Kohti Turun derbyä osa 1: "Paikallisottelu sähköistää koko kaupungin"

Tulevana lauantaina (2.12.) pelataan Kupittaalla historiallinen paikallisottelu, kun TUTOn ja TPS:n A-nuoret iskevät yhteen Marli Areenalla pelattavassa Nuorten SM-Liigan ottelussa klo 13:30. 

”Entistä seuraa vastaan pelaaminen tuo pienen lisäboostin”

Kauden ensimmäinen paikallisottelu pelattiin lokakuun alussa Gatorade Centerissä. Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta kahdesti tappioasemasta ohi nousseen TUTOn 5-6 jatkoaikavoittoon. Tuon ottelun suurimmiksi sankareiksi nousivat hattutempun iskenyt Mikke Laurila sekä kahdesti mustapaitoja kurittanut Veeti Vuorio. Järkälemäiselle Vuoriolle jäi tuosta ottelusta hyvät mielikuvat

”Totta kai siitä jäi tosi hyvä fiilis, kun noustiin takaa voittoon jatkoajalla.”

Vuoriolla on paikallisotteluissa mukana hieman ekstralatausta, sillä hän on urallaan edustanut TPS:ää niin B-nuorissa, A-nuorissa kuin Liigassakin.

”Kyllä entistä seuraa vastaan pelaaminen tuo pienen lisäboostin omaan pelaamiseen.”

Paikallisotteluun lähdettäessä sarjatilanne on varsin mielenkiintoinen, sillä molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pääsystä ylempään loppusarjaan. TPS keikkuu tällä hetkellä sijalla yhdeksän, viisi pistettä ylemmän jatkosarjan viivan yläpuolella. TUTO puolestaan löytyy neljänneltätoista sijalta, ja sillä on yhdeksän pistettä matkaa ylempään loppusarjaan. Yhdeksän pisteen eron kiriminen ei ole viime aikoina loistavasti esiintyneelle TUTOlle mahdottomuus, jonka vuoksi menneenä viikonloppuna pelatun Lappeenrannan turnauksen jatkoaikatappiot jäivätki kaivamaan Vuoriota.

”Edellisviikolla oli kolme kovaa peliä, joista raavittiin kaksi erittäin isoa kotivoittoa. Tämän viikonlopun turnauksesta sen sijaan jäi kyllä huono maku suuhun, koska voitto oli otettavissa jokaisessa pelissä, mutta saldo jäi vain kolmeen pisteeseen.”

Tunnetta ja taistelua

Historialliset paikallisottelut saavat jatkoa tämän viikon lauantaina, kun TUTOn ja TPS:n A-nuoret iskevät yhteen Kupittaalla. Vuorio itse odottaa ottelusta aiemman kohtaamisen tapaan tiukkaa ottelua, joka päättyy sinipaitojen voittoon.

”Odotan eniten sellaista kovaa tunnetta ja taistelua, ja totta kai meidän voittoa!”

Vuorio haluaa myös lähettää terveisiä kaikille turkulaisille.

”Tervetuloa sankoin joukoin katsomaan peliä. Varmasti tulee kovatasoinen ja tiukka kamppailu, josta ei tunnetta puutu!”

”Paikallispelit voivat sähköistää koko kaupungin”

TUTOn edustusjoukkueessa pelaavalla Manu Honkasella on kokemusta paikallisotteluista. Kahtena edellisenä keväänä jääkiekon Suomen mestaruutta Tapparan paidassa juhlinut Honkanen ehti Tampereella vietettyjen vuosien aikana kohtaamaan rakkaan paikallisvastustaja Ilveksen useita kertoja. Honkasen mukaan paikallispeleistä puhuttaessa kyse on muustakin kuin pelkistä sarjapisteistä

”Yleisöä on enemmän, ja kyse on kaupungin herruudesta. Paikallispelit voivat myös sähköistää koko kaupungin, kuten esimerkiksi viime keväänä kävi Tampereella.”

Honkasella on myös neuvo, jonka hän haluaa jakaa niin lauantain pääosan esittäjille, kuin myös turkulaiselle kiekkokansalle.

”Näistä peleistä kannattaa nauttia, koska ne ovat aina poikkeuksellisia. Varsinkin Turussa, missä niitä ei ole ihan hetkeen nähty!”

TUTOn ja TPS:n A-nuorten välinen historiallinen paikallisottelu pelataan tulevana lauantaina (2.12.) Kupittaan Marli Areenalla. Taistelu Turun kiekkoherruudesta alkaa klo 13:30 ja edullisemmat ennakkoliput kauden kuumimpaan matsiin voit hankkia TÄSTÄ! Ennakkolipun hinta on 7€, kun taas ovelta lippu maksaa 10€. Nähdään hallilla!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää