KIITOS KAUDESTA 2021-2022 – KATSE ETEEN JA YLÖS!

TUTO Hockey kiittää kannattajia, yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä kaudesta 2021-2022. Iso kiitos myös pelaajille, valmennukselle ja huollolle siitä, miten tyylikkäästi ja kunniakkaasti karsintasarja hoidettiin. Näin varmistettiin Mestis-paikka myös kaudelle 2022-2023 jo hyvissä ajoin. Vaikea toinen koronakausi oli kaikkea muuta kuin mitä siltä vuosi sitten odotettiin niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Nyt katseet on käännetty seuraavan kauden rakentamiseen ja siihen, että TUTO Hockey palaa takaisin Mestiksen kärkikahinoihin ja tarjoaa jälleen yleisölle kaupungin värikkäintä lätkää.

Valmentajat paketoivat kauden

Kausi oli pitkä ja vaiherikas, eikä se päättynyt kuten suunniteltiin tai toivottiin. Päävalmentaja Hermanni Vidman ja valmentaja Jouni Virpiö summaavat menneen kauden ja avaavat tulevan kauden suunnitelmia alla olevalla videolla. 
 

Toinen koronakausi ensimmäistä taloudellisesti vaikeampi

Toinen koronakausi oli ensimmäistä koronakautta taloudellisesti vaikeampi ja siksi siitä onkin tulossa parin positiivisen tilikauden jälkeen tuntuvasti tappiollinen. Siihen on muutamia keskeisiä syitä.

Kauden 2021-22 osalta varmaan kaikkialla odotettiin koronarokotusten mahdollistavan paluun vanhaan normaaliin – niin Mestiksessä kuin TUTOssakin. Uskottiin, että syksyllä -21 yleisö löytäisi halleihin lähes entiseen malliin ja yritykset järjestäisivät 1,5 vuoden tauon jälkeen asiakastilaisuuksia. Tämä oli virhearvio. Syksyllä yleisökeskiarvo oli noin 500 katsojaa, kun normaalisti samoihin aikoihin yleisökeskiarvo olisi 1100-1300 katsojaa. Erityisesti yritysten tiukka koronalinja asiakastilaisuuksien suhteen söi merkittävästi tuloja läpi kauden. Oman osansa yleisökatoon oli epäilemättä myös urheilullisella menestyksellä. Näin ollen tulopuoli jäi selvästi budjetoidusta.

Siinä missä koronakausi 2020-21 pelattiin lähilohkoissa ja playoffsit normaalia lyhyempinä sarjoina kulujen minimoimiseksi, kausi 2021-22 oli sarjan pelaamistavan osalta normaali ja myös kulut normaalit. Joulukuun lopusta alkanut tyhjille katsomoille pelaaminen sekä Mestis-seuroissa alkuvuodesta riehunut korona-aalto siirsivät pelejä pitkälle kevääseen kasvattaen kustannuksia ja syöden tuloja. Karsintasarja itsessään oli taloudellisesti raskas ja tulojen osalta olematon.

Organisaation henkilöstövaihdokset tilikauden aikana nostivat osaltaan kuluja, mutta olivat toisaalta myös investointeja tulevaisuuteen.

Tässä kohtaa on myös todettava, että valtiolta saatu koronatuki oli erittäin merkittävä, mistä seurassa ollaan luonnollisesti kiitollisia, mutta on silti myös hyvä muistaa, että tuki korvaa vain osan kuluista ja/tai tulojen menetyksistä.
 

Katse eteen ja ylös!

Kahden rikkonaisen ja vaikean koronakauden jälkeen koko organisaatiossa on jo katseet käännetty eteen ja ylös. Ennen koronaa löydetty resepti taloudellisesti kestävästä, urheilullisesti kilpailukykyisestä ja laadukkaita viihtyvyyspalveluja tuottavasta omavaraisesta seurasta on kaivettu esille. Tavoitteena kaudella 2022-23 on palata taistelemaan Mestiksen kärkisijoista ja luoda yleisölle syy tulla hallille nauttimaan hyvästä tunnelmasta, viihteestä ja palveluista. Nämä tavoitteet täytämme yhdessä yhteistyökumppanien, sidosryhmien ja kannattajien kanssa.

Uuden joukkueen ja kauden 2022-23 rakentaminen on jo aloitettu ja merkittävä pala ensi kauden joukkueesta julkaistaan tänään jatkosopimuksen muodossa. Pysy kaupungin värikkäimmän lätkän parissa myös ensi kaudella!

 

Kapteenin kiitokset ja summaus kaudesta

Kristian Tuohilampi päätti uransa kaukalossa tähän kevääseen. Tuohilammen työt toimiston puolella kuitenkin jatkuvat, joten miehestä kuullaan vielä. Tässä Tuohilammen summaus ja kiitokset kaudesta:

Näin on tämä Mestis-kausi 21-22 saatu lopultakin TUTOn osalta päätökseen. Ja aikamoista rallia se kausi olikin! Syksy oli täyttä tervanjuontia, ja keväällä taas purjehdittiin vahvassa myötätuulessa. Harmittavasti playoff-paikka jäi vain yhden voiton päähän mahtavan loppukirin päätteeksi. 

Kaiken kaikkiaan kaudesta muodostui ikimuistoinen kasvutarina, jossa kuukausien rämpimisen jälkeen joukkueesta hitsaantui piinkova yhteisö. Kevään huippuvireestä olisi tietysti ollut hienoa nauttia playoff-pelien merkeissä, mutta tärkeintä joukkueelle oli löytää uudestaan voittava jääkiekko. Siitä on hyvä ammentaa ja jatkaa tulevana syksynä.

Kiitos vielä yhteistyökumppaneille ja ihan kaikille, jotka olivat tämän TUTO-joukkueen matkassa mukana. Pieni kesäloma odottaa, mutta uuden TUTOn matka kaukalossa alkaa jo yllättävän pian!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää