Keuruulta jäi käteen karvas tappio

KeuPa HT – TUTO Hockey

5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

Tilastot

TUTO Hockey matkasi viikon ainoaan peliinsä Keuruulle hyvin valmistautuneena. Vastassa odotti Keski-Suomen Mestis-vahvistus KeuPa HT. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta kolmannessa erässä KeuPa pääsi niskan päälle iskien taululle lukemat 5-2.

”Tullaan pelipaikalle vakavina, mutta valmiina. Viimeksi täällä hävittiin, ja meille on nyt tärkeää ottaa pinnoja”, summasi tunnelmia TUTOn päävalmentaja Miika Elomo hetkeä ennen peliä.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin turkulaisten organisoitua hyökkäyspeliä. Kotijoukkue KeuPa edusti virkeänä ja selvästi taistelutahtoisena.

Avauserässä KeuPa siirtyi kotijohtoon laukoessaan kiekon verkkoon ajassa 12:23. Maalista vastasi Thomas Andres. Turkulaisten maalijuhlat käynnistyivät vain hetkeä myöhemmin, kun Hannu Kuru pussitti lätyn Tuukka Pulliaisen syötöstä tasaten lukemat 1-1.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa TUTOn aloittaessa vajaalukuisena. KeuPa sai lopulta pelata ylivoimaa heti erän alkuun lähes neljä minuuttia, mutta maalien makuun kotijoukkue ei päässyt.

TUTO osasi hyödyntää ylivoimansa paremmin. Joukkue osoitti vahvaa erikoistilannepelaamista siirtyessään johtoon Mikko Laineen ylivoimamaalilla.

Erän lopussa KeuPa tuntui saavan pelin juonesta kiinni. Kotijoukkueen ylivoimalla nähtiin arvokas tasoitusmaali, jonka pussitti KeuPa-hyökkääjä Jussi Viitanen. Tasatilanne kuljetti joukkueet kolmanteen erään.

Kotijoukkue vahvana miesvajeesta huolimatta

”Kolmannessa erässä ei kärsivällisyys riittänyt. Pelaajilta tuli vääriä valintoja”, pohti TUTO-valmentaja.

”Eikä ole mikään selitys, että meiltä puuttuu vakiokaluston miehiä. Mestis on kova sarja ja nuorten pelaajien pitää kunnioittaa lainalaisuuksia tai käy huonosti.”

Sekä TUTOn että KeuPan kokoonpanoista puuttui porukkaa, sillä pelaajia on sairastuvalla merkittävä määrä. Miesvajaus ei kuitenkaan näkynyt kotijoukkueen pelissä. Lasse Salonkari vei kotijoukkueen johtoon ajassa 45:13. Ylivoimalla eroa turkulaisiin kasvatti entisestään Jesse Pelamo. Lukemat viimeisteli Jere Friberg tyhjään maaliin.

Kotijoukkueen aktiivinen pelaaminen piti pisteet Keuruulla. Ottelu päättyi lopulta lukemin 5-2.

”Tämmöisen illan piti tulla meille. Kolmannesta erästä oppia ja sitten mennään eteenpäin”, tiivisti Elomo.

TUTO Hockey palaa kotikaukaloon keskiviikkona 18.1. klo 18.30. Marli Areenalla vastaan asettuu K-Vantaa. Liput ostat edullisemmin ennakkoon Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää