Kohti Turun derbyä osa 2: "Tunne laukkaa tuollaisessa pelissä"

Tulevana lauantaina (2.12.) pelataan Kupittaalla historiallinen paikallisottelu, kun TUTOn ja TPS:n A-nuoret iskevät yhteen Marli Areenalla pelattavassa Nuorten SM-Liigan ottelussa klo 13:30. ”Kohti Turun derbyä” -juttusarjan toisessa osassa ääneen pääsevät A-nuorten kapteenina toimiva Valtteri ”Krutov” Virtanen sekä Tampereen paikallispeleistä kokemusta omaava Mikke Levo.

”On siinä ihan erilainen tunnelataus”

Tulevana lauantaina koittaa upea kiekkopäivä, kun TUTOn ja TPS:n A-nuoret pelaavat Kupittaan Marli Areenalla historiallisen paikallisottelun. Jo aikoja sitten paksulla punaisella tussilla otteluohjelmasta ympyröityä matsia on odotettu kuin kuuta nousevaa. A-nuorten kapteeni Valtteri Virtanen toteaa, että ottelun harvinaisuuden vuoksi se on kaiken hypetyksen ja odotuksen arvoinen.”

”Lauantaista tekee täysin erikoislaatuisen se, että varsinkin A-nuorten puolella Turun derbyjä on nähty niin vähän, että kilpailu kaupungin joukkueiden välillä on jäänyt vähäiseksi.”

Pelin harvinaisuuden vuoksi myös pelaajien tunnetaso tulee lauantaina nousemaan täysin uudelle tasolle.

”On siinä ihan erilainen tunnelataus. Tunne laukkaa tuollaisessa pelissä ja niin sen kuuluukin, mutta silti pitää yrittää pitää järki mukana pelissä.”

Hyvä jääkiekkotapahtuma – panoksena Turun herruus

Ensimmäistä kauttaan TUTOn A-nuorten kapteenina toimiva Virtanen iski lokakuussa Gatorade Centerissä pelatussa paikallisottelussa 5-5 tasoitusmaalin ottelun päätöserässä. Maali löi alkutahdit upealle nousulle, joka huipentui Mikke Laurilan iskemään voittomaaliin jatkoajalla. Tuota ottelua Virtanen muistelee lämmöllä.

”Matsista jäi tietysti mahtavat fiilikset, kaikille oli iso juttu voittaa kaupungin isompi seura altavastaajana. Peli itsessään oli todella tiukka, eikä saatu mitään ilmaiseksi.”

Virtanen odottaa myös lauantain ottelusta tiukkaa, sillä TPS tulee edellisen paikallispelin tappion jälkeen otteluun äärimmilleen ärsytettynä.

”Odotan hyvää jääkiekkotapahtumaa, jossa mitataan Turun herruus. Varmaa on myös se, että TPS tulee lauantaina paljon kovempaa kuin viimeksi. Mitä yhtään tunnen heidän joukkuetta, niin pojilla on varmasti kalavelkoja maksettavana.”

Yksi TUTOn aseista lauantain ottelussa tulee olemaan äänekkäästi omiaan tukeva kotiyleisö, jolle Virtanen haluaakin lähettää terveisiä.

”Toivotaan, että paikalle saapuu paljon väkeä seuraamaan matsia ja saadaan halliin hyvä tunnelma. Lauantaina nähdään varmasti viihdyttävä jääkiekko-ottelu.”

”Halli täynnä molempien kannattajia”

Läpi junioriuransa Tampereen derbyjä kahlannut Mikke Levo pääsi kokemaan paikallisotteluiden huuman myös Liigassa. Hänen mukaansa paikallispeleihin ei erikseen tarvi valmistautua, vaan panoksena oleva kaupungin herruus hoitaa sen pelaajien puolesta.

”Niihin ei tarvitse oikeastaan latautua ollenkaan, vaan se tulee automaattisesti kun tietää, että kyseessä on kaupungin herruus.”

Kovista otteistaan tunnettu Levo nautti pelaamistaan paikallisotteluista täysin rinnoin, etenkin niissä vallinneen tunnelman vuoksi.

”Tunnelmasta ei ole ikinä tarvinnut valittaa, vaan sitä on aina riittänyt. Ja varmasti tulee riittämään myös lauantaina, kun halli on täynnä molempien joukkueiden kannattajia.

Loppuun varsinainen paikallisotteluiden konkari lähettää vielä terveiset lauantain otteluun valmistautuville TUTOn A-nuorille sekä turkulaisille kiekkoihmisille.

”Kova tsemppi päälle, tunnetta peliin ja lättyä pussiin! Ja kannattajille sellaiset terveiset, että kaikki kynnelle kykenevät hallille pitämään mekkalaa!”
 

TUTOn ja TPS:n A-nuorten välinen historiallinen paikallisottelu pelataan tulevana lauantaina (2.12.) Kupittaan Marli Areenalla. Taistelu Turun kiekkoherruudesta alkaa klo 13:30 ja edullisemmat ennakkoliput kauden kuumimpaan matsiin voit hankkia TÄSTÄ! Ennakkolipun hinta on 7€, kun taas ovelta lippu maksaa 10€. Nähdään hallilla!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää