Keskiviikkona ehkä viimeinen Mestiksen El Clásico

Jukurit – TUTO Hockey

Ke 9.3. klo 18.30

Mikkeli

TUTO Hockey ja Liigaan ensi kaudeksi nouseva Mikkelin Jukurit kohtaavat keskiviikkona ehkä viimeisen kerran Mestiksessä. Jukurit on jo varmistanut runkosarjavoiton, mutta kuluvan kauden kamppailuissa voitot ovat TUTOlle 2-1.

”Se on ehkä viimeinen peli mitä TUTO Mikkelissä pelaa. Tietysti playoffeissa voivat tulla vastaan, mutta kiva päästä sinne viimeistä kertaa”, sanoo hyvän pelin JYP-Akatemiaa vastaan lauantaina pelannut TUTO-maalivahti Kalle Hokkanen.

”Kuitenkin tuleva liigajoukkue ja aika ylivoimainen ollut tällä kaudella. Kiva päästä testaamaan niiden vire.”

TUTO on Mestiksessä tällä hetkellä kuudentena, vain kaksi pistettä viidennellä sijalla olevan KeuPa HT:n perässä. KeuPa on myös pelannut ottelun turkulaisia enemmän.

”Joukkue on ollut hyvä tämän mun valmentajakauden aikana. Mä olen laivan kapteeni ja jätkät toteuttaa. Heitä pitää tukea, että he uskaltavat toteuttaa ja sitä kautta peliä pitää pelata joka sekunti”, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo korostaa.

”Me tarvitaan tervettä itsekkyyttä, halua tehdä itse se maali ja ratkaista ottelu. Terve itsekkyys kuuluu tähän lajiin ja palvelee joukkuetta.”

Jukurit johtaa Mestistä peräti 18:lla pisteellä ja on jo varmistanut runkosarjan voiton.

”Kova haaste meille ja erittäin hyvään paikkaan. Muutama peli jäljellä ja sitten alkaa playoffit. Iso päivä meille ja nähdään missä mennään joukkueena. Mahdollisuus viestittää myös muille seuroille, missä mennään”, sanoo Elomo.

Palve metsästää Forsellia

Jukureiden Oula Palve pelaa huikeaa kautta ja mies on iskenyt 41 ottelussa peräti tehopisteet 31+38=69. 24-vuotias hyökkääjä on vain kahden pisteen päässä TUTO-legenda Tero Forsellin Mestiksen piste-ennätyksestä, joka on siis 71 tehopistettä kaudelta 2006-2007.

TUTOn puolustuspeli on kuitenkin Elomon tulon jälkeen tiivistynyt, joten Palvella on varmasti kova työ saada tehopisteitä turkulaisia vastaan.

”Alle kaksi maalia per peli mennyt omiin sen jälkeen, kun Elomo tuli. Me mennään puolustuksen kautta ja käännetään nopeasti peliä. Maalintekotehokkuutta tarvitaan lisää ja keväällä ollaan iso nimi”, TUTO-hyökkääjä Hannu Kuru uskoo.

TUTO ja Jukurit ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. TUTO voitti kauden avausottelun Mikkelissä 2-0 ja vei voiton myös seuraavassa kohtaamisessa Kupittaalla jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Viimeisimmässä kohtaamisessa tammikuun puolivälissä Jukurit vei pisteet Marli Areenalla kuitenkin selvästi maalein 1-5. Turkulaisten ykköstykki Jukurit-kohtaamisissa on ollut Topi Taavitsainen, joka on tehnyt kolmessa ottelussa neljä maalia.

”Hieno päästä Mikkeliin. Alkukaudesta käytiin siellä kerran pelaamassa ja voitettiin, joten on hieno päästä testaamaan tämänhetkistä tasoa ja näyttämään, että TUTOkin on tulossa täältä”, päättää Kuru.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää