Keskiviikkona jäähyväiset KooKoolle: "Yksi laadukkaimmista jengeistä, joka on Mestiksessä pelannut"

TUTO Hockey – KooKoo

Ke 25.2. klo 18.30

Marli Areena

TUTO Hockey ja Liigaan ensi kaudeksi nouseva Kouvolan KooKoo kohtaavat keskiviikkona viimeisen kerran Mestiksen runkosarjassa. Marli Areenalla on pelissä suuret panokset, sillä KooKoo taistelee runkosarjan voitosta ja TUTO pudotuspelien kotiedusta.

”Vastustaja ei saisi pisteitä menettää, että pystyisivät runkosarjan voitosta pelaamaan. Sen takia tulossa on varmasti kovatasoinen, kovavauhtinen ja kovatunteinen peli. Tämä on yksi niistä Mestiksen runkosarjapeistä, joissa on panosta oikein kunnolla”, ennakoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

KooKoo on johtanut Mestistä läpi kauden, mutta putosi vastikään sarjassa toiseksi, pisteen Mikkelin Jukureiden taakse. TUTO sen sijaan on sarjataulukossa sijalla viisi, kaksi pistettä neljännestä, ja viisi kolmannesta paikasta. Turkulaisten edellä olevat JYP-Akatemia ja Kajaanin Hokki ovat tosin pelanneet TUTOa enemmän pelejä.

”Saadaan hyvä mittari tänne ja voittoja pitäisi ottaa, että saataisiin se kotietu kairattua itsellemme. Aika isot ovat odotusarvot huomista varten”, Lehkonen kertoo.

T. Laine TUTOon menestys mielessään

TUTO sai siirtorajalla mieluisan paluumuuttajan, kun Tommi Laine saapui turkulaisryhmään Ruotsista. Keskushyökkääjä saikin jo viikonloppuna tililleen kauden ensimmäiset Mestis-pelinsä.

”Mukavaa oli laittaa pitkästä aikaa TUTO-paita päälle. Nyt on kovat kaksi peliä alla ja itsellä aika pahasti hakemista vielä, mutta kai se siitä pikkuhiljaa lähtee. Aika erilaista peliä tämä on, mitä Ruotsissa on tottunut pelaamaan”, sanoo TUTOn kolmas Laine, Mikon ja Jeren lisäksi.

28-vuotias Laine pelasi TUTOssa viimeksi neljä vuotta sitten, ja on sen jälkeen kerännyt kokemusta Ruotsin lisäksi myös Tanskasta. TUTOon mies palasi luonnollisesti menestys mielessään.

”Olisi kiva pelata kevään pelejä pitkään, sillä siitä on aikaa, kun on viimeksi itse pelannut pitkälle kevääseen.”

Ruuhkaviikot käynnissä

TUTO ja KooKoo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella viidesti, voittojen ollessa kouvolalaisille 3-2. 

”Keskiviikkona on vastassa mielestäni sarjan laadukkain joukkue, niin pelitavallisesti kuin yksilötasoltaankin. Yksi laadukkaimmista jengeistä, joka on minun Mestis-historiani aikana sarjassa pelannut”, Ismo Lehkonen kehuu.

TUTOlla on jälleen käynnissä kolmen ottelun viikko, kun perjantaina Kupittaalla kohdataan JYP-Akatemia ja lauantaina Heinolassa Peliitat. Lehkonen painottaa kuitenkin, että joukkue keskittyy vain yhteen peliin kerrallaan.

”Meillä on nyt viisi tasaista ketjua ja voidaan luottavaisin mielin laittaa kenet tahansa pelaamaan. Nyt haetaan kuntopiikkiä ja meidän pitäisi koko ajan saada vain parempaa ja parempaa liikettä aikaiseksi. Siksi pitääkin ladata yksittäiseen peliin kaikki mitä löytyy, niin saattaa ne karstatkin lähteä koneistosta irti.”

TUTO Hockey ja KooKoo kohtaavat Marli Areenalla keskiviikkona 25.2. klo 18.30 alkaen. Hanki ennakkoon edullisemmat otteluliput TÄSTÄ ja osallistut samalla Lenovon tablettitietokoneen arvontaan!

Seuraa heitä

#8 Juuso Rajala, KooKoo

Mestiksen pistepörssin kärkeen hiljattain ohi 16 peliä vähemmän pelanneen Tuukka Pulliaisen noussut Rajala on tehnyt 50 ottelussa tehopisteet 11+38=49. Aina vaarallinen, kuten tehopisteetkin kertovat.

#21 Tommi Laine, TUTO Hockey

Luotettava kahden suunnan sentteri tuo tärkeää kokemusta nuoren turkulaisryhmän riveihin. Nähdäänkö jo keskiviikkona kenties hyökkäysketju Laine-Laine-Laine?

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää