Kausi 2013-2014 käynnistyi tänään

TUTOn kausi 2013-2014 on nyt virallisesti käynnistynyt. Joukkue aloitti tänään ohjatun harjoittelun uuden päävalmentajansa Ismo Lehkosen ohjauksessa. Kauden ensimmäinen ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona, 7.8. klo 18.30, jolloin vastaan asettuu HCK.

Joukkue valmistautuu kauteen viidellä harjoitusottelulla

TUTO aloitti ohjatun harjoittelun joukkueena tänään. Omatoimijaksolta palaavat pelaajat harjoittelivat ensimmäisen kerran jäällä ohjatusti klo 16.30. TUTO pelaa ennen runkosarjan alkua yhteensä viisi harjoitusottelua. HCK-ottelun lisäksi TUTO kohtaa kotonaan Vaasan Sportin 6.9. ja VMF Pietarin 23.8. Tämän lisäksi TUTO osallistuu Vaasa Cupiin 16.-17.8.

– Joukkue on käytännössä valmis ja olemme valmiita aloittamaan kauden. Hyviä ja innokkaita poikia on ryhmässä paljon. Monenlaista ryhmää olen valmentanut ja tämä on todella urheilullinen porukka. Odotusarvot ovat erittäin suuret, kertoo päävalmentaja Lehkonen.

Päävalmentaja Lehkonen olisi halunnut pelata harjoitusotteluita myös SM-liigajoukkueita vastaan.

– Olisimme ehdottomasti halunneet pelata paikalliskamppailun TPS:ää vastaan. Olisimme voineet täyttää Artukaisten Nakkikattilan, mutta Palloseuraa ei kiinnostanut. He olisivat vaikka saaneet pitää ottelun tuotot, mutta ilmeisesti rahaa on siellä tarpeeksi, Lehkonen kertoo.

Amerikan avut uuden haasteen edessä

TUTOn tuoreet vahvistukset Jordan Dewey ja Ryan Ruikka lähtevät kauteen uusista lähtökohdista. Molemmat pelurit ovat Euroopassa ensimmäistä kertaa urallaan. Dewey ja Ruikka siirtyivät Turkuun suoraan yliopistosarja NCAA:sta.

– Tämä on ensimmäinen kauteni Euroopassa ja odotan kovasti ensimmäistä ottelua. Suurimman muutoksen peliin tekee suuri kaukalo, mutta uskoisin sen sopivan minulle todella hyvin, kertoo Dewey.

Ruikka puolestaan on ollut kaupungissa kauemmin ja onkin viihtynyt Turussa hyvin.

– Minut on otettu joka puolella Turussa vastaan erittäin hyvin. Olen viihtynyt loistavasti ja joukkuekaverit tuntuvat erittäin mukavilta. NCAA:ssa olen tottunut pelaamaan nopeatempoista kiekkoa, joten uskoisin, että Mestis on juuri oikea askel minulle tässä vaiheessa uraani, Ruikka sanailee.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää