Keuruulta jäi käteen karvas tappio

KeuPa HT – TUTO Hockey

5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

Tilastot

TUTO Hockey matkasi viikon ainoaan peliinsä Keuruulle hyvin valmistautuneena. Vastassa odotti Keski-Suomen Mestis-vahvistus KeuPa HT. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta kolmannessa erässä KeuPa pääsi niskan päälle iskien taululle lukemat 5-2.

”Tullaan pelipaikalle vakavina, mutta valmiina. Viimeksi täällä hävittiin, ja meille on nyt tärkeää ottaa pinnoja”, summasi tunnelmia TUTOn päävalmentaja Miika Elomo hetkeä ennen peliä.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin turkulaisten organisoitua hyökkäyspeliä. Kotijoukkue KeuPa edusti virkeänä ja selvästi taistelutahtoisena.

Avauserässä KeuPa siirtyi kotijohtoon laukoessaan kiekon verkkoon ajassa 12:23. Maalista vastasi Thomas Andres. Turkulaisten maalijuhlat käynnistyivät vain hetkeä myöhemmin, kun Hannu Kuru pussitti lätyn Tuukka Pulliaisen syötöstä tasaten lukemat 1-1.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa TUTOn aloittaessa vajaalukuisena. KeuPa sai lopulta pelata ylivoimaa heti erän alkuun lähes neljä minuuttia, mutta maalien makuun kotijoukkue ei päässyt.

TUTO osasi hyödyntää ylivoimansa paremmin. Joukkue osoitti vahvaa erikoistilannepelaamista siirtyessään johtoon Mikko Laineen ylivoimamaalilla.

Erän lopussa KeuPa tuntui saavan pelin juonesta kiinni. Kotijoukkueen ylivoimalla nähtiin arvokas tasoitusmaali, jonka pussitti KeuPa-hyökkääjä Jussi Viitanen. Tasatilanne kuljetti joukkueet kolmanteen erään.

Kotijoukkue vahvana miesvajeesta huolimatta

”Kolmannessa erässä ei kärsivällisyys riittänyt. Pelaajilta tuli vääriä valintoja”, pohti TUTO-valmentaja.

”Eikä ole mikään selitys, että meiltä puuttuu vakiokaluston miehiä. Mestis on kova sarja ja nuorten pelaajien pitää kunnioittaa lainalaisuuksia tai käy huonosti.”

Sekä TUTOn että KeuPan kokoonpanoista puuttui porukkaa, sillä pelaajia on sairastuvalla merkittävä määrä. Miesvajaus ei kuitenkaan näkynyt kotijoukkueen pelissä. Lasse Salonkari vei kotijoukkueen johtoon ajassa 45:13. Ylivoimalla eroa turkulaisiin kasvatti entisestään Jesse Pelamo. Lukemat viimeisteli Jere Friberg tyhjään maaliin.

Kotijoukkueen aktiivinen pelaaminen piti pisteet Keuruulla. Ottelu päättyi lopulta lukemin 5-2.

”Tämmöisen illan piti tulla meille. Kolmannesta erästä oppia ja sitten mennään eteenpäin”, tiivisti Elomo.

TUTO Hockey palaa kotikaukaloon keskiviikkona 18.1. klo 18.30. Marli Areenalla vastaan asettuu K-Vantaa. Liput ostat edullisemmin ennakkoon Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Pudotuspelien irtoliput tulevat myyntiin perjantaina 8.3. kello 12.00. Liput matseihin myy Lippu.fi, ja poikkeuksellisesti kaikki liput...

Lue lisää

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää