Kauden aloitusottelu jätti vielä hiottavaa suoritukseen

Kauden avausotteluun on ladattu aina paljon tunnetta ja odotusta. Pitkän matkan Kupittaalle matkanneet kokkolalaiset olivatkin erän alussa nälkäisinä hakemassa pitkästä aikaa voittoa turkulaisista.

Ensimmäiset minuutit joukkueet vetivät kovalla tempolla päästä päähän toisiaan mittaillen. Hermekselle tarjoiltiin maalin mahdollisuutta jo ajassa 3:27, kun TUTOn kapteeni Jere Karlssonille vihellettiin poikittaisesta mailasta 2 minuutin jäähy. Alivoimalla TUTOlla ei kuitenkaan ollut mitään hätää, vaan Hermes sai jäähyn aikana aikaiseksi vain yhden kunnon vedon kohti maalia ja senkin Julius Pohjanoksa nappasi helposti.

TUTO sai helposta alivoiman selvittämisestä selkeästi lisää puhtia luistimiin ja Hermeksen ottaessa ajassa 5:54 kampituksesta jäähyn, alkoi tehokas ylivoima, joka tuotti 1-0 maalin Matias Lehtosen komeasta laukauksesta. Maalin jälkeen TUTO jatkoi pirteällä pelillä, mikä tuottikin seuraavan, 2-0 osuman ajassa 15:36 Juho Virtasen laittaessa lättyä pussiin Lehtosen komeasta esityöstä.

Toisessa erässä Hermes nosti tasoaan

Hermes ei ollut kuitenkaan valmis taipumaan. Toisessa erässä pelattiin sitä kuuluisaa ja viihdyttävää värikästä kiekkoa, mutta valitettavasti TUTOn osalta heikoin tuloksin. TUTO nappasi jäähyt ajassa 22:04 ja heti perään 23:23, eli Hermekselle tarjoutui 41 sekunnin ajan jopa 5-3 ylivoima, mutta TUTO piti pintansa. Pohjanoksa osoitti jälleen kerran kykynsä pitämällä maalillaan päänsä kylmänä.

Hermeksen Miro Lehtimäki onnistui kuitenkin erän puolivälissä ajamaan läpi maalin eteen ja pujotti kiekon Jullen ohi maaliin, kaventaen pelin tilanteeseen 2-1. Molemmilla joukkueilla oli erässä hyviä paikkoja, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa erän viimeisille sekunneille asti. Verkko heilui TUTOn maalissa, kun Juho Korhonen latasi ajassa 39:48 taululle tasalukemat 2-2.

Jäähyt kostautuivat

TUTO lähti kolmanteen erään hyvällä sykkeellä, mutta viimeistely ontui. Lopulta ajassa 44:24 kapteeni Jere Karlsson laukoi komeasti Mikke Levon syötöstä taululle 3-2 lukemat. Kauaa TUTO ei kuitenkaan saanut johtoasemastaan nauttia, kun Levolla heilahti korkea maila ja Hermes tasoitti ylivoimansa aikana Jesse Koskenkorvan maalilla lukemiin 3-3.

Molemmilla joukkueilla oli kova tahto ottaa pisteet itselleen ja hyviä yrityksiä nähtiin molemmissa päissä. Jännitys säilyi kuitenkin viime hetkille, kun Hermeksen Miika Tiihonen onnistui viemään Hermeksen 3-4 johtoon vasta ajassa 58:29. TUTO haki hanakasti vielä tasoitusta, mutta harmittavasti maali jäi kuitenkin tulematta ja pisteet lähtivät tällä kertaa Kokkolaan.

Kauden ensimmäinen tarjosi sopivasti jännitystä ja antoi hyvän kuvan siitä, että pienellä lisällä joukkueen itseluottamukseen, karsimalla turhat jäähyt pois ja keskittymällä koko 60 minuutin ajan saadaan loppukauden aikana nauttia sekä siitä värikkäästä lätkästä, että komeista voitoista!

 

Teksti: Juho Koli

Kuva: Shaun Duncan

 

Seuraavan kerran Marli Areenalla hämmennetään Kiekko-Vantaan lohisoppaa 3.10. Tule katsomaan, kun Matt Nickerson debytoi TUTOn paidassa! Osta liput ennakkoon täältä: goo.gl/h5xEoa

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää