Karjalainen, Levo ja Elfvengren TUTOon

TUTO Hockey vahvistaa rivejään kolmella uudella pelaajalla, kun hyökkääjät Henry Karjalainen ja Johan Elfvengren sekä puolustaja Mikke Levo pukevat ensi kaudella päälleen TUTOn paidan. Kaikkien pelaajien sopimukset ovat pituudeltaan yksivuotisia. 

Mies joka tarjoaa vastustajille Murheellisten laulujen maan 

Nokian Pyryn joukkueesta TUTOon saapuu 22-vuotias puolustaja Mikke Levo. Nuoresta iästään huolimatta viimeiset kaksi kautta Suomi-Sarjassa pelannut Levo on ehtinyt pelata urallaan jo 44 Liigaotteluakin Tampereen Ilveksen paidassa. Liigaotteluiden lisäksi Levon meriittilistaa komeilee kaikkien ikäkausimaajoukkueiden läpikäynti. TUTO Hockeyn urheiluntoimenjohtaja Elmo Aittola on äärimmäisen innoissaan tuoreesta puolustuspään vahvistuksesta.

”Mikke Levolla on edessään edelleen loistava tulevaisuus. 18-vuotiaana Liigassa debytoinut ja kaikki nuorten maajoukkueet läpikäynyt nuori pelaaja on viettänyt viimeiset kaksi kautta Nokian Pyryssä. Levo on harvinaista laatua oleva puolustaja, jossa tiivistyvät katujätkämäisyys ja pelurimaisuus. Mitään pelkäämätön kova puolustaja, joka pitää huolen siitä, että TUTOn maalinedusta on vastustajille Murheellisten laulujen maa. Kiekko Levolla pysyy myös mukana, ja hän pystyy tekemään luontaisesti hyviä valintoja. Nyt on hänen aika tehdä tosissaan töitä, ja lunastaa se potentiaali joka hänellä on.” 

 

Pelitaitava Karjalainen SaiPasta TUTOon

Lappeenrannasta Turkuun saapuu 21-vuotias laitahyökkääjä Henry Karjalainen. SaiPa-kasvatti pelasi viimeiset neljä kautta seuran A-nuorissa, tehtaillen yhteensä 109 tehopistettä. Pitkä jakso keltapaidoissa sai arvoisensa päätöksen, kun Karjalainen pääsi kuluneella kaudella debytoimaan myös Liigassa. Kaikkiaan otteluita SaiPan edustusjoukkueessa kertyi 11, joissa hän sai myös maalitilinsä auki. Aittolan mukaan Karjalainen on kiekollisesti taitava pelaaja, joka ei välttele koviakaan otteita.

”Karjalainen on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Koko ikänsä pääasiassa Lappeenrannan alueella viettäneelle pelaajalle Turkuun muuttaminen oli erinomainen ratkaisu. Kiekollisesti Karjalainen on hyvin pelitaitava, ja kuluneella kaudella pelatut 11 Liigapeliä sujuivat häneltä erittäin mallikkaasti. Hän pystyi pelaamaan Liigassa, eikä missään nimessä ollut siellä vain selviytymässä. Pelitaitavuuden lisäksi Karjalainen ei kaihda kontaktia tai kaksinkamppailuita, joten kyseessä on hyvin mielenkiintoinen lisä ryhmäämme.”

Kausi 2016-2017 jätti Karjalaiselle itselleen hieman kaksijakoiset tunnelmat.

”Viime kausi oli henkilökohtaisella tasolla ihan hyvä. A-nuorissa pääsin pelaamaan käytännössä niin paljon kuin jaksoin, ja tulostakin tuli ihan hyvin. Joukkueena viime kausi taas oli erittäin heikko. Liigavauhtia pääsin kokeilemaan myös 11 ottelun verran, joka näytti sen, miten paljon töitä on tehtävä, jotta sillä tasolla pärjää.”

TUTOon Karjalainen saapuu positiivisin mielin, menestys mielessään.

”Turkuun tulen todella innostunein ja luottavaisin mielin. TUTO lukeutuu Mestiksen kärkijoukkueisiin, ja siellä pelataan aina mestaruudesta. Henkilökohtaisesti haluan näyttää pystyväni tekemään tulosta myös Mestiksessä.”

 

Elfvengren hakee paikkaa try-outin kautta

Kuluneella kaudella Eetu-Ville Arkiomaan tapaan Heinolan Peliittoja edustanut hyökkääjä Johan Elfvengren on solminut TUTO Hockeyn kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka sisältää try-out pykälän. Viime kaudella Elfvengrenin tilille kertyi 39 kamppailua, tehoin 4+0.

Elmo Aittola näkee Elfvengrenin viimeisen päälle joukkuepelaajana, jolla on täydet mahdollisuudet ottaa tärkeä rooli tulevan kauden joukkueessa.

”Pelicansin kiekkokoulun läpikäynyt pelaaja, joka on viimeisen päälle sata lasissa pelaava joukkuepelaaja. Kuluneet kaksi kautta ovat olleen Elfvengrenille haastavia, sillä loukkaantumiset ovat hidastaneet selkeästi hänen läpimurtoaan Mestiksessä. Häneltä voi odottaa jokaisen vaihdon täysillä pelaamista joukkueen eteen. Halusimme antaa tälle nuorelle pelaajalle rehellisen mahdollisuuden tavoitella paikkaa joukkueestamme. Mikäli hän pysyy terveenä, hänellä on loistavat mahdollisuudet tuoda joukkueeseen paljon hyviä asioita.”

Elfvengrenin mukaan siirto Turkuun on kytenyt mielessä jo pidemmän aikaa.

”Turkuun tulen todella innostunein ja odottavaisin fiiliksin. TUTOlla on joka vuosi ollut todella kova porukka ja sitä se tulee olemaan myös nyt, joten kyllähän tässä on innoissaan haasteesta murtautua joukkueeseen. Itsellä ollut jo pari vuotta mielessä Turkuun lähtö koska koulupaikka on ollut täällä ja nyt kun vihdoin lähtö tuli niin tarkoitus olisi jäädä pidemmäksikin aikaa ja tehdä itsestään ihan turkulainen. ”                     

Myös tulevan kauden tavoitteet ovat 22-vuotiaalle hyökkääjälle hyvin selkeät.

”Ensi kaudelta henkilökohtaiselta osalta odotan että, osoitan joukkueelle monipuolista taistelevaa työhevosen roolia, joka tekee mitä vain voiton eteen ja siten lunastan paikan kokoonpanosta. Roolillani aion olla tärkeä palanen kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Iso osa tähän tavoitteeseen pääsyä on ehjänä pysyminen. Joukkueenahan ainut tavoite on mestaruus.”

 

Paras tapa seurata Mikke Levon tarjoamaa Murheellisten laulujen maata on hankkia itsellesi huippuedullinen TUTO-kortti, joka tekee odotetun paluun kaudelle 2017-2018. Kortin voit hankkia suoraan TUTO Hockeyn verkkokaupasta, ja lisää tietoa siitä löytyy täältä!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää