Keinänen: "Luotan maalien tulevan selkärangasta."

Mestiksen hallitseva maalikuningas Aki Keinänen jää mielellään treenien jälkeen jututettavaksi, kun kuulee olleensa fanien ykköstoive haastateltavaksi pelaajaksi. Hikikarpalot kasvoilla kertovat omaa kieltään edellisen puolitoistatuntisen ohjelmasta. Jäällä on menty kovaa.


– Yhtä pahalta tuntuu mitä aina kesän jälkeen. Vaikka miten juoksee ja treenaa kesällä, jäällä on niin erilaista, että pahalta se tuntuu joka syksy. Loppuviikosta varmaan jo ihan ok, maalipyssy sanoo ja löysää samalla uusien luistintensa nauhoja.


Vaikka uudet luistimet puristavatkin vielä epämukavasti jalkoja, eikä kroppa vielä nauti jääkiekosta, on tätä hetkeä jo odotettukin.


– Tunteja ja päiviä laskettiin pari viikkoa ennen kuin päästiin hallille. Into on tällä hetkellä tietenkin hemmetin kova. Vähän turhan pitkä tuo kesäkausi, viittaa Keni lyhyeksi jääneeseen pudotuspelikevääseen.


Vaasan Sport oli keväällä liian kova vastustaja, mutta vaikka parempi voittikin, ei se poista häviämisen tuomaa tuskaa. Eikä sitä tuskaa poista kokonaan edes maalipörssin voitto.


– Kausi oli iso pettymys, odotukset oli kuitenkin niin paljon korkeammalla. Jälkikäteen ajatellen maalipörssin voittaminen oli itselle lähinnä sellainen osoitus siitä, että on jotain tehty oikein. 11 vuotta taitaa olla Mestistä takana ja nyt tuli ensimmäinen maalikuninkuus.

 

Maalintekijän uusi työkalu. Tällä on tarkoitus laittaa lättyä pussiin totutulla tehokkuudella.

 


Mikä sitten on maalintekotaidon ja kovien laukausten salaisuus? (Tämän kysymyksen käski maalikuninkaalle esittää yksi edustusjoukkueen maalivahdeista.)

 

– Nuorempana tuli lämittyä kesäisin aika paljon. Nykyään en enää lauo kesäisin, luotan maalien tulevan jo selkärangasta.


– Junnuna lauoin paljon treenien ulkopuolellakin, vanerilta. Reenien jälkeen lauon nykyäänkin, jos vaan aikaa jää. Ja itselläni on vähän erilainen laukaisutyyli, mitä muilla. Se tekee siihen ehkä vähän vielä lisää.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää