Kiekko-Vantaa sittenkin liian vahva A-junnuille

Me suomalaiset tuppaamme olemaan semmosta väkeä että välillä pitää mennä niin sanotusti pohjalle ennen kuin saamme reivattua kurssin uuteen suuntimaan. Mielenkiintoista onkin nähdä missä vaiheessa TUTO Hockeyn A-junnujen kohdalla on nähtävissä tuo pohja. Valoa paremmasta toki saatiin kun kotijoukkue kohtasi Nuorten Mestiksen karsintalohkoa 2 johtavan K-Vantaan, sillä kahden ensimmäisen erän jälkeen oltiin vielä tasatilanteessa mutta ottelun päätöserässä lohipaidat polskuttivat liian vahvasti.

TUTO Hockeyn A-junnuilla oli ennen sunnuntain kamppailua takanaan monta tappiota ja kirvelevä sellainen koettiin eilen lauantaina kun paikallisvastustaja VG-62 vei TUTOa kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Vaikka pelitapahtumien valossa TUTO ottelua veikin, niin viimeistelyssä oli paljon toivomisen varaa. Siinä missä TUTO-kudit paukkuivat naantalilaisveskarin patjoihin niin vastaavasti VG osasi varsinkin maalinedustilanteissa sähistä sen verran vahvasti että Kimmo Meriläisen takana suhteettoman usein kolisi. Lauantain kokemuksen perusteella moni saattoikin luulla että karsintalohkoa ylivoimaisesti johtava K-Vantaa vie turkulaisia mennen tullen mutta onneksi tuleva ei ole aina ennustettavissa. Kahden ensimmäisen erän jälkeen oltiin tasanumeroissa 2-2 ja jopa niin että TUTO johti ottelua kahteen otteeseen.

Virtaus Vantaajoessa kiihtyy

Kolmatta erää oltiin pelattu vain 17 sekuntia kun TUTO-veskari Kimmo Meriläisen takana kolisi. Jo muinoin muun muassa TUTOakin koutsannut Raimo ”Mätsky” Määttänen jo legendaarisella 70-luvulla lanseeraama toteama on että erän ensimmäinen ja viimeinen minuutti ovat ratkaisevia. Niin tänäänkin. Vantaalaisten maali erän alkuun lamautti kotijoukkueen sellaiseen siltaan josta ei enää noustu. Kahden maalin johtoon vieraat siirtyivät Samu-Santeri Huhdon istuessa huitomisjäähyään. Kuluneet ottelut ovat aika kouriintuntuvasti osoittaneet että TUTOn alivoimapelaaminen osa-alueena ei ole ollut järin toimivaa ja myös tänään TUTOn kiri hyytyi viimeistään tuon alivoiman aikana. Maalivahdin pois ottaminenkaan ei tuonut toivottua tulosta ja kun vieraat loiskivat vielä yhden maalin tyhjiin, lähti kolme pistettä Vantaalle maalein 2-5.

Kun Nuorten Mestiksen karsintasarjaa on jäljellä kymmenen kierrosta, ovat TUTO Hockeyn A-junnut sijalla viisi ja pisteitä on kasassa 26. Matkaa himoittuun neljänteen sijaan on kolme pistettä joten peli ei missään nimessä ole menetetty. Otteluista viisi pelataan kotona Marli Areenalla ja vierasmatseja on ohjelmassa kolme. Pisteitä on kuitenkin ruvettava raapimaan jos paikkaa varsinaisesta Nuorten Mestiksestä haetaan. Seuraavan kerran A-junnujen edesottamuksia pistemetsästyksessä voi tulla seuraamaan lauantaina 17.11.2012 jolloin vastustajaksi saapuu sarjan jumbo HPK Team. Nyt jos koskaan tarvitaan teitä arvoisat vanhemmat, sukulaiset, kaverit, TUTO- friikit ja muut vastaavat jotta fanitetaan TUTO voittoon. Ottelu alkaa 13.50.

Jaa eteenpäin:

PÄÄSYLIPPUJA VAPAUTETTU RAJATTU ERÄ 2.10. !  Kuva: Tiia Mahkonen

Lue lisää

TUTO ja Jesse Helander ovat sopineet pelaajan siirtymisestä loppukauden ajaksi ulkomaille, nimittäin RedBull Hockey Juniorsin riveihin...

Lue lisää

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää