Keskiviikkona laitetaan lättyä pussiin legendaarisessa Hakametsän hallissa

Keskiviikkona luvassa on mielenkiintoinen taisto sarjanousijaa vastaan, kun TUTO lähtee kaatamaan KOOVEEta Tampereen jääkiekkopyhättöön.

KOOVEEn tarina Mestikseen nousussa on harvinainen. Kaudella 2017-2018 se tahkosi vielä Suomi-sarjaa, päätyen runkosarjassa vaatimattomasti sijalle 6. Jatkosarjan kautta Play Offeissa joukkue alkoi kuitenkin löytää uutta draivia tekemiseensä ja päätyikin mitalisjoille napaten hopeaa, kun JHT Kalajoelta vei sarjan mestaruuden.

KOOVEEn tavoite saada Mestis-lisenssi karsimalla sai kylmää vettä niskaansa, kun Kokkolan Hermes ei ollut niin vain kaadettavissa, vaan taisteli urhoollisesti sarjapaikkansa säilyttäen.

KOOVEEn tilaisuus tuli kuitenkin Espoo Unitedin konkurssin myötä. Espoolaisten epäonni tarjosi mahdollisuuden lisenssiin sekä JHT:lle, että KOOVEElle, joista vain KOOVEE:lla oli riittävät resurssit ottaa lisenssi haltuun. Näin pitkät perinteet omaava tamperelaisseura pääsi kokeilemaan taas siipiensä kantavuutta Mestis-tasolla yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Keskiviikon ottelussa TUTO on pelaajamateriaaliltaan selkeästi kokeneempi ja lähteekin liikkeelle hienoisena ennakkosuosikkina, vaikka sarjataulukossa joukkueet ovatkin tasoissa ja KOOVEElla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. TUTO on haastavien ensimmäisten otteluiden jälkeen näyttänyt aitoa TUTOlaista periksiantamattomuutta ja voitontahtoa, joita tarvitaan myös keskiviikkona Hakametsässä. 

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen on täynnä latausta ja jaossa on taas molemmille joukkueille tärkeät kolme pistettä. KOOVEEn kunto kotihallissaan on iso kysymysmerkki, mutta varmaa on ainakin se, että ottelu tulee olemaan värikäs, eivätkä tamperelaiset ole tottuneet päästämään turkulaisia koskaan turhan helpolla. Peukut pystyyn myös kotikatsomoissa ja seuraavan kerran tervetuloa Kupittaalle perjantaina 19.10., kun Jokipojat vierailee Turussa!
 

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan
 

Kamppailu pisteistä jatkuu Kupittaalla taas perjantaina (19.10.) klo 18:30, kun vieraaksi saapuu Jokipojat. Liput tuohon otteluun saat edullisemmin ennakkoon täältä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää