Kiitos kaudesta 2022-2023!

TUTOn kausi 2022-2023 tuli päätökseensä kovan taistelun jälkeen puolivälierätappiolla sarjan kuudennessa ottelussa Kiekko-Espoota vastaan. Haluamme esittää nöyrimmät kiitoksemme ensinnäkin kannattajille, yhteistyökumppaneille ja jokaiselle, jonka panoksella mahdollistettiin ottelutapahtumien järjestäminen ja seuran toiminta. Kiitos, kun elitte ja hengititte kaupungin värikkäintä lätkää kanssamme!

Erityiskiitokset kuuluvat tietenkin myös pelaajille, valmennukselle, huoltajille ja muillekin joukkueen taustahenkilöille. Vilpittömästi onnea jatkoon kaikille, joita ei ensi kaudella TUTO-paidassa nähdä.

Kausi 2022-2023 oli tapahtumarikas ja tunteet vaihtelivat laidasta laitaan. Kausi alkoi Pitsiturnauksessa, missä ennakkoluuloton TUTO esiintyi edukseen napaten yhden voiton. Runkosarja aloitettiin pirteästi ja ensimmäiset kahdeksan ottelua toivat viisi voittoa. TUTOn peli kehittyi kauden mittaan, mutta tuloksellisesti TUTO ei saanut revittyä tarpeellisia pisteitä suoran pudotuspelipaikan saavuttamiseksi ja loppusijoitus runkosarjassa oli kymmenes. Kauden mittaan haasteita aiheuttivat pelaajamateriaalin kapeus ja kärkipelaajien loukkaantumiset, joita pyrittiin paikkaamaan lainapelaajille.

Pudotuspeleissä TUTOn otteet vapautuivat ja jäällä nähtiin taisteleva ja rohkea joukkue, joka pelasi tunteella ja taistellen yhteisen päämäärän eteen sekä ennen kaikkea TUTO- logolle. Villi kortti -kierroksella kaatui KeuPa HT suoraan kahdessa ottelussa ja puolivälieräsarjassa vastaan luisteli runkosarjan ylivoimaisesti voittanut, ja koko kauden sarjaa dominoinut Kiekko-Espoo. TUTO aloitti pelit vakuuttavalla ryöstöllä Espoosta, Kiekko-Espoon kuitenkin napatessa seuraavassa ottelussa voiton takaisin itselleen. Tasaiset kamppailut päättyivät lopulta kuudennessa ottelussa Kupittaalla Espoon ratkaistessa ottelun toisessa jatkoerässä ja etenemällä tasaisesta sarjasta jatkoon voitoin 4-2.

Kausi oli vuoristorataa ylä – ja alamäkineen. Suoritustaso vaihteli liian paljon kauden aikana ja myös yksittäisten pelien sisällä, emme pystyneet löytämään pitkän kauden vaatimaa tasaista suoritustasoa ja hävisimme liikaa tiukkoja pelejä. Joukkueen henki ja ilmapiiri oli hyvä ja menimme kauden läpi suhteellisen pienellä, mutta tiiviillä kokoonpanolla. Joukkue löysi oman identiteettinsä kauden edetessä ja siitä löytyi lopulta paljon luonnetta kauden tiukimmissa paikoissa. Tästä kertoo myös se, että pelasimme kauden parasta lätkää kauden tärkeimmillä hetkillä” summaa päävalmentaja Hermanni Vidman.

Joukkueen hitsautuminen yhtenäiseksi joukkueeksi kauden mittaan ja varsinkin ennakkoluuloton esiintyminen pudotuspeleissä jätti kaudesta suhteellisen positiivisen fiiliksen, vaikka kausi päättyikin pettymykseen. Joukkueen rakentamisessa ei täysin onnistuttu ja siitä vastuun kannan minä. Pyrimme kauden aikana löytämään pelaajamarkkinoilta muutamaa lisävahvistusta joukkueeseen, mutta emme onnistuneet löytämään sopivia pelaajia ja pelaajamateriaali jäi varsin kapeaksi.

Moni pelaaja kasvoi kauden mittaan isompaan rooliin ja otti isoja kehitysaskelia urallaan. Tästä iso kiitos pelaajien työmäärälle ja sitoutumiselle, sekä valmennuksen hyvälle työlle. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että meillä tehdään asioita oikein ja jokaisella on täällä aito mahdollisuus kehittyä pelaajana” toteaa Jouni Virpiö.

TUTOn tarina ei missään nimessä pääty tähän – kaupungin värikkäintä lätkää pelataan Kupittaalla taas syksyllä! Joukkueen kasaaminen taustoineen kaudelle 2023-2024 on aloitettu, ja tulemme tiedottamaan tulevasta kevään mittaan. Joitain palasia julkaistaankin jo todella pian – pysy kuulolla!

Kuva: Hannu Tuominen
Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää