTO Hockeyn ja KooKoon välieräsarjan ensimmäisessä ottelussa aavistuksen niskan päällä aluksi ollut KooKoo oli sarjan toisessa ottelussa vastaanottajana avauserässä. TUTO oli lisännyt vauhtia ja terävyyttä sitten viime kamppailun ja tämä näkyi kenttätapahtumien hallintana.

Arttu Niskakankaalla oli ylivoimalla hyvä paikka viedä TUTO johtoon, mutta miehen laukaus kimposi ylärimasta ”väärään” suuntaan, eikä maalia vielä syntynyt.

Erän loppupuolella Aki Keinänen pääsi laukomaan käytännössä samoilta jalansijoilta kuin Niskakangas. Tuukka Pulliainen tarjoili ja Keinänen tälläsi pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa hirvittävällä lämärillä, joka painui voimattoman Mikko Rämön jalkojen välistä maaliin.

Toisen erän alkuun KooKoo tuli todella vahvasti, mutta Juhani Tammisen aikalisä toimi jälleen käännekohtana. Tamminen on käyttänyt pudotuspeleissä aikalisän nyt yhteensä kuusi kertaa ja niistä 10 minuutin sisällä tehdyt maalit TUTOlle 8-1.

Toki TUTO pelasi aikalisän jälkeen hetken kahden miehen alivoimaa, mutta ensimmäisen jäähyn päätyttyä Ville-Vesa Vainiola karkasi läpiajoon. KooKoon Justin Dacosta joutui rikkomaan Vainiolaa rangaistuslaukauksen arvoisesti, eikä Vainiola erehtyny, vaan viimeisteli tyylikkäästi TUTOn toisen maalin.

Maalin jälkeen KooKoon hermokontrolli alkoi murenemaan ja parhaimmillaan jäähyllä istui kolme KooKoo-pelaajaa samaan aikaan.

TUTO iski KooKoon jäähyillessä armotta, kun ensin Derek Famulare onnistui ja vain 40 sekuntia tämän jälkeen Samu Pitkänen lapioi TUTOn jo neljän maalin johtoon.

Osoitus KooKoon hermokontrollin puuttumisesta tuli ajassa 32.25, kun TUTOn nelosketjun Janne Öfverström pääsi Matt Nickersonin ihon alle jälkipelitilanteessa, josta Nickerson hölmöili itselleen lopulta kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Aatu Hämäläinen onnistui tekemään KooKoolle välieräsarjan ensimmäisen maalin, kun erää oli pelattu 13.30.
Lukemista 1-4 siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä KooKoo teki uskomattoman nousun. Se tarvitsi vain 10 minuuttia kääntäessään kolmen maalin tappioaseman yhden maalin johtoon. KooKoon nousun takana oli kultakypärä Olli Julkunen, joka teki päätöserässä puhtaan hattutempun, viimeistelemällä ottelun loppunumerot 6-5 tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Juhani Tammisen kommentit:

– Oltiin tehokkaita ja hyviä erikoistilanteissa. Otettiin sitten pahoja jäähyjä huonoihin paikkoihin ja vastustaja pääsi peliin mukaan.

– Kolmannen erän alun 2-4 kavennuksen jälkeen vastustaja sai kovan hengen päälle ja me passivoiduimme pahassa paikassa. Oltiin tyhmiä kriittisillä hetkillä, mutta sunnuntaina jatketaan.

– Kaksi asiaa on oleellista. Välipäivä tulee käyttää palautumiseen. Toinen asia on se, että pitää löytää oikeat äijät kaukaloon. Nyt jos koskaan, kotiyleisöllä on mahdollisuus tulla auttamaan joukkuetta. Emme ole kannattajia kotiareenalla jättäneet kylmäksi, emmekä tee sitä myöskään sunnuntaina.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää