Kolme pistettä Keuruulta – Taavitsainen ja Lindsten ilmiliekeissä

KeuPa HT – TUTO Hockey

4-5 (1-1, 1-2, 2-2)

Tilastot

TUTO Hockeyn kolmen vierasottelun putki alkoi keskiviikkona Keuruulta, jossa vastaan asettui KeuPa HT. TUTO vei ottelusta lopulta täydet pisteet maalein 4-5.

KeuPa HT meni avauserässä johtoon, kun Atte Kukonlehto laukoi Veeti Vainion upean esityön jälkeen kiekon Petteri Similän vartioimaan TUTO-maaliin. Turkulaiset tulivat kuitenkin vielä erän viimeisellä minuutilla tasoihin, kun Kristian Tuohilammen rannelaukaus löysi ylivoimalla tiensä KeuPan verkkoon. Syöttöpisteet maaliin keräsivät TUTOn tehomiehet Topi Taavitsainen ja Jasper Lindsten.

”Ensimmäisessä erässä vastustaja teki meidän pelin vaikeaksi ja oli meillä siinä vähän bussijalatkin”, kommentoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Toisen erän alussa TUTO meni 2-1-johtoon, kun Lindsten karkasi alivoimalla läpiajoon ja ohitti varmasti Rauman Lukosta KeuPassa lainalla torjuvan Rasmus Rinteen. Taneli Maasalo toi keuruulaiset toisessa erässä vielä tasoihin, mutta vain hetkeä myöhemmin Taavitsainen karkasi laidasta puolittain läpi ja laukoi kiekon vastustamattomasti KeuPan maaliin.

Seuraavaksi Joulupukin maahan

TUTO aloitti kolmannen erän vahvasti ja Espoo Bluesista lainalla pelaava Timi Lahtinen osui heti ensimmäisessä TUTO-paidassa pelaamassaan ottelussa vieden turkulaiset kahden maalin karkumatkalle. Hetkeä myöhemmin TUTOn tehoketju Taavitsainen-Hannu Kuru-Lindsten vei valkopaidat jo 5-2-johtoon ylivoimalla. Taavitsainen (2+1) viimeisteli, Lindsten (1+2) ja Kuru (0+2) syöttivät.

”Toinen ja kolmas erä olivat parempia ja varsinkin, kun tälle yhdelle ketjulle annettiin nyt yv-aikaakin, niin häkki heiluu”, totesi Lehkonen TUTOn tulikuumasta ketjusta.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli Juha Tarkkasen ja Vainion osumilla vielä maalin päähän. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan TUTO matkaa täyden pistepotin kanssa Rovaniemelle, jossa se kohtaa perjantaina RoKin.

”KeuPan 3-5-maali oli selkeä peluutusvirhe, siitä I. Lehkonen nostaa käden pystyyn. Mutta kolme pistettä ja reissu jatkuu, pisteet on nyt niitä mitä me tarvitsemme”, Lehkonen sanoi.

”Perjantain peliin hyppää ’Sege’ (Rasmus Kulmala) messiin. Kilpailu pelipaikoista on kovaa ja se on mukavaa.”

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää