Kohti kautta 2020-21 – uuden urheilustrategian ensimmäinen vuosi

TUTO Hockey suuntaa tulevaan tavoitteenaan tarjota pelaajille Mestiksen parhaat puitteet. Pääpainopisteinä ovat nuoret lupaukset ja vahva yhteistyöverkosto.

Seuran uudessa urheilustrategiassa keskeisimpänä kehittämisalueena nähdään toimintaympäristön parantaminen. Urheiluun budjetoitu rahamäärä säilyy edellisen kauden tasolla, mutta pelaajabudjetista on siirretty noin 20 % harjoitteluolosuhteiden edistämiseen.

Tästä on kyse TUTOn uudessa urheilustrategiassa

– Haluamme tarjota nuorille, eteenpäin pyrkiville pelaajille Mestiksen parhaan ympäristön kehittyä ammattilaisiksi. Näin houkuttelemme tulevaisuudessa entistä parempia pelaajia TUTOon entistä nuorempina. Siirrämme myös rekrytoinnin painopistettä edustusjoukkueesta U20-joukkueeseen, avaa toimitusjohtaja Dani Aavinen uudistuksen lähtökohtia.

Strategian mukaiset panostukset on jo aloitettu. Tällä hetkellä TUTO Hockey tarjoaa pelaajien käyttöön esimerkiksi fysiikka- ja luistelutaitovalmentajat, ravintoterapeutin sekä hieronta- ja osteopaattipalvelut. Lisäksi satsauksia on tehty muun muassa testaus- ja seurantatyökaluihin, ruokahuoltoon sekä muualta tulevien pelaajien majoitustiloihin.

– Kehitämme vetovoimaamme pelaajamarkkinoilla etenkin nuorten osalta. Pyrimme tarjoamaan U20-pelaajille samat tai lähes samat fasiliteetit kuin edustuksellekin. Korostamme, että TUTOssa on aina aito mahdollisuus päästä mukaan pelaamaan Mestistä, Aavinen kertoo.

Aiemmista kausista poiketen nuorten pelaajien kanssa on solmittu pidempiä sopimuksia. TUTOn tavoitteena on, että muista Mestis-joukkueista rekrytoinnin sijaan seura kasvattaa itse tietyn määrän pelaajia edustukseen joka vuosi.

-Joukkueen rakentamisen punaisena lankana on ollut rakentaa selvästi roolitettu ja hyvähenkinen tiimi. Jokaisella pelaajallamme on selkeä päämäärä ja asenne tehdä töitä tullakseen ammattilaiseksi. Toki huomiota on kiinnitetty myös kokemusta ja jatkuvuutta tuoviin tärkeisiin runkopelaajiin, Aavinen sanoo.

Tärkeä osa uudistusta on TUTOn pelaajabudjetin jakaminen kauden eri vaiheisiin. Alkuvaiheen pelaajabudjetin lisäksi käytössä on lisäbudjetti, jolla voidaan reagoida kauden aikana ilmeneviin tarpeisiin. Lisäbudjetin suuruus määräytyy myynnin onnistumisen ja muiden taloudellisten tekijöiden pohjalta.

– Uusi strategia on olennaisessa osassa riskienhallintaamme tänä koronan varjostamana aikana. Uudistuksella varmistamme, että meillä on pelimerkkejä käytössä yllättävissäkin tilanteissa, Aavinen toteaa.

Yhteistyötä Tapparan ja HC Indians Kaarinan kanssa

Viime kaudella hyvin sujunut yhteistyö Tapparan kanssa syventyy vuosina 2020-21 entisestään. Liigaseuran kanssa on sovittu, että TUTOn lainapelaajapaikkoja tulee täydentämään lähtökohtaisesti 1-3 kiekkoilijaa.

– Kun kyse on Tapparasta, on lupa odottaa, että nämä pelaajat ovat selkeitä vahvistuksia Mestis-tasolle. Kaiken kaikkiaan yhteistyökuvio antaa meille lisäresursseja ja kilpailukykyä urheilullisesti sekä liikkumavaraa taloudellisesti, Aavinen hehkuttaa.

Suomi-sarja-yhteistyössä puhaltavat uudet tuulet, sillä FPS:n noustua Mestikseen, tuli katseet kääntää toisaalle. Kumppani löytyi Turun naapurikunnasta, Kaarinasta.

– HC Indians Kaarina tarjoaa peliaikaa niille edustuksen ja U20-joukkueen pelaajille, jotka eivät sitä tarpeeksi TUTO-paidassa saa. Lisäksi joukkueessamme on ovi auki myös Indiansin onnistujille, Aavinen summaa.

Jokaiselle pelaajalle luodaan polku junioreista TUTOn edustusjoukkueeseen ja siitä eteenpäin.

Kohti taloudellista omavaraisuutta

Kausi 2019-20 oli TUTO Hockeylle taloudellisesti tarkasteltuna merkittävä käänne parempaan. Menneiden vuosien raskaat tappiot painavat yhtiötä kuitenkin edelleen. Siksi talouden saaminen kestävälle pohjalle on asetettu tavoitelistalla erittäin korkealle.

– Olemme nyt hyvällä tiellä ja haluamme vahvistaa tätä trendiä entisestään. Vanhat synnit pitää karistaa, jotta voimme keskittyä tulevan rakentamiseen antamatta tuntuvasti tasoitusta muille Mestis-seuroille, Aavinen muistuttaa.

TUTO välttyi koronakevään budjettisopeutuksilta, mutta viruksen vaikutuksiin on varauduttu erilaisilla skenaarioilla. Muutoksiin pystytään tarvittaessa reagoimaan nopeasti.

– Oli onni, että olimme ehtineet tehdä jo tiettyjä kululeikkauksia ja painotuksia ennen pandemian iskeytymistä Suomeen. Näin ollen erillistä kulukuuria ei tarvinnut toteuttaa. Jos koronatilanne pysyy rauhallisena syksyllä ja talvella, on ensi kaudesta lupa odottaa taloudellisesti erittäin hyvää, Aavinen sanoo.

Kauden 2020-21 rakentaminen on poikkeuksellisiin olosuhteisiin nähden hyvällä mallilla. Myynti on jopa aiempia vuosia edellä, aiemman aloituksen takia.

– Tästä kuulu iso kiitos pitkäaikaisille yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat lähteneet kiitettävästi mukaan koronan aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta, Aavinen päättää.

Päävalmentajan ja toimitusjohtajan kesäkeskustelu

Päävalmentaja Antti Virtanen ja toimitusjohtaja Dani Aavinen keskustelevat aurinkoisessa haastattelussa muun muassa TUTO Hockeyn uudesta urheilustrategiasta, juniorityöstä ja Mestiksen uusista tuulista. Katso video tai kuuntele keskustelu podcast-muodossa!

 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää