Keinänen: "Luotan maalien tulevan selkärangasta."

Mestiksen hallitseva maalikuningas Aki Keinänen jää mielellään treenien jälkeen jututettavaksi, kun kuulee olleensa fanien ykköstoive haastateltavaksi pelaajaksi. Hikikarpalot kasvoilla kertovat omaa kieltään edellisen puolitoistatuntisen ohjelmasta. Jäällä on menty kovaa.


– Yhtä pahalta tuntuu mitä aina kesän jälkeen. Vaikka miten juoksee ja treenaa kesällä, jäällä on niin erilaista, että pahalta se tuntuu joka syksy. Loppuviikosta varmaan jo ihan ok, maalipyssy sanoo ja löysää samalla uusien luistintensa nauhoja.


Vaikka uudet luistimet puristavatkin vielä epämukavasti jalkoja, eikä kroppa vielä nauti jääkiekosta, on tätä hetkeä jo odotettukin.


– Tunteja ja päiviä laskettiin pari viikkoa ennen kuin päästiin hallille. Into on tällä hetkellä tietenkin hemmetin kova. Vähän turhan pitkä tuo kesäkausi, viittaa Keni lyhyeksi jääneeseen pudotuspelikevääseen.


Vaasan Sport oli keväällä liian kova vastustaja, mutta vaikka parempi voittikin, ei se poista häviämisen tuomaa tuskaa. Eikä sitä tuskaa poista kokonaan edes maalipörssin voitto.


– Kausi oli iso pettymys, odotukset oli kuitenkin niin paljon korkeammalla. Jälkikäteen ajatellen maalipörssin voittaminen oli itselle lähinnä sellainen osoitus siitä, että on jotain tehty oikein. 11 vuotta taitaa olla Mestistä takana ja nyt tuli ensimmäinen maalikuninkuus.

 

Maalintekijän uusi työkalu. Tällä on tarkoitus laittaa lättyä pussiin totutulla tehokkuudella.

 


Mikä sitten on maalintekotaidon ja kovien laukausten salaisuus? (Tämän kysymyksen käski maalikuninkaalle esittää yksi edustusjoukkueen maalivahdeista.)

 

– Nuorempana tuli lämittyä kesäisin aika paljon. Nykyään en enää lauo kesäisin, luotan maalien tulevan jo selkärangasta.


– Junnuna lauoin paljon treenien ulkopuolellakin, vanerilta. Reenien jälkeen lauon nykyäänkin, jos vaan aikaa jää. Ja itselläni on vähän erilainen laukaisutyyli, mitä muilla. Se tekee siihen ehkä vähän vielä lisää.

Jaa eteenpäin:

Samuel Jukuri tulee tilkitsemään TUTOn maalia perjantain kotiotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen, sillä...

Lue lisää

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää