Keskiviikkona laitetaan lättyä pussiin legendaarisessa Hakametsän hallissa

Keskiviikkona luvassa on mielenkiintoinen taisto sarjanousijaa vastaan, kun TUTO lähtee kaatamaan KOOVEEta Tampereen jääkiekkopyhättöön.

KOOVEEn tarina Mestikseen nousussa on harvinainen. Kaudella 2017-2018 se tahkosi vielä Suomi-sarjaa, päätyen runkosarjassa vaatimattomasti sijalle 6. Jatkosarjan kautta Play Offeissa joukkue alkoi kuitenkin löytää uutta draivia tekemiseensä ja päätyikin mitalisjoille napaten hopeaa, kun JHT Kalajoelta vei sarjan mestaruuden.

KOOVEEn tavoite saada Mestis-lisenssi karsimalla sai kylmää vettä niskaansa, kun Kokkolan Hermes ei ollut niin vain kaadettavissa, vaan taisteli urhoollisesti sarjapaikkansa säilyttäen.

KOOVEEn tilaisuus tuli kuitenkin Espoo Unitedin konkurssin myötä. Espoolaisten epäonni tarjosi mahdollisuuden lisenssiin sekä JHT:lle, että KOOVEElle, joista vain KOOVEE:lla oli riittävät resurssit ottaa lisenssi haltuun. Näin pitkät perinteet omaava tamperelaisseura pääsi kokeilemaan taas siipiensä kantavuutta Mestis-tasolla yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Keskiviikon ottelussa TUTO on pelaajamateriaaliltaan selkeästi kokeneempi ja lähteekin liikkeelle hienoisena ennakkosuosikkina, vaikka sarjataulukossa joukkueet ovatkin tasoissa ja KOOVEElla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. TUTO on haastavien ensimmäisten otteluiden jälkeen näyttänyt aitoa TUTOlaista periksiantamattomuutta ja voitontahtoa, joita tarvitaan myös keskiviikkona Hakametsässä. 

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen on täynnä latausta ja jaossa on taas molemmille joukkueille tärkeät kolme pistettä. KOOVEEn kunto kotihallissaan on iso kysymysmerkki, mutta varmaa on ainakin se, että ottelu tulee olemaan värikäs, eivätkä tamperelaiset ole tottuneet päästämään turkulaisia koskaan turhan helpolla. Peukut pystyyn myös kotikatsomoissa ja seuraavan kerran tervetuloa Kupittaalle perjantaina 19.10., kun Jokipojat vierailee Turussa!
 

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan
 

Kamppailu pisteistä jatkuu Kupittaalla taas perjantaina (19.10.) klo 18:30, kun vieraaksi saapuu Jokipojat. Liput tuohon otteluun saat edullisemmin ennakkoon täältä.

Jaa eteenpäin:

TUTO Hockey ja Niklas Grönlund ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 koskevan pelaajasopimuksen. Uusi seura tiedottaa asiasta...

Lue lisää

Mestis-seurojen tiedote Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen...

Lue lisää

TUTOn Liiga-lisenssihakemus on edelleen voimassa TUTO Hockey on tänään, tiistaina 28.11., saanut Liigan lisenssikomitean puheenjohtajalta tiedon,...

Lue lisää