Kelkkajääkiekko esittelyssä perjantaina

Kelkkajääkiekko pääsee toistamiseen näyttävästi esille Turussa 8. helmikuuta TUTO Hockey -K-Vantaa Mestis-ottelun erätauolla. Turun Seudun Vammaisjärjestöjen, Soveltavan liikunnan yhdis-tysten jäsenille, kuntien erityisliikunnasta vastaaville sekä kaikille kiinnostuneille tarjotaan mah-dollisuus Marli Areenan harjoitusjäähallissa (kulku alaovesta) klo 16 alkaen tutustua kelkkajää-kiekkoon ja kokeilla lajia. Paikalla on 6 helsinkiläistä alan harrastajaa opastamassa.

TUTO Hockey haluaa osoittaa laajaa yhteiskunnallista vastuuta tarjoamalla kelkkajääkiekolle mahdollisuuden mainostaa lajiaan Mestisottelun yhteydessä. TUTO Hockey jakaa kelkkajääkiekon kanssa toiveen siitä, että Suomesta osallistuisi jonain päivänä kelkkajääkiekkojoukkue lajin kan-sainvälisiin arvokilpailuihin. Tästä syystä lajin harrastukseen halutaan lähitulevaisuudessa leviä-vän yhä laajemmalle Suomessa ja tietysti rantautuvan myös Turun seudulle. Mikäli kelkkajääkiek-kotoiminta saadaan pyöräytettyä Suomessa täyteen vauhtiin, tarvitsee kelkkajääkiekkoperhe yhä uusia pelaajia.

”Kelkkajääkiekko on yksi nuorimmista vammaisurheilulajeista Suomessa. Laji soveltuu liikunta-vammaisille pelaajille, joilla on hyvä ylävartalon hallinta ja istumatasapaino sekä hyvä käsien toimintakyky. Yleisin kelkkajääkiekkoilijan vamma on alaraajan vamma. Laji soveltuu myös erinomaisesti sellaisille jääkiekkoilijoille, jotka eivät esimerkiksi polvi- tai muiden urheiluvammojen vuoksi voi harrastaa jääkiekkoa. Lajia voi Suomessa pelata myös vammaton pelaaja. Kelkkajääkiekon säännöt ovat lähes samat kuin jääkiekossa. Ottelut pelataan tavallisessa jääkiekkokaukalossa. Peliaika on 3 x 15 minuuttia. Yhdestä joukkueesta on kentällä yhtä aikaa kuusi pelaajaa, joista yksi on maalivahti. Kenttäpelaajat ja maalivahti pelaavat peliä kelkassa istuen. Pelaajilla on normaalit jääkiekkovarusteet.”

 

Lähde: Soveltava Liikunta SoveLi ry:n tiedote

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää