Kauden avausvoitto haussa vieraspelikiertueella

TUTO Hockey aloittaa kolmen ottelun vieraspelikiertueensa Suomen keskipisteestä, IIsalmesta

TUTOlla on edessään melkoinen määrä kilometrejä Suomen maanteillä, kun vieraskiertue alkaa tänään Iisalmessa. IPK:n kauden ensimmäiset ottelut ovat sujuneet TUTOn kanssa identtisesti, joten molemmilla joukkueilla on kova nälkä saada kauden ensimmäiset pisteet plakkariin.

Viime kaudella joukkueiden kamppailut olivat varsin tasaisia, eikä illan ottelustakaan ole luvassa kummallekaan helppo. Ottelunjjälkeiseen palautumiseenkaan ei ole luvassa kauaa aikaa, sillä huomenna lauantaina kohdataan jo Pohjois-Suomen ylpeys RoKi Rovaniemen Lappi Areenalla. Keskiviikkona 10.10. puolestaan matkataan kohtii Lempäälää, aina vaarallisen LeKin vieraaksi.

Kysyimme TUTOn Matias Lehtoselta alkukaudesta ja ensimmäisestä vieraspelikiertueesta.

Lehtonen myöntää, ettei alkukausi ole sujunut ihan odotusten mukaan, mutta eteenpäin mennään positiivisella mielellä:

– Vastoinkäymisistä pitää ammentaa voimavarat kääntää kurssi. Jopa pienen kiukun kautta. Lisäksi meidän pitää saada puolustuspeliin paljon lisää jämäkkyyttä.

Kysyttäessä sytyttävintä vastustajaa, toteaa Lehtonen, etteivät joukkueet fiilistasolla eroa toisistaan mutta mainitsee myös, että on kuitenkin mukava päästä Iisalmessa haastamaan entistä joukkuetoveri Mika-Matti ”Pentti Köyri” Hyväristä, joka pelasi TUTOssa neljä kautta, 2015-2018, siirtyen täksi kaudeksi Peli-Karhuihin. Matka Iisalmeen bussissa on pitkä, mutta aika kuluu Lehtosen mukaan nopeasti muun muassa korttia pelaten. Otteluun keskittyminen alkaa kunnolla vasta paikan päälle saavuttaessa.

Lehtonen on ottanut alkukaudella vahvaa roolia joukkueessa ja onkin kahdella osumallaan ja kahdella syöttöpisteellään TUTOn pistepörssin ykkönen. Kysyttäessä miehen omista tavoitteista kaudelle, hän vastaa:

– Henkisen puolen kehittyminen on ykkösjuttu. Tottakai myös jaksaminen, eli fyysinen puoli on tärkeää. Fyysisen puolen suhteen viime kesän treenaamiset menivät erinomaisen hyvin.

Tähän on helppo yhtyä, vahva fysiikka näkyy itseluottamuksena kaukalossa. Tällä vieraspelirundilla on jaossa 9 tärkeää pistettä. TUTO toivoo kannattajia tietysti vieraspeleihinkin kannustamaan, mutta ainakin hengessä on nyt syytä olla mukana, jotta seuraava kotiottelu Peliittoja vastaan käydään jo voittoputkessa!

 

Tektsti:Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan

 

Ensimmäisen kotivoiton jahtaaminen jatkuu ensi viikon perjantaina (12.10.), kun Peliitat rantautuu Turkuun. Hanki lippusi edullisemmin ennakkoon, ja tule kannustamaan TUTO voittoon! Liput tästä: goo.gl/61bqzN

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää