KooKoo vei välieräsarjan seiskapeliin

6. välierä: TUTO Hockey – KooKoo

3-6 (2-3, 1-2, 0-1)

Tilastot

Otteluvoitot: 3-3

TUTO Hockeyn ja KooKoon 6. välieräpelissä nähtiin todellinen ilotulitus, jonka voittajaksi päätyi lopulta KooKoo maalein 3-6. Ottelusarja on nyt tasan 3-3.

Kotijoukkue TUTO aloitti ottelun väkevästi ja johti hieman yli kahdeksan minuutin pelin jälkeen ottelua 2-0 Aleksi Rutasen ja Mikko Laineen maaleilla. KooKoo tuli kuitenkin vielä avauserän aikana rinnalle ja ohi Teemu Rinkisen, Ossi Ikosen ja Joona Karevaaran osumilla.

”Haudan partaalta noustiin kohti valoa. Uskomaton joukkue. Vieraskentällä selkä seinää vasten 2-0 alkuun ja sen jälkeen joukkue osoitti vahvaa sisua ja sydäntä”, KooKoon valmentaja Petri Mattila sanoi ottelun jälkeen.

Mattila vaihtoi 2-0-tilanteessa myös maalivahtia, kun Mikko Rämön tilalle luisteli Frederic Cloutier. Cloutier pelasikin todella hyvän pelin ja torjui muun muassa Rutasen rangaistuslaukauksen pelin ollessa 3-4. 

”Freddie maalissa, isoja torjuntoja. Oli se rankkaritorjunta ja lopussa näytti isoa suuntaa ja johtajuutta joukkueelle.”

TUTO tosiaankin pääsi toisessa erässä vielä kerran maalin päähän Teemu Vuorisalon viivalaukauksella, kun erän alussa kouvolalaiset olivat menneet videotarkastuksen jälkeen 4-2-johtoon. Ikonen vei kuitenkin erän lopussa vielä alivoimalla KooKoon 5-3 karkumatkalle. Loppunumerot iski päätöserässä Olli Julkunen tyhjään TUTO-maaliin.

”Pudotuspeleissä pitäisi kolmella maalilla pystyä voittamaan. Päästiin karkuun ja sitten tapahtui ilmeisesti vähän ulospuhallusta ja niistä paikoista mitä vastustaja sai, niin tinttasivat kyllä hyvällä prosentilla kiekot pönttöön. Tosin olivat ne kyllä hienoja maalejakin”, totesi TUTOn Ismo Lehkonen.

Lauantaina Game Seven

Äärimmäisen tasaisen ottelusarjan huipennus nähdään lauantaina Kouvolassa, Game Sevenissä.

”Nyt päästään pelaamaan se viimeinen ja ratkaiseva peli. Ajatukset alkavat nopeasti siirtyä sinne ja kaksi hienoa joukkuetta pääsevät näyttämään, kumpi ansaitsee mennä jatkoon”, Mattila sanoi.

Sekä TUTO että KooKoo pelasivat jo puolivälierissä seitsemän pelin sarjan, TUTO LeKiä ja KooKoo SaPKoa vastaan. Nyt seiskapeli ratkaisee finaalivastustajan Mikkelin Jukureille.

”Pelataan sitten tämän kevään toinen seiskapeli. Ollaan molemmat vähän kuin samassa tilanteessa, heillä on vain kotona peli ja me mennään vieraisiin. Matka jatkuu”, päätti Lehkonen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää